ingen ipod-touch

Nu är jag hemma efter loppisen, allt har gått bra och de va riktigt roligt denna gång. Men så är det väl när man vet vad det handlar om. Vi hade bra bord (på kanten) och jättetrevliga bordgrannar till vänster. De som hade bordet bakom va dock inte lika trevliga (de pruttade så det stank, hela tiden).
Tjänade ihop dryga 800 kronor, så tyvärr blir det ingen Ipod-touch som jag så gärna vill ha, men de är ju mer än noll som man hade när man kom dit :)

Jag har precis kokat lite kaffe och väntar på min käre far som är på genomresa. Han har hjälpt brorsan att flytta, ja nu börjar man bli gammal när lillebrorsan flyttar hemifrån!! Så de blir en snabbfika innan han beger sig av mot västgötasidan. Sen ska jag bädda ner mig med HuSi på soffan och vila lite, gick nämligen upp vid kvart i sex imorse. Måste ju ladda lite inför kvällen så de blir lite vin-mys med tjejerna på Twin.

Äntligen helg och glada besked :)

Veckan har varit fullt ös, medvetslös och de är lika med dålig med nya inlägg på bloggen. Sen banken kom in i mitt liv har jag blivit lite av en helgbloggare, önskade man orkade ta sig lite mer i kragen.

Jag tror jag börjar med det glada beskedet.... Från och med måndag är jag inte längre anställd utav bemanningsföretaget Framtiden AB (inga dåliga skämt, tack) utan av Swedbank=bättre lön och jag har fått ett långvik. tom sista augusti. Jag är så glad att jag började lipa när jag ringde till mamma. Låter kasnke larvigt, men inte förens man har varit arbetslös en längre period förstår man hur mycket ett arbete betyder.
Så nu är Ciccan bankish en lång tid framöver ;)

Hugo har blivit kastrerad, efter att ha eskalerat med sina utfall och efter att ha börjat bajsa in revir i sofforna på dagis blev det till att ringa PappaFinans och boka en tid för kastrering. Så i onsdags blev Hugo berövad sin manlighet,  har 16 stygn vid snoppen och en liten, liten, liten pung, till råga på allt får han gå runt i fån-tratt.
Han är jätteduktig och behöver inte ha tratt när vi har honom under uppsyn, dock har hans beteende blivit värre, det blir visst det innan de "lägger sig". Så efter cirka två veckor märker man effekten och dessa två veckor innebär hårdträning för att få fram ett bättre beteende som ska "fastna". Håll tummarna, så håller vi hårt i tålamodet.

Siri är bara allmänt glad  och fortsätter flytta sin filt, pussas, härma Hugo och trippa runt som den lilla dam hon är. En ny rolig grej som Siri har för sig är att plundra leksakskorgen.


En näst intill tom leksakslåda...


En helt oskyldig Siri, som flyttat runt på sin filt och därpå lagt alla leksaker hon kunnat hitta. I bakgrunden ser man även marodören Siris verk... när hon ätit av våra tapeter...

Imorgon sak Hanna och jag sälja gamla kläder på loppis. Vi gjorde de en gång förra året och man kan sälja vad skit som helst, så nu har vi rensat ur våra garderober och ska tjäna oss en hacka på sådant som man ananrs hade slängt eller skänkt. Sen blir det nog ett glas vin på Twin för att fira jobbet och den förhoppningsvis goda försäljningen.
Hanna har startat en blogg, där hon lägger upp foton som hon tagit och illustrationer som hon gör. Hon är helt fantastiskt duktig, hon har verkligen ett öga för detaljer. Jag håller tummarna för henne att hon snart ska hitta ett jobb där hon får utlopp för sin talang och kreativitet.

Pär är återigen iväg och meckar med bilen, snart, snart ska den vara klar. Besiktningen gick inte som vi hade hoppats och det blev fyra nya fel och ännu en ombesiktning. Han är ihärdig som få, jag tycker vi ska skrota skiten, men Pär ska bara ha iordning bilen. Löv ju, Pässon!

Nu ska jag spana lite på Let`s Dance

Länge sedan sist

Nu har det nästan gått en vecka sedan sist, inte så bra. Har kännt mig lite hängig i veckan och varit väldigt trött, både på kvällar och mornar. Annars har det varit väldigt lugnt på jobbet i veckan, nästan inget folk alls. På måndag lär det nog bli årets stressigaste dag. Januari är ju en tuff månad för de flesta och pensionen betalas ut den 18:e och den 19:e, men eftersom den 18:e är på söndag blir det utbetalning för alla på måndag, så ni kan ju tänka er vilken rusning det blir... Pensionärer är ju ganska rädda om sina pengar.

HuSi hade det bra hos Emma i onsdags, det första Siri gjorde var att kissa i Emmas säng ändå så har hon varit rumsren sen en tid tillbaka. Måste erkänna att jag tycker mer om henne nu när hon kissar och bajsar ute. Konstigt kanske men så är det. Vet dock inte hur det kommer att bli med dagmatte-grejen, känner mig inte helt bekväm, varför kan jag inte säga, bara en känsla. Det är väl antagligen så att vi inte känner Emma så  väl och jag litar nog mer på dagispersonalen. Vi har även beställt tid för att kastrera Hugo, då han har börjat skälla som en vilde och göra utfall mot ALLA hundar vi möter på promenaderna. Det börjar bli ganska jobbigt då vi försökt med allt, verkligen allt vi kan komma på, läsa oss till och fått tips om. Hugos beteende smittar av sig på Siri, som vill göra allt som sin storebror även att hon inte alltid förstår varför. Så där står jag med två små helt galna och högljutt skällande hundar, när folk går förbi, lite skämmit också att man inte har bättre koll på sina hundar.

Idag har vi varit på en blixtvisit hos mamma, ätit lite mat och hämtat en gammal byrå. Hoppas att den kommer att göra sig där det är tänkt. Sen samlade vi ihop lite gamla kläder som Hanna och jag ska sälja på loppisen i Kulturhuset. De gick ju ganska bra sist trots att det var pingstafton, så nu hoppas vi på mer kulor i kassan.
Pär är på fest med sina lagkamrater och jag njuter av min ensamtid. Sitter i soffan med datorn i knäet, vovvarna på var sida och slänger ett och annat öga på tv:n

Dagmatte, here comes HuSi

Imorgon är det jobb igen, måndag och långdag. Just nu sitter vi i soffan och kollar på nån dålig film på tv. Pär är fortfarande och meckar med bilen, beundrar honom för hans ihärdighet, han är fantastisk.

Vovvarna och jag har varit hos Emma en sväng och det va lugnt. Hon mötte oss vid bussen och vi tog en promenad, Hugo gick som en gud vid min sida, det är så roligt när han går bra i koppel, då skulle jag kunna promenera i en evighet. Siri gick med Emma och Snurpan zickzackade på som vanligt :) Hon hittade även ett litet blåsande löv som hon fångade in, hon jagar allt som kommer farande (och så är ju Siri är så snäll så hon kan leka med ett litet löv) Emma hade läst på lite om Jack Russels på nätet så hon verkar taggad till tårna. Tror att de kommer att gå galant, vi ska börja med en dag i veckan så på onsdag blir det premiär hos dagmatte.

Nu kom Pär hem så jag ska kila iväg och ge honom några smaskiga pussar!!

BöneSöndag

De låter inte klokt men imorgon ska vi besiktiga bilen som Pär har kämpat med de senaste 2 månaderna. Så eftersom det är söndag och allt kanske man ska passa på att be en bön så bilhelvetet klarar sig imorgon. Om ni känner att ni vill göra en insats så kan även ni be högre makter om en snäll besiktningsman till imorgon.

Snart ska jag och HuSi åka och träffa Emma. Emma ska eventuellt ha hand om HuSi två dagar i veckan, en liten dagmatte alltså. Så nu får vi hoppas att de sköter sig så Emma inte blir alltför avskräckt.

Blir till att skriva mer ikväll.


Tecken på hög ålder...

Ja, är det kanske så att man börjar bli gammal? Tycker det är så himla skönt när det blir fredag, man får glida i sina myskläder, äta lite god mat vid tv:n och titta på vad som erbjuds som fredagsunderhållning i rutan. Vi, jag och min kära sambo, gillar Let´s Dance. Så vi bänkade oss med mysbrallor, tacos och dans vid klockan åtta igår och när jag tänker på det idag känns de som vi blivit ett medelålders par... Kan de va så att man börjar växa ifrån ungdomstiden? Måste dock få skylla lite på Pär då det va han som fastnade för Let´s Dance först :) Jag har redan en favvo = Magnus Samuelsson, hör på hans dialekt sen... och förstås ett hatobjekt = Blondinbella, hon framstår som precis lika pantad som hon ser ut.

Annars har jag en rätt dålig dag idag, vet inte vad det kan vara, tristess eller ovanligt låg nivå av sardiner (serotonin) i hjärnan.
Känns som om alla vänner är alldeles för upptagna eller för långt bort eller så har man tappat kontakten. Har inget att göra och inget att se fram emot... Kan det bero på det tråkiga vädret, bristen på pengar eller en plötslig våg av tristess?! Jag är ju sedan tre och ett halvt år tillsammans med Pär, vi är förlovade sedan två och ett halvt år tillbaka, har bott ihop sedan tre år och har Hugo sedan två och ett halvt. Men idag tycker jag bara att allt är så tråkigt, att vi är tråkiga, att vi har det tråkigt, att våra liv kommer att bli TRÅKIGA. Det är något som jag är livrädd för, att man ska tröttna på varandra, att vardagen blir allt man delar och att man börjar tänka "om"...
Vi har det inte tråkigt egentligen. Pär är den mest underbara människa jag har träffat, annars hade jag ju aldrig valt att leva med honom. Han är den person som får mig att skratta mest, han vet hur han ska ta han om mig när fiskarna har simmat bort (sardinerna i hjärnan), han kan överraska och han finns ALLTID där och ställer upp. Han är ju helt enkelt fantastisk, emn idag känns allt vanligt, vettigt sååå tråkigt. Kan det kanske bero på att vi sett filmen Mamma Mia som bjuder på så mycket romantik att det räcker för en hel livstid, är det de som gör att man trånar efter mer... ett äventyr, eldig passion och överväldigande känslor.... Ja, ja, jag är nog tillbaka och nöjd med det jag har imorgon igen, men just nu vill jag ha något MER...

Så låt mig drömma en stund om varma nätter, härlig musik, fjärilar i magen, känslan av att vara övermäktig, aldrig hungrig, tunghäfta, nervositet..... ja, ni fattar.


Äntligen

Då var man äntligen hemma igen. Idag blev det mycket att fixa med efter stängning. Vår gamla myntmaskin från tidig stenålder tenderar att nu som då räkna fel och med en diff på 24 000 blev det till att räkna igenom alla mynt. Även att det görs med maskin tar 40 000 i mynt sin lilla tid, men nu är jag hemma och nu är det snart dags för kvällsmat.

HuSi har lattjat på dagis hela dagen och ligger som två utslagna hjältar. Siri har börjat ett litet tokigt beteende.  I hallen har vi en bänk som kan vara bra att sitta på när man ska ta på sig skorna, under den har hundarna en filt som de kan vila på när de känner för det. Siri gillar den platsen speciellt, men nu har hon börjat flytta på denna filt. Inte bara en liten bit utan runt i hela lägenheten, ena gången ligger den i köket, andra gången i soffan och tredje har hon burit in den i lilla rummet. I de få fall hon låter filten ligga under bänken, knölar hon runt på den och "bäddar" till förbannelse. Hon vill väl helst ligga i filten och sova, en sådan liten myskorv.

Pär har åkt tillbaka till jobbet för att mecka med bilen, nu är det upplpppet som gäller. I helgen ska även jag hjälpa till med det lilla jag kan, typ städa och putsa lite rost, roligt värre! Jag är rätt hatisk mot den där gamla bilen. Den är stor som ett skepp och omöjlig att fickparkera. Men nu när man har varit utan bil så länge, så saknar jag till och med den gamla skorven. Den får ett plus i kanten då man kan lasta hur mycket som helst.

Nu ska jag förflytta mig till soffan och inte göra ett skit mer idag.

Lite tid

Det är nog första morgonen som jag har lite tid över innan jag ska iväg till jobbet, så varför inte önska att alla ska få en bra dag?! Huvudet bultar lite, men de ska nog gå bra, börjar få ont i halsen också. Usch, de är bara gnäll på mig :)

Hoppas som sagt att ni alla får en bra dag, nu ska jag sätta mig på bussen mot en låång dag på jobbet. Förresten, på måndag är vår bil klar, om inget oväntat händer. Så nu kan vi komma och hälsa på alla nära och kära igen.

Vårens kurser

Har anmält HuSi till varsin lydnadskurs på klubben till våren, nu ska det bli ordning och reda igen. Jag tycker ju att det är så himla kul att vara på klubben och träna, men det blir inte att jag har tagit oss någon tid på sistone.
Siri har ju dock inte gått någon valpkurs då hon var för liten för höstens kurser och blir för gammal för vårens kurser, så jag hoppas att hon får vara med på fortsättningskursen utan att ha gått valpkursen innan... Vi har ju tränat hemma, får köra hårdträning till våren så ska det nog gå. Hon är ju till sättet väldigt mjuk och lyhörd, så det ska nog inte bli några problem.

Funderar även på att engagera mig sälv i klubben, styrelsen kanske. Det skulle även vara skoj att utbilda sig till kursledare, men klarar man det?!

Kollektion Lillstrumpa... Försökte mig ju på att göra en hemsida men fattade mig inte på designen riktigt, sen kom jobbet och nu har det inte funnits någon tid, så jag tror jag lägger ner den ambitionen att ha en egen hemsida för mina hundkläder. Däremot kommer jag att lägga upp dem på bloggen och kanske göra en broschyr... Har inhandlat lite nya tyger så nu till helgen blir det att sitta vid symaskinen lite. Har fått några nya idéer.
Jonas, min chef på banken, har köpt en liten chihuahua, som heter Pontus, jag har sytt en liten tröja till Pontus då han fryser så himla mycket :) Så Lillstrumpas kläder sprider sig litet...

Migrän

Idag har jag varit hemma från jobbet. Har sådan fruktansvärd migrän. Brukar ju ha det med jämna mellanrum, oftast går det över med lite piller och en god natts sömn. Men nu har jag haft ont i huvudet sedan måndags eftermiddag, gick och la mig vid tio igår för jag hade sådan värk så jag inte kunde titta. Vaknade imorse och det hade ännu inte gått över, så det var bara till att krypa tillbaka under täcket. Nu har jag varit ute en liten sväng och köpt nya piller och hoppas på det bästa. Känner mig lite fånig över att ha varit hemma påg av huvudvärk men set är så svårt att förklara hur ont det verkligen gör, jag blir helt illamående, får svårt att titta man känner sig helt handikappad. Nog om det!

Hugo och Siri har varit på dagis igen efter juluppehållet. Det har funkat kanon, tydligen är det två tikar som löper men Hugo hade inte brytt sig det minsta förens Matte kom innanför dörren....
Hugo och Siri ska gå ner och bara vara halvtid på dagis då det är en tjej som ska vara lite dagmatte åt dem två dagar i veckan. Det är en arbetskamrats dotter som är hemma och sjukskriven som vill ha lite sällskap på dagarna, så då ska hon ta hand om HuSi tisdagar och onsdagar. Vi hoppas att det ska fungera bra, då det kommer göra rätt mycket på dagisräkningen :) Nåt ska hon väl få för besväret, men vad är lämpligt?!

Pär står i köket och lagar ChiliconCarne, jag är så himla hungrig, har inte ätit något på hela dagen, då jag bara har sovit.

Lite bilder från vår jul 2008


Hugo vilar sig lite, mitt i allt julstök


Siri likaså, men med ett vaknade öga, då det kan vara livsfarligt att missa något spännade.


Hugo tar sig friheter, så fort man vänder ryggen till. Även köksbordet är skönt att sova på.


Lite julkänsla


Årets julgran. Tycker den var riktigt fin.


Hugo öppnar paket, med en viss intensitet :)


Siri tar det dock lite lugnare, som den dam hon är

En av alla

Kollade runt på Facebook, jag är ju inget stort fan av fäjsan då det är så mycket information om en själv som man inte har kontroll över. Fösöker att remove tag på alla foton av mig själv, men jag har slutat orka... Hittade dock detta som Didi lagt upp från en trevlig kväll med tjejerna...

Felisia, Jag, Didi

Gult = Fult?!

Jag funderar på att göra om bloggen lite, bara färgmässigt visserligen, men de skulle kännas lite muntrare med lite gult, tror jag.... men vi får se.

Sen sist

Ja, vad har hänt sen sist. Alla helgdagarna har passerat och julen är sedan länge förbi och passé. Idag har vi en ledig dag då det är trettondagen och vi har passat på att städa ut julen. Så ljusstakarna är nerpackade och granen ligger på tippen.

Sist jag skrev hade vi inhandlat granen och nu är den utslängd, så jag ska väl skriva några rader om vad som hänt däremellan.


På självaste julafton skjutsade jag Pär till mormor för det traditionella firandet med hans kära mor + släkt. Själv var jag hemma med mamma och bror. Mamma fixade julbordet och brorsan spanade in julutbudet på tv, själv hade jag en aning ont i bollen och tog en extra lur i sängen. Vid tre hämtade jag Pär för att börja firandet hemma hos oss. Så vi åt samtidigt som Kalle Anka skrålade på tv:n. Sivert skulle ha varit med och ätit men han hade olyckligtvis blivit magsjuk och var sängliggandes. Så det blev en stillsam jul med min sida av familjen.


Mamma och brorsan åkte hem på Juldagen och Pär och jag njöt lite av att vara ensamma och lediga, det blev en massa mys vid tv:n och en hel del julgodis.


Annandagen åkte vi ner en sväng på stan för att besöka rean och spendera lite julklappspengar. Vi träffade både Hanna&Marcus och Diddi. Jag handlade lite kläder som var bankish (jobbarkläder) och en ny kalender. Sen bussade vi hem och åt mer julmat.

Lördag kom pappa och vi började laga mat inför Söndagen då det skulle bli lite försenat julfirande med våra kära pappor. Kvällen blev lugn med lite mat och vin.

Söndag kom C-J och Martina med bussen så jag plockade upp dem på stationen, sen vid två kom Sivert och Erik och vi åt pappas världsgoda kalkon-middag. Sen blev det återigen lite julklappar och ett parti monopol. Pappa vann som vanligt och jag lämnade spelet lite tidigare då jag skulle upp och jobba på måndagen. Pappa, C-J och Martina stannade till måndagen och passade på att gå en sväng på stan och A6 innan de åkte hem. Jag jobbade både måndag och tisdag och har aldrig sett så mycket folk på en gång. Varför går man till  banken en klämdag för att ta ut 200 spänn när det är 70 pers i kö?? Sen har man mage att klaga att det är lång väntetid när man kommer fram till kassan. Ja, måndagen var minst sagt en stressig dag. Mitt i allt folkkaos blir vårt datasystem överbelastat och lägger av i 1,5 timme, vilket resulterade i ännu mer kö och kaos. En del fick vänta i över en timme på sin tur.

Onsdag var det dags att fira in nyåret tillsammans med Hanna och Marsus. Även Alexander, Henke och Mister Nice Guy kom förbi en sväng och skålade in det nya året. Det va ett riktigt lyckat nyår med god mat, en massa roliga spel och de mysigaste vännerna.

Nyårdagen blev det vila, dock ingen baksmälla så det var gott, men det blev ändå en låång morgon i sängen för att bara få njuta av att vara ledig. Hugo fyllde 2 år och är nu officiellt ingen valp längre, en stor kille med andra ord. Snart dags att knäcka nötterna :(

Jag jobbade på fredagen, då ingen på banken fått någon som helst semester under jul. Lördagen blev en mysdag, Pär har meckat en himla massa med bilen alla lediga dagar så det blev en go kväll i soffan. När vi vaknade på söndagen sken solen så vi tog en lång promenad och testade den nya spången runt Rocksjön, det var jättefint speciellt med all frost. Hugo tog sig friheten att kissa lite på Hannas ben, tur att hon hade stövlar. Siri strövade runt lös och klarade av mötande hundar galant. Hugo däremot skäller numera på alla hundar han möter, det är såå tråkigt. Ska bli skönt då dagis öppnar imorgon igen, så det blir lite ordning på den lilla herren.

I går jobbade jag bara till klockan två och banken bjöd alla på lunch, så vi alla åt nästan på samma gång, alltid trevligt. Väl hemma hade Pär städat hela förmiddagen och det va så skönt att komma hem. Jag vilade mig en stund på sängen då min skalle värkte, som vanligt.
Straxt efter fyra kom Diddi och det blev en massa tjat och fika. På kvällen hyrde vi Batman "The Dark Knight", tyckte den var riktigt bra. Gick och la mig efter filmen, medans Pär hejade på små kronorna och inte gick till sängs förens vid fyra. Så imorse sov vi länge, igen :) Sen tog vi oss faktiskt i kragen och slängde ut julen som sagt. Pär är nu iväg och meckar med bilen, jag hoppas att han kommer hem snart.


RSS 2.0