Sysslingträff

Idag har jag och Viggo varit i Huskvarna och träffat Kerstin och lilla Wilma. Solen sken och vi promenerade till Brunnstorps Gård bara för att se att de va stängt för att sen promenera vidare till Kroatorpet för en supergo räkmacka och en liten välbehövlig kaka för att orka ta sig an promenaden hem. Vi satt länge ute i solen och bara njöt och de små sov så gott i sina vagnar =0)
Vi landade i Kerstins soffa och gav de små lite mat, trötta som få satt vi där och de blev en hel del mamma-prat, även lite prat om att få till någon form av syjunta framöver, de är ju så många nya mammor här omkring som säkert är lite pysselsugna.

En helt fantastisk grej är att lilleman sov från halv tolv till halv sex plus att han låg nöjd i babygymmet i ca 10 minuter, jippie!!


Knubbisen gymmar...

Tråkig och rolig helg

Helg är ju alltid helg och det är ju skönt. Vi bestämde att vi skulle promenera till stan trots regnet men när vi kom ut så regnade de så in i... så de blev till att ta bilen iaf och gissa vem som glömde att checka ut ur parkeringshuset igen?! Som tur va kom jag på de precis när vi körde ut ur p-huset så de va bara att springa in igen... suck, amningshjärna =0) Vi hittade iaf en overall till lilleman och raggsockar, så sött med så små sockar. Någon jacka till pappa hittade vi inte, tyvärr. Blir nog en sväng till A6 för att spana vidare. Sen försökte vi oss på en fika tillsammans men som vanligt kännde Viggo lukten av mat och vaknade för att bjuda alla på lite skönsång. Allt blev bra bara han fick komma upp i knät men jag blir lite nervös när han sitter så oskyddad bland allt folk och alla baciller, larvigt men så känns de. Sen åkte vi hem och hade inget att göra, jag va så rastlös och hade så tråkigt att jag blev irriterad, fy en hel lördagskväll till spillo... vi kollade på "Så mycket bättre" mysigt program, mysig den där farbror Berghagen.

Söndagen däremot bjöd på lite mer action. Kerstin och Erik hörde av sig på förmiddagen och frågade om de kunde komma förbi en sväng, de hade en liten present till Viggo. Så de kom vid två-tiden och de blev lite äppelpaj och lite prat, småskruttarna höll också låda med ganska mycket skrik men fick de bara vara med i famnen så va de lugnt. Så vi bytte barn och bytte tillbaka igen =0) Vi bokade in att åka på höstmarknad på Astrid Lindgrens Värld, ska bli så mysigt, jag som aldrig har varit där.
Sen blev de en liten tripp till Farmor för att kolla in lite gamla prylar som de rensat ut från Pärs mormors hus, vi blev några glasburkar rikare.
Och efter de kom Oskar och Mackan förbi för lite kvällsmys, de blev lite kaffe, tjöt och tv. Precis som de ska va på en söndag.
Tanken va att jag skulle träffat Hanna för en fika men vi lyckades inte få till de då lilleman va lite gnällig på förmiddagen och såmlovade vi bort oss lite om vartannat, men de blir en liten lunch imorgon istället, gott.


Lilla Wilma sitter hos Pär men kikar längtande mot mamma.


Såå söt, lillskruttan =0)


Lilleman myser hos Erik, synd bara att mamman hans är så dålig på att fota


Foto på de fina presenterna kommer lite senare, vi jobbar inte så snabbt numera =0)

BVC

Då har vi varit hos bvc-tanten Nina idag, hon skulle nog bli lite sur om vi kallar henne tant ;0) för de är hon verkligen inte, hon är en mycket rar kvinna i sina bästa år.

Viggo börjar bli en stor kille, lite av en koloss faktiskt =0) men lite kort än så länge så han är en stadig bit...

Dagens vikt: 4462 g

Dagens längd: 53,5 cm




Just nu sitter vi i soffan och bara myser. Vi pratar om hur glada vi är över att ha fått en så fin liten kille, att han är så söt och att vi älskar honom mest av allt i hela världen och så varandra förstås. Vi är en liten familj, en superfin liten familj ♥♥♥

Lite bilder...



















Nu går vi ut i regnet och ner på stan... =0)

En hel natt

Inatt har jag fått sova, Pär tog hela nattpasset själv, så skönt och jag känner mig så pigg, härligt =0) Vi vaknade vid åtta tiden och då va de dags att pumpa, annars hade jag nog sprängts... men de kan de va värt i utbyte mot lite sömn. Sen låg vi och drog oss och bara myste, alla fyra =0)

Nu har vi ätit lite gofrukost men de blev inget melodikryss idag, vi valde att ligga kvar i sängen istället. Nu ska vi fixa till oss lite och ta en promenad ner till stan, synd bara att vädret är så tråkigt. Men de är ju bara att klä på sig.

Va som händer ikväll vet ingen, nån som har något förslag?! Möjligheten att de blir en bra film och lite gotte är ju ganska stor...

Fredag och just nu...

... sitter vi i soffan och lyssnar på "Rövarna i Kamomillastad" det är en hel musikteater och Viggo har somnat som en stock =0) De sjunger rövarsången några gånger och de gillar vi ;0)



Vi hade tänkt att gå till Öppna Förskolan för första gången idag men vi myser istället. Idag har Herr Vinter kommit hit, välkommen säger vi, mys. Bara de skottar ordentligt så vi kan promenera


Inte mycket till vinter än, men de är på god väg


Även lilla bilen har fått smaka på snön

Mina fina blommor i fönstret blommar på, en del på väg över och en del på väg att blomma.



Som tur är va vi och köpte en vinteråkpåse till Viggo här om dagen, de blir nog till att inviga den idag när vi ska gå och köpa hundmat och möta upp Pär och Hugo efter jobbet =0)






Här är lilleman när han tar lite sovmorgon i vår säng


Han har rivit sig lite på ena kinden, så nu har vi gjort manikyr igen


Älskade lilla skrutt


Nähe, nu ska jag ta mig lite lunch när lilleman äntligen har slutit sina små blå en stund


Torsdag

En liten promenad med Karin och Selma står på schemat, vi skulle promenera ner till stan men hann bara ner till SofiaKyrkan innan klockan blivit för mycket, så vi hoppade på bussen. De blev en latte och muffins på Wayne´s, som riktiga latte-morsor =0) sen en liten snabbis till H&M innan Karin tog bussen hem för att hämta Albin på dagis.

Idag skulle vi ha ätit lunch med Hanna men vi fick en plats på spädbarnsmassage-kursen så vi gjorde bara en liten snabbvisit på Hudoteket innan de va dags för massage. Vi tog en macka hos Hanna och Viggo fick lite mat så han skulle va mätt och glad när vi skulle på kurs =0) När vi satt i personalmatsalen hos Hanna kom det en dam som jobbar där och hon skulle väl äta sin lunch. Hon kom fram till mig och Viggo, sträckte fram händerna och frågade om hon fick hålla. Inte hej, jag heter... ingenting, bara "Får jag hålla?" De andra hon frågar är om jag ammar, för de är ju såå bra. Va är det me folk? Pär undrade varför jag inte sa nej, men jag blev nog så paff, eller så kan jag inte säga nej och så är jag nog så som person att jag själv aldrig skulle göra så. Varför tror man att man ska få hålla i främmande människors barn och varför vill man veta om jag ammar, skit i de!! Jag gör väl som jag vill med mitt barn och mina bröst! Ja, ja...

Vi knallade upp till BVC och massagen. De va så mysigt, vi gick in till ett litet rum där det var en massa tända ljus, mattor på golvet och så låg det en namskylt och en liten bild på en ekorre på vår plats. Det spelades lite musik och de va varmt och gott =0) Vi va 6 stycken mammor och 6 stycken små bäbbar. Vi började med benen och sen de små fötterna och avslutade med magen. Viggo tyckte de va riktigt gott och va nog den som gnällde minst =0) men så va han ju minst av alla =0) Så de här med massage de tycker vi är bra, nästa gång är om två veckor, totalt är det 3 gånger, roligt och mysigt.

Jag tog en liten sväng till Stadium och Intersport för att kolla på vinterjackor, jag insåg just att jag inte äger någon varm, fodrad vinterjacka. Jag hittade en fin röd och en beige/grön jacka på Intan och när Pär kom hem från jobbet åkte vi ner och tittade. De blev den beige/gröna parkasen, jättevarm och go. Passar kanon nu när de blir kallt och man promenrar en hel del. Nu är de bara ett par vinterskor som fattas.

Efter jack-inköpet blev de en sväng till Citygross som öppnade i onsdags, perfekt. Vi köpte lite grillat, färskt bröd och lite grönsaker, en perfekt kvällsmat. Sen blev de mat och Robinsson i soffan med hela familjen. Viggo-Mört hann med ett bad innan de va dags för sängen.

Onsdag

På tisdagskvällen började vi äta mjölk igen för att "reta" Viggo och se om utslagen och magontet kom tillbaka. Idag (fredag) äter vi fortfarande mjölk och de ser ut som de fungerar =0) Men de är så svårt att veta, idag är lilleman visserligen väldigt gnällig och har problem med den lilla magen, han ligger och klämmer och tar i och så kommer de en och annan fis.

Onsdagen blev en fixdag hemma, jag strök och vek all tvätt, då vi hade tvättstugan på tisdagskvällen. Att en så liten kille kan ha så mycket tvätt?!

Tanken va att vi skulle möta Pär på väg hem från jobbet men jag orkade inte, så vi vilade istället. När Pär kom hem tog han lilleman och jag fortsatte att vila ändå till klockan halv åtta, välbehövligt =0)

Tisdag

På morgonkvisten kom BB-kompisen Karin med lilla Selma, vi låg på BB både innan och efter våra småskruttar hade kommit. Vi hade båda samma problem med blodtrycket och våra barn är båda lika tidiga. Så vi tog en snabb liten fika och sen promenerade vi ner till BVC, där lilla Selma skulle vägas, vi va bara med som sällskap =0)

Viggo fick en jättefin liten bodie med svampar på, matchar svampen han har i munnen ;0)


Karin tipsade om ett barnvagnskort man kunde köpa till bussen, de innebär att man för 200:- får åka buss hur mycket man vill och när man vill ett helt år, toppen tyckte vi eftersom de många gånger är lättare att ta bussen än att trassla med bilen och så sover ju lilleman goare i vagnen än i bilbarnstolen. Så vi tog bussen hem med vårt nya busskort =0)

Väl hemma blev de lite lunch och en lugn eftermiddag innan Pär och Hugo kom hem. Viggo passade på att gymma lite.


Favvo-kompisen i gymet, den lilla helikoptern som pinglar så glatt när man slår på den

Bortprioriterade Bloggen

Japp, den här veckan har de varit full rulle och lite för lite att sova, så bloggen har hamnat i skymundan men här kommer en snabb uppdatering, vi tar en sak i taget...

Mormor

Idag på eftermiddagen tog jag och Viggo oss en liten tur till Vadstena för att hälsa på Mormor, som en liten överraskning och de blev de. Vi stannade utanför och tutade lite, vi visste att hon skulle bli nyfiken och titta ut och där stod vi =0)

De blev lite mys och så fick jag go-lunch med snitzel, klyftpotatis och kantarellsås =0)

Sen plockade vi upp Morbror efter jobbet och tjatade med honom lite, en fika hann vi också med men promenaden får vi ta en annan gång.

Vid halv sex-tiden tog vi racersaaben och tuffade hemåt till lilla Pärsson och vilken överraskning vi fick, Pär hade dammat, dammsugit och moppat i hela lägenheten, vilken lycka! Sen lagade jag en jättegod fläskfilégryta som jag hittade på Lisa´s blogg, de va verkligen jättesmaskigt. Nu har vi precis kollat på Ullared och väntar på Lite sällskap sen blir de sängen iaf i några timmar.

Helgen

Dagarna går så fort så man knappt hänger med. Helgen har varit lagom lugn med mycket mys =0)

I fredags när Pappa Pär kom jobbet så åkte vi en liten sväng, mest för att komma iväg och göra något. Slutmålet blev apoteket och vi inhandlade laxermedlel till lilleman, kul va?! Så de blev ett rejält lass på kvällen och de behövdes, helt förstoppad, stackars liten. Efter de bestämde jag mig för att försöka amma igen, en sista chans och de verkar som de går vägen. Lilleman äter med bättre aptit men ibland får vi komplettera med lite ersättning. Bröstmjölken gör ju att magen har kommit igång igen och de känns bra, men vi kör fortfarande mjölkfritt så då även jag, men de går jättebra.

På lörden va de kalas för Farbror Erik som fyller år nu i oktober. Viggo hade inhandlat ett presentkort så hallen på Vättersnäs äntligen kan bli klar och vi kan få komma på besök ;0) Sen blev de hem till soffan med film och godis, såklart =0)

Igår, söndag blev de en sväng till 1:a klass och Babyproffsen, vi köpte en åkpåse till Viggo för nu börjar de bli kallt och vi vill ju inte att lilleman ska frysa. Sen blev de ett snabbstopp på Ikea för inhandlandet av ett babygym, tack för de gammel farmor Ebon. Va gjorde vi sen, jo hyrde en film, Robin Hood, köpte smågodis, åkte hem, drog ner persiennerna och bara myste i soffan mitt på blanka söndagen =0)



Den bästaste



Pär är ju den bästaste som finns. Jag kan ju rada upp hundra saker som han är bäst på och bertätta tusen underbara saker han gör för mig men han är ju helt enkelt den bästaste ♥♥♥

Torsdag idag

Inatt har vi sovit bra, varit vakna lite, ätit lite och skrikit lite mindre =0) men Viggo har fortfarande svårt att bajsa. Imorgon ska vi prova laxermedel och hoppas att de som kommit in nu kommer ut ur lilla mase-masen.

Idag tog vi bussen ner till stan och bytte ett par byxor på H&M, den affären va ingen höjdare tyckte Viggo, lik sin far då med andra ord ;0) sen besökte vi apoteket en lite bättre affär tyckte Viggo. Vi var tvugna att köpa ny laktosfri ersättning, 217:- och den räcker i ca 4 dagar motsvarande den "vanliga" ersättningen som kostar 80:- och räcker i ca 2 veckor, härligt! Men nästa vecka ska Viggo träffa läkaren och då får vi en lapp som gör att den laktosfria ersättningen kostar som den "vanliga", bra tycker vi.
Efter apoteket tog vi varvet runt Munksjön för att möta upp Pappa Pär och Hugo för att promenera hem tillsammans!


Vi började vår promenad utanför Wayne´s Coffe med siktet inställt på vårt mål på andra sidan


Viggo sover gott och väl inbäddat vid starten




Vi mötte Alpist-Thomas och Alpist-Ola på vägen och gick förbi det lilla napp-trädet där barnen hänger upp sina nappar när det ska vara sluttuttat, de hängde en hel del där. Innan Pappa Pär och Hunden Hugo kom hann vi pausa på bänken och blicka ut över sjön


Fint väder hade vi på vår lilla promenad, nu är vi på andra sidan sjön...


... och Viggo sover fortfarande gott =0)


Nu ikväll har vi maserat magen och tagit ett litet bad, nu ligger vi i soffan och gottar oss med lite gotte och Robinsson, vi måste ju hålla lite koll på Kinna.

Bad och flytande bajskorvar

Vi firade 1 månadsdagen med ett gott bad och den nya fina snobben-pyjamasen =0) Innan badet lassade lilleman ut en hel del korvar och de va välbehövligt efteråt blev han helt matt och sov hyfsat bra i natt, mer sånt, mer bajs! De trodde man inte att bajs skulle hamna så högt upp på önskelistan...


Såhär nöjda va vi efteråt, nybadade, nybajsade i ny pjampas, inlindad i gosse-filten i mammas famn =0)


Pappa fick en spännande överraskning av Viggo när de badade =0) Efter de lasset som kom innan trodde pappsen att de va safe å bada, men Viggo hade mer på G...


Pappa tyckte de va värt att fota och dokumentera, ha ha ha =0) Bajs-pappan!

Viggo 1 månad

Japp, nu är det passerat, igår va han 1 månad gammal. Vips så har han moppe och tjejer på rummet och Pär och jag är gamla och grå. Eller jag är ju redan grå, ja de är ju de jag säger, de går fort...

Han är så söt lilleman, mer vaken, pigg på att äta (kanske inte den mjölkfria ersättningen, men annat...) fäster blicken och gillar att titta på fina saker som den lilla kaninen eller giffisen som han fått av morbror. Händerna åker titt som tätt in i munnen och ska tuttas på, nappen funkar en stund men sen spottas den ut. Han gillar musik, så Viggo lyssnar på Mix Megapol dagarna i ända för mamma sjunger inte så bra, hoppas de där skivorna från cdon kommer snart... Tålamod har han inget överhuvudtaget och envis som synden är han, undra va de kommer ifrån ;0)


Såhär ser vi ut idag när vi vilar lite på mammas arm ♥


Sömn

Sömn är väldigt överskattat tycker Viggo, han tittar på mig, rynkar pannan lite, lägger huvet på se och säger "Jag vill inte sova mamma, lägger du mig i sängen så skriker jag, vi kan väl va uppe lite?" och som en snäll mamma jag är så vill jag ju väldigt gärna vara uppe med min son även att klockan är halv tre på natten och vi bara har sovit en timme. Synd bara att Viggo inte har en bilbana som vi kunde tävla med när vi ändå är uppe, han önskar sig en julklapp...


" Vi kan väl vara uppe nu, eller..." Jaaa, jättegärna

Viggo vill inte sova...

... eller rättare sagt, han kan inte, han bara skriker, hela natten och vi har inte en aning om vad som är galet =0( Vi kör mjölkfritt för fulla muggar men de är svårt att få i honom maten, kanske inte så konstigt för de luktar ju som gammal möglig surkål. Men vi testar och kämpar vidare, stackars lilleman.


Lilla Viggo Mört ♥

BVC

Då har vi varit där igen, på bvc och träffat Nina, hon är himla go. Roligt att alla är så snälla och rara, speciellt när man är lite uppgiven. Lilleman går upp fint i vikt, hans kurva är inte riktigt någon kurva utan ett streck rakt upp och de hurrar vi för, hurra!!

Magen kan va kolik men troligtvis är de mjölkallergi som spökar, vi ska börja med att testa mjölkfritt iaf. Stackars Viggo, de är mycket som testas här... Men nu är de iaf bestämt att jag ska sluta att pumpa. De funkar inte att amma Viggo och nu när Pär jobbar och skrutten skriker är de svårt att få till de där med att pumpa, värma och mata och när nu allt dessutom ska vara mjölkfritt efter nio månaders sockerfritt så blir de bara ersättning för lilleman framöver. De har varit svårt att bestämma sig för att sluta helt, man känner sig lite dålig, men nu är de så, för allas skull, man ska orka va mamma också va de nån som sa ;0)

Idag är de babysittern som gäller, så här sitter vi och gungeligungar, ska försöka smyga över honom i sängen och se om de går att vila lite, men vi förstår ju alla hur de kommer att gå...

Dagens vikt: 3844 g

Dagens längd: 52 cm



Såhär glad blir Viggo när babysitter står stilla...


Gunga då, morsan!


Bättre...


och bättre! Ser ni vilken liten tjockis han börjar bli?! Jippie!!

Viggo är lite blå om munnen då han blivit penslad med nått lila kofsilikojs eftersom han fått lite svamp. Morsan har också blivit penslad. Då bockar vi av svamp på listan, check!

Viggo Rövare

Viggo blir nog en liten rövarunge när han blir stor =0) Vi har märkt tendenser redan nu... När lilleman är lite skrikig och gnällig kan det fungera om man sjunger lite, men om klockan är tre på natten kanske man inte är så uppvärmd i stämbanden så en natt tog jag telefonen och letade fram "Rövarnas visa", ni vet, med Kasper och Jesper och Jonatan... Och Viggo somnar direkt, eller blundar iaf och när låten tar slut börjar han gnälla igen, så gissa vad som går på repeat hemma hos oss allt som oftast. I natt gick jag in på cdon.com och köpte skivan, 49:- , eftersom youtube inte går att sätta på repeat, och de känns ju som ett ganska billigt sömnpiller =0)

Viggo 4 veckor

1 månad är han inte förens den 12 oktober men idag är han i alla fall 4 veckor och är den finaste som finns. Hur stor han har hunnit och bli nu får vi veta imorgon då det är dags för BVC. Heja Viggo, stor och stark!










Eventuell kolik

Ja, då kan vi nog bocka av ännu en åkomma på listan. De misstänker att lilleman fått kolik så de sömnlösa nätterna har bara börjat. Känns lite kämpigt just nu när vi inte fått sova mer än 2-3 timmar per natt.

De ända som tystar lill-skrutten är rörelse, de innebär ju ingen direkt vila för oss... så babysittern varvas med bilbarnstolen som varvas med mammas famn som varvas med pappas famn som varvas med massage som varvas med promenader som varvas med att sitta i bärselen, ja här är de full rulle. Fattas de väl bara att Robbeli-Bobban eb trappa ner kommer upp och säger att vi väsnas för mycket. De värsta med alltihop är ju att vi ser hur ont Viggo har i magen, hur han kämpar och tar i men att inget hjälper. Tydligen så går kolik över när barnet är 4 månader, Viggo är en månad så... bara tre månader kvar.

Kolik, check!

Ett plus i kanten är väl simultanförmågan som man övar upp. Vyssja Viggo, värma mjölk, sjunga och gå på toa samtidigt =0) Eller kolla datorn, vagga babysittern, mysa med Hugo. Fina skills man får som mamma, supermorsan!!

Supermorsan kommer kanske inte vara så aktiv på bloggen framöver, då orken tryter lite... men misströsta inte, vi kommer igen =0)

Pumpen

Jaha, då gick bröstpumpen sönder klockan 23:00 en fredagkväll, härligt. Som tur är fick jag komma upp till BB och hämta en ny del, så nu funkar den igen. Men jag känner att de är nog snart dags att lägga den där pumpen på hyllan, de är ju inte direkt smidigt om man säger så...

Så nu äntligen är de pumpat, ätet och ombytt, så de är väl bara att dyka ner i bingen.


Mätt och go, men inte så förtjust i kameran =0)


Äh, morsan, läg av!


Nu är det sängen som gäller, helst mamma & pappas, inte gärna spjälsängen =0)


Kanske inte den charmigaste kameravinkeln men de gäller att passa på när lilleman visar de små blå =0)

Pappa Pär

Viggo och jag har gett Pappa Pär sovmorgon idag, han sover fortfarande och har gjort sen klockan ett inatt, så vi hoppas att han känner sig pigg när han vaknar. Han behöver nog de, för på måndag ska han börja jobba igen. Tråkigt tycker vi, vi vill ju att han ska va hemma med oss och mysa. Men vi måste väl ta hål på våran lilla bubbla någon gång och få lite vardag här också.

Själv har jag varit uppe vid fyra och vid halv åtta för då tyckte Viggo att de va matdags =0) Just nu ligger han i insatsen och sover, de kommer några små ljud lite då och då när magen inte är så snäll =0( Jag har diskat och städat av toan, tvättat lite och tänkte nu att jag skulle göra lite frukost och väcka mannen i huset. För längre än till halv elva får man inte sova ;0)


En liten fis-skrutt med en lite förstor mössa. Mammas lilla upp-näsa börjar komma på plats också =0)

Mamma-style

Jag undrar om de har med att göra att jag blivit mamma?! Att mina fingrar har blivit gröna, för nu blommar de till tusen hemma hos Kaveréns =0) Jag som aldrig, aldrig någonsin fått en blomma att blomma om. Men nu har vår orkideé precis blommat om och nu så såg jag att de kommer ännu mer blommor och i köket står de en liten torr gammal kaktus som hela tiden ser ut som den ska dö men nu, ja nu har den satt igång och blomma


De är ju inte bara en blomma som kommer, utan flera tusen miljarder.... Ja, nästan iaf. Jag är mäkta stolt över mina krukväxter och mina nya fingrar...


Fin va?! Synd att den inte luktar, men man kan inte få allt.

Farbröder till tusen

Pär har ju ett gäng kompisar, de har väl alla visserligen, men de är ett gäng grabbar som har hållt ihop i vått och torrt sen barnsben och de har nog alla tyckt att de ska bli ganska spännande nu när lilleman skulle komma. Så lite då och då tittar de in några "farbröder", de spanar in Viggo, vågar sällan hålla honom, fikar lite och spelar några omgångar Fifa =0) De pratar också om hur skoj de ska bli när lilleman börjar spela boll, att de ska köpas fotbollsskor, bollar, att de ska tränas och att de alla ska supporta, hejja och tipsa, de är enorma fotbollsfantaster hela högen ;0) Så jag brukar säga, "men om han inte vill spela fotboll då?" Då säger de allihopa "Äh, de spelar ingen roll, han får väl göra vad han vill men vi ska följa honom iaf och så ska han bli bäst" Goa grabbar de där, gott att veta att Viggo har många fina människor runt omkring sig som kommer ta hand om honom =0)

Så igår kom Oskar och Mattias hit en liten sväng. De spanade in Viggo, ingen vågade hålla eftersom "han ser så liten ut", fikade och spelade xbox. Mattias hade med sig ett litet paktet från honom och Emma


Viggo fick en snygg tröja, randig såklart ;0) och ett bar jättefina bruna byxor, jag har spanat efter dem men inte hittat i rätt storlek, de va slut på nätet också och så fick vi dem i present, kan de bli bättre?! Tack snälla Mattias och Emma!!

Paket på posten

Vi har fått paket på posten, två dagar i rad, himla spännande =0) I onsdags kom det ett stort paket som Pär fick åka och hämta ut i tobaksaffären, vi hade ingen aning om vem de kom ifrån. Pär misstänkte mig, att jag skickat något... så snäll hade jag inte varit.

Paketet komm norr ifrån, från min Farbor Leif och hans familj, vi tackar och bugar för de fina presenterna


Pjampasar, hur bra som helst. Ibland kan de ju gå åt några per natt =0)


Och bodie, byxor och jättesöta strumpor. Lilleman kommer att bli så fin, tack!!

Igår kom det ett paket till också det norr ifrån, kanske inte riktigt så långt ifrån som det andra men en liten bit ;0) De va från min andra Farbror Ronny och Birgitta


De va en jättesöt pjyamas med Snobben på och små fötter så lilleman håller sig varm i sängen nu i vinter. Tusen tack för de fina!

Hos frisören...

... blir man fin, mycket finare än hos någon annnan. Man blir blåst av en maskin ifrån nacken och ända fram i pannan...

Jag är nöjd, har visserligen inte gjort något avancerat, bara klippt lite här och där men de känns bättre och ser lite bättre ut =0) Tack, Sofie! Det tråkiga i det hela är att jag har fått några gråa strån... De är väl inte hela världen men de sitter mitt fram så att alla kan se... Är det så att jag börjar bli gammal, eller är det hormoner i och med graviditeten eller börjar jag att bli gammal, skrev jag inte de nyss?! Börjar nog bli gammal...

Efter frissan tog Hanna och jag en liten spontanfika, jättemysigt. Vi satt och tjatade en bra stund och tillslut hade de blivit alldeles mörkt ute, sådär mysigt höstmörkt, så då va de dags att åka hem till mina små och stora godingar.

Snart...

... ska jag till frissan. de va ca ett år sedan sist... Hade tänkt att göra mig fin innan lilleman kom men de hans inte riktigt me, så idag är de dags, så nervös =0S

BVC

Idag va de dags igen och jösses va stor han har blivit vår lilla fis =0) Nu behöver han inte bli större... Jo men de känns som de går med en rasande fart.

Dagens vikt: 3402 g

Dagens längd: 50,1 cm

Så nu är 3 kilos gränsen spräckt, yes asså! Så nu behöver vi inte väcka honom på nätterna och de känns så gott. Visserligen är man ju ganska van nu vid de här tre timmars intervallerna men de kan man nog ganska snart vänja sig av med. Lilleman har ju lite svårt att komma till ro när vi ska sova efter elva-matningen och håller gärna låda fram till 3-tiden, så vid fem matningen är han ju ganska så sovande, nu får han sova vidare och även vi, vilken seger! Vi ska även ge amningen ett försök till, men funkar de inte så blir de ersättning framöver. Man känner sig ju lite dålig som mamma men de funkar inte att pumpa i all evighet, speciellt inte när pappa Pär inte kommer att va hemma och assistera. Så de blir som de blir!

Foto på storeman kommer lite senare...


Sysslingarna Wilma & Viggo

Igår va vi och hämtade vinterdäcken till bilen, även om man inte vill tänka så, så blir de faktiskt halt snart, inte jättesnart men ändå. Så nu har vi fixat de iaf och på vägen hem besökte vi kusinen Kerstin och lilla Wilma. Wilma och Viggo är ju sysslingar, han har ju inga kusiner än lilleman men några sysslingar har han allt, ett helt gäng faktiskt.

Wilma var en söt liten skrutt som va ganska så stor i jämförelse med vår lilla skrutt =0) med väldigt mycket mer hår också. Jag hade för en gångs skull med mig kameran och tänkte fota skruttarna ihop, men de gick inte. De blev något av ett litet skrikkalas när vi skulle sätta oss å fika, konstigt?! De är väl så det är helt enkelt, jag tror de känner lukten av mat, de små liven och de stimulerar dem till att skrika ;0)

Så tyvärr, inga foton... kanske en annan gång

4 oktober

De va då han skulle komma, men istället är han redan 3 veckor och 1 dag =0) och detta på kanelbullens dag och Pär som bara älskar bullar, han har till och med en separat bullmage, de ni!


Där är han alldeles ny... lilla älsklingen ♥

Viggo-Skrutt full av prutt

Nu är magen lite bättre, så skönt. Lilleman kämpar fortfarande och tar i en hel del, men nu får han något för besväret. De pruttas hej vilt och bajsas flera gånger om dagen och mamma skulle inte kunna vara mer nöjd =0)

Jag har precis gjort en välgärning och slipat och oljat in vår köksbänk + den lilla i badrummet, så nu är de fint igen eller åtminstone lite mera tåligt.

Pär spelar lite fifa och lilleman ligger i soffan och har precis somnat, som en utslagen hjälte ♥


Ibland har man ju lite att fundera på...


... och en del saker kan ju göra en lite förvånad...


... men som pappa brukar säga -De löser sig!

Lillskrutt har blivit så stor, de är sådan skillnad och idag är han ju redan tre veckor. På tisdag är det dags för BVC igen och de ska bli spännande att se vad vågen visar då. Vi hoppas också att de är dags att sluta vecka lilleman var tredje timma på natten, vore skönt om han själv fick bestämma när de va matsdags, men vi får se...

Nu blir de snart soffmys och en film, vi hyrde tre stycken igår, så idag blir de antingen "Prince of Persia" eller "I love you, Chuck Norris"

Tant Stina

På förmiddagen idag har tant Stina varit här på besök, de va mäkta trevligt och de blev lite gott tjat om allt möjligt. De gamla fotoalbumet som numera är tio år gammalt åkte fram och de bjöds på några glada skratt och kanske ett och annat förfärat =0)

Stina hade med sig ett finfint paket, ett par hängsle-jeans från P.O.P, hon kan hon

Bajs

Jippie!!! Lilleman har bajsat och de i stora lass =0) Det är konstigt vad för saker man uppskattar nu när man blivit förälder, bajs till exempel! Men efter att ha sett honom kämpa så hårt i så många dagar är det så skönt att se lite resultat. Så vi firade igår kväll med lite smågodis och en bra film.

Hurra för Viggo!!

Frukt-tjuv

Ja, där kom vi allt på honom med handen i syltburken eller med nosen i fruktskålen... ;0)


En Chiquita-hund ♥♥♥

Komplettering =0)

Glömde ju att fota de fina rosorna och halsbandet jag fick av min älskade pappa =0) så de man inte har i huvudet får man ha i kameran, som Pär skulle ha sagt.


Fina blommor


Ett litet minne från den stora, stora dagen ♥

Klar för idag...

Jaha, då har jag bloggat lite idag me ;0) Pappa och brorsan har åkt hem men mellanlandade nog en sväng på A6, till pappas stora förtjusning =0)

Pär, lilleman och Hugo har smitit in i sovrummet för att campa i sängen och jag ska bara förvandla mig till kossan Rosa och bege mig till mjökbåset innan jag gör dem sällskap. Sen ska vi nog hyra oss en liten rulle och köpa en hel del smågodis till kvällen. Jag har ju 9 månaders godisätande att ta igen, eller kanske inte, eller?!

Trevlig kväll på er, imorgon kommer Stina och tittar förbi, mysigt!

Davidssons presenter

Vi fick ju fina presenter när Imme-Pimme va här, tyvärr sådant som vi redan hade så nu har jag varit och bytt. Skåda nedan de fina som vi fick istället...


Två bodiesar och ett par mjuka goa byxor, randigt såklart, va annars?!

Alpist Reklam

Ja, så heter pappas jobb. Vi va där en sväng i fredags och hälsade på. Viggo va vandrande pinne och introducerades i pappas arbetsuppgifter så han kan börja jobba så snart som möjligt. Enligt Pärs chef behöver Viggo inte äns gå i skolan. Mamma säger nej, vänligt men bestämt! Vi fick återigen en massa fina kläder, Viggo kommer att bli snyggast i stan =0)


Coola Star Wars kläder


En egendesignad bodie...


... medlem i Kaveréns egen klubb...


... med namn och nummer på ryggen, sjysst säger Viggo!


Icke att förglömma, de små mus-strumporna. Tur att vi har hund och inte katt, annars hade Viggos små fossingar legat risigt till ;0)

Vi bugar och bockar för de fina presenterna från Alpist, ingen nämd ingen glömd =0)

LördagsBestyr

Far och bror sov över tills idag eftersom de kom så sent och pappa är en ganska långväga gäst. Tur för dem att Viggo haft en bra natt =0) Idag är kanske en mindre bra dag då de kör en hel del i den lilla magen, stackars lilleman.

Vi käkade frukost och lyssnade traditionsenligt på Melodikrysset på morgonen och lite mys hann vi me...


sen blev det en liten sväng till MediaMarkt och Babyproffsen. Inne på Babyproffsen gick morbror igång och tyckte nog att vi skulle köpa hela affären =0) Men vi kom därifrån med en babysitter, så Viggo slipper ligga på matbordet när vi äter och en bärsele, så morsan kan göra nåt annat än att bära runt på lilleman när pappa börjar jobba.


Nya bärselen invigs och Viggo verkar nöjd, helnöjd, faktiskt.


Även babysittern invigdes och Viggo är nöjd, så länge de gungar. Fis-skrutten är ju lite liten så vi fyller ut med ett litet täcke, två små saker blir lagom stort =0)


Viggo "fis-skrutt" Kaverén


Kul så länge det gungar, så pappa hjälper till =0)

Morfar & Morbror

Då har äntligen morfar varit här! Jippie, bilen är lagad och morfar har nu gjort premiärbesiktningen av Viggo =0) Jag tror att han blev godkänd ;0)

Pappa och C-J kom igår kväll och hade då handlat med sig lite tacos-grejer, tacos är ju en av mina favvisar att äta. Så vi mumsade och kollade lite på Dobidoo, Viggo låg på matbordet. Sen blev de bara en massa mys i soffan och såsmåningom sängen. Viggo fick lite goa presenter


En liten vovve, morfar hade letat efter en "Pricken", en liten dalmatiner-hund som brorsan hade när han va liten, men tyvärr va "Pricken" slut så de blev en liten "Båtsman"


Vilken liten pojke vill inte ha en grävmaskin?!

Jag fick också present, ett jättefint hjärta i silver att ha om halsen och fina mörkrosa rosor, för att jag varit så duktig =0) (bilder på de kommer sen)

Tack snälla söta morfar, du är bäst! Men bäst är att du äntligen kom å hälsade på =0)

RSS 2.0