Äntligen fredag

Nu är det äntligen helg igen, visserligen har denna veckan gått fortare än de flesta men det är alltid härligt när det blir helg. Då kan man slappna av ordentligt och mysa mycket mer än vanligt.

Eftersom vi har punkis på bilen och en massa annat trubbel med den där rishögen så blir det till att ta cykeln för att handla idag, det kan ju en annan behöva. Synd bara att de regnar och är svinkallt.
Lill-Sunrpan fryser så hon skakar på promenaderna. Hugo bekommer det inte minsta, men han ser ut som en blöt råtta :) Han har samlat på sig rätt mycket päls nu men jag vill inte klippa honom nu i och med att det börjar bli kallt.

Jag sydde lite igår, en sele bland annat och jag blev riktigt nöjd, det är nog första gången, så de va kul. Så idag blir det till att sy fler selar. HuSi sak få varsin. Eftersom jag syr efter måtten på mina egna hundar, blir det ju bara två olika storlekar, men selarna kommer att finnas i tre. Tog måttet till selen på Siri för ett tag sedan så när det var provdax igår var den för liten.... Så det blev en jätte-jätte-liten, en jätte-liten och en liten... Bra där!

Nu kommer Pärsson snart för att äta lunch, så de blir ett trevligt avbrott. Annars ska vi nog vänta in helgen vid symaskinen eller kanske under täcket...

Goda grannar

Ja, de är tur att man har goda grannar. Igår va vi inbjudna till grannen rakt över, Paula och Ulrik. Paula fyllde nämligen år så de va lite kalas. Även Hugo och Siri var bjudna. De showade runt och stal uppmärksamheten från hela kalaset, som vanligt ungefär :) Sen gick Siri in och kissade i soffan och vi fick skämmas, tygsoffa. De är ju faan också, visst att hon fortfarande kissar inne nån gång, men att pissa i grannens soffa??!! Ja, de är värdelöst.

Annars händer det inte så mycket här i Jönis. Pappa och brorsan svängde förbi här igår. Brorsan har höstlov så han ska tillbringa några dagar hos pappsen. Så på vägen ner gjorde de ett kisstopp och kollade läget.

Nu ska jag sy!

Inte så lätt

Nej, de är inte så lätt att plocka bajs i mörkret! Man siktar in sig på området där vovven just gjort sitt mest privata, lokaliserar ytterligare med hjälp av näsan och fumlar i gräset med den påsbeklädda handen. Samtidigt ber man till gud att påsen ska hålla medans man skrapar längs marken för att samla in hela härligheten. För det är nämligen lite av min fasa, att få handen full med bajs.

Nu ikväll på promenaden var det frost i gräset, Siri trippar då lite, eftersom det är såååå jobbigt att bli blöt om tassarna. Hugo går på som ett ånglok, som vanligt. Jag gillar ju när det blir lite kallare och det nyper i kinderna. Mörkret bekommer mig inte så mycket, förutom fasan för bajset, men något annat som jag ogillar är när det blir halt. Jag struttar omkring som en halt 80-årig kärring i rädsla för att halka. Så i år ska jag nog införskaffa mig ett par broddar att sätta på skorna. Okej, pensionärsvaring, jag vet, men hellre det en ett brutet ben eller en öm svanskota.

När Pär kom hem från jobbet åkte vi till Junex-huset och besökte tygaffären där, det är lite som en tygoutlet. De säljer allt mycket billigt och vet aldrig vad som kommer med nästa varutransport. Man kan dock önska att de ska ta hem olika sorters grejor. Så jag handlade lite nylonband som inkommit i nya färger och kantband, köpte även lite fin kammofärgad flecce... Så nu blir det nya grejer i kollektionen.

Nu ska vi snart äta middag, lite sent men så blir det ibland när man har en del att stå i. Idag är även vår första dag med Herbalife och det går som smort. Vi har även testat att köpa deras mellanmålsbars och de va riktigt goda. Kan verkligen rekomendera Herbalife även om man inte ska banta eftersom det är en komplett måltid i en shake. Om man inte orkar göra mat är det perfekt och så smakar det gott också, man kan ju mixa i frukt, jucie mjölk, yoghurt... ja allt möjligt.

Hu Si Helvete

Jag försöker mynta uttrycket HuSi. Jag har helt snott det från Elin, då hennes hundar heter Wilda och Mini, blir det ju WiMi! Hur gulligt som helst. Så Hugo och Siri blir HuSi och så började Pär säga HuSi helvete. Ha, ha, ha! Det passar ju riktigt bra, för det är ju precis så det är, hus i helvete! Men ett riktigt trevligt helvete!

Nu är det snart dags för sängen. Har fått lite nya idéer, så imorgon blir det till att sy igen. Blir nog inggen pysselblogg utan en hemsida istället. Ska bara se om jag kan reda ut allt va det innebär med kodning och annat spännande.

Omstart

Måndag igen... och jag som hatar måndagar, men idag har jag använt mig av inställningen att det är bara en vanlig dag... och det har fungerat. Så tråk-måndagen, som inte var någon riktigt tråk-måndag har varit en rätt trevlig dag.
ul
Som vanligt så har vi sovit länge, för länge. Hugo krafsade på min arm och gav mig blicken "nu är det bestämt dags för promenad", så de va bara att ge sig ut. Solen sken på oss och promenade flöt på som alla andra promenader. Typ, värdelöst. Ingen av våra hundar kan gå i koppel, så det blir aldrig någon harmonisk promenad när man har dem båda själv. Går man däremot två, med varsin hund, är promenaden betydligt trevligare.
Pär var som vanligt heemma på lunch och jag sällskapade med frukost. HuSi fick festa loss på leverpastejbiten som blev över och jag har varit poppis hela eftermiddagen. När Pär lämnat oss, busade vi loss i sängen. Efter att både Hugo och Siri använt mina händer som tuggleksaker, byggde vi en koja under täcket och somnade.

Nu ikväll tog vi oss en promenad till Hund-Eva. Vi har nämligen beställt en ny omgång av Herbalife, så imorgon är det omstart. Nytt liv, nya vanor. Ska bli skönt och välbehövligt då jag åter igen börjar närma mig hundra-strecket.
Alltid när vi träffar Eva blir Hugo som en annan hund, han är betydligt lugnare, lyssnar bättre och visar inga tendenser på att göra några utfall överhuvudtaget. När vi var där ikväll, stod han snällt och viftade på svansen när vi hälsade på Evas tre hanhundar.... Så man undrar vad det är som stissar upp honom och gör att han beter sig som en djävul emellanåt. Men det är ju aldrig hundens fel, så det är väl jag som jagar upp mig inför möte med andra hundar och Hugo som gör utlopp för min oro! Sen när vi träffar Eva så smittas man av hennes lugn och sköna inställning till hundarna och då blir Hugo världens trevligat hund.

Ikväll avslutar vi vårt gamla liv genom att äta varsin pizza och kollar in nya säsongen av Boston Teaparty.

slut på det roliga

Nu är helgen slut igen, det går så himla fort. Men det är väl sant som det sägs "att tiden går fort när man har roligt".

I fredags fick vi finfint besök av mormonerna. Pär lyckades neka dem att komma in men sen gick det inte mer. Han svarade på deras frågor och ga v dem till och med sitt telefonnr så att de skulle kunna ringa innan de kom nästa gång, så att vi med säkerhet var hemma och hade tid att lyssna på deras värderingar. Stackars Pärsson, men som han sa... Det är svårt att säga nej till någon som är utsänd från Gud, speciellt en fradagskväll. Efter det åkte vi till Ica Maxi och handlade, allt var slut hemma och det var välbehövligt att fylla på förråden.

Lördag var Pär iväg på äventyr med Erik och de gjorde lite förberedande shopping inför igensättandet av en dörr i Erik och Mickis nya lya. Sen var det till att fixa sig i ordnig för klockan tre var det födelsedagsmiddag för Erik, hemma hos svärmor. Det blev mycket god mat och en härligt god tårta. Vi cyklade dit men orkade inte hem, så vi fick lift med Erik och Mickis. Lite senare på kvällen kom Diddi och tog en liten fika, underbart mysigt at se henne.

Idag har vi sytt hela dagen. Det var inte vad vi hade tänkt från början men det är ju sällan det blir som man har tänkt sig. Elin, hennes käre och deras vildar till hundar var hemma i Vadstena, så vi tänkte åka dit, träffa dem och hälsa på mamma, men vi har en sabla punktering på bilen, så det var bara att ställa in.
Så jag har sytt två nya fleccetröjor och en jacka med krage och knäppning. Sen var det dags för frisk luft, så vi tog en långpromenad till Pärs mamma för att hämta hem våra cyklar. Efter vatten- och fruktpaus satt vi upp på sadlarna och trotsade regnet. Siri fick sitta i en ombyggd kylväska och Hugo knölades ner i cykelkorgen, som har rostat sönder och bara sitter med en hake (har bundit lite med ett snöre, men den vinglar!!). Efter halva vägen tyckte Hugo att det var tråkigt i korgen och ville gå själv, så han hoppade ur, i farten. Jag skrek, Hugo flög och cykeln välte, men ingen skadade sig och jag stoppade ner Hugo i korgen igen. Jag band fast honom dubbelt med kopplet och knöt en tvångströja av filten, så han satt stadigt resten av vägen.
Sista biten gick vi och bakom oss kommer, vad vi tror är en katt, och Hugo suger snabbt som attan tag i djuret, som visar sig vara en liten lös hund. Värsta fajten utbryter och Pär, slänger sin cykel och sparkar undan den andra hunden, som han fortfarande tror är en katt. Efter en liten stund kommer hundens Husse ut ur buskaget och ber om ursäkt, ingen skada skedd och båda vovvarna var glada vänner när vi skildes åt. Skönt att det inte var vår hund som var boven i dramat denna gång.

Nu ska vi se om vi kan zappa fram någon bra film att slötitta på resten av kvällen.

Soffmys

Här ligger vi allihopa och bara myser, i en härlig stor hög. Vi brukar väl ha lite soffmys varje kväll men idag känns det extra mysigt. Så härligt att ha alla man älskar nära.

En stror pöss till er som inte är här

Siri älskar skator

Först så trodde jag nog bara att det var ren nyfikenhet på fåglar i allmänhet, då hon stannar och spanar på de flaxande små liven. Men icke, så fort hon får syn på en skata blir hon som fastfrusen och vägrar gå från fläcken. Andra fåglar kan vara värda ett ögonkast men inte mer. Det är just skatorna som fått lilla Siri på fall, hon upptäcker de på mils avstånd, nästan iaf :)


Perfekt

Idag skiner solen och det nyper sådär härligt i kinderna när man är ute, perfekt med andra ord. Siri jagar alla tänkbara löv som sveper förbi läng med marken och Hugo spårar löptikar. Själv är jag trött som få och har en begynnande huvudvärk, det blev sent i säng igår så nu blir det nog en liten tupplur på soffan.

På fredag kommer Didi hem till Jönet och som jag har saknat henne, så det är också helt perfekt.

Pärsson är ute och käkar lunch med sin bror, så idag hade jag enbart lurvigt sällskap till maten, men de går ju bra det också. Funderar på att utnyttja presentkortet och ha hundarna på pensionat, en i taget så att man kan ägna all sin tid åt den ena osh sen den andra. Siri skulle nog behöva det eftersom hon hela tiden gör som Hugo, hon skulle behöva bli lite mer självständig. Hugo däremot skulle inte vara fullt så självständig men de skulle nog vara nyttigt för honom att vara bland en massa andra hundar på dagarna och lära sig lite hundvett och hundettikett.

Nu blir det soffan, sen ska jag designa blogg nr 2, där allt pyssel kommer att finnas till allmän beskådan. Men de får ni se sen.

Allt är som vanligt, tråk-vanligt

Idag har jag inte ett skvatt att skriva för det händer ju ingenting. Vädret är höst, lite väl ljummet kanske men det får man väl vara glad för, likaså att det är uppehåll.

Hugo och Siri kör på som vanligt. Snurpan håller på att tappa tänder och har för tillfället dubbla rader framtänder, så därimellan fastnar det lite allt möjligt gött, som luktar apa. Siri gick även rakt in i Hugos "vattenspridare" på morgonpromenaden och fick en fin höstgulnyans över hela fejset. Fint ska de va!

Hittade ett roligt jobb som jag ska söka, ringde och undrade lite över det faktum att man skulle bifoga arbetsprover. Damen i telefonen lät inte alltför positiv då jag sa att jag nyligen tagit examen och inte hade några arbetsprover från någon forma av tidningsjobb, dock har jag en hel del skrivet från skolan, artiklar, noveller, en del Copy material.... Men vi får väl se, tjänsten skulle inte tillsättas förens i februari. Tråkigt att man är så ointressant för att man nyligen har tagit examen och inte har en 5 års samlad arbetslivserfarenhet. Men hur är det tänkt att man ska få arbetslivserfarenhet om man inte får jobba någonstans? Puckat, riktigt j-vla puckat är va de är!! Nu är jag sur!

Tillbax i sadeln igen

Måndag och jag är pigg som en mört! Ja, de var kanske att ta i men jag har ingen feber och inget halsont, så det känns skönt. Tyvärr har huvudvärken suttit i hela helgen men min underbare blivande make, har pysslat om mig så jag har måt så bra som det bara går.

Det var supertrevligt med lite sällskap från Robban i fredags, visserligen var väl inte jag så vidare trevlig. Låg i soffan under Pärs duntäcke med dunisar på fötterna, halsduk och mössa, visserligen hade jag klätt upp mig i kjol, dagen till ära, men den syntes ju inte.

Lördagens kalas var super, med god mat, gott sällskap och lite ljuva minnen i form av en film från stollarnas resa till Italien. Erik och Mickis bjöd på champinionsoppa, fläskfilé, klyftpotatis och kantarellsås och äppelpaj. Hugo och Siri var med och röjde gärnet på kalaset, kan säga som så, att de nya mattorna låg aldrig riktigt där de skulle så länge vi var kvar... Tror även att Erik blev nöjd med sin present, som  bestod av skruvdragare/borrmaskin och en borrlåda. Lyckan sken ur ögonen när han slet av pappret och alla närvarande fick prova den nya skruvdragaren, toppen!

Igår blev det som vanligt en riktig myssöndag, känns lite som vi gjort det till vår grej. Vi sover länge, myser en stund alla i sängen, sen blir det ruskigt lång frukost vid tv:n och sen lagar vi mat tillsammans på kvällen och ser om vi kan hitta någon bra film på tv som är värd att tittas på, det är ju tyvärr det svåra. Vovvarna verkar vara införstådda emd att det är myssöndag och är lagom slöa och goa med oss i soffan.

Hugo har dock lagt sig till med en ny olat, han hoppar upp på köksstolen och sen på köksbordet, sen står han där och spanar ut över promenadstråket som går förbi vårat köksfönster. Då bordet är gammalt och lite vingligt när han lägger hela sin tyngd på ena kanten, svajar det lite och han får problem att hoppa ner.... Så då står han där emd skägget i brevlådan och ser olycklig ut. Han har även börjat morra så mycket inomhus när mörkret kommer. Han har ju alltid varit lite skraj när det blir mörket, men nu verkar han se väldigt många flera monster som gömmer sig i skuggorna.

Nu är det dags att kedja fast sig vid spisen igen, ikväll står det Chili con Carne på menyn.

Lördag hela veckan

Lördag hela veckan lång, ja tänk om det kunde vara så. Men då skulle man med största säkerhet inte längta efter lördagen så mycket. 

Igår kom Robban och jag låg i sängen med feber och tyckte synd om mig själv. Men efter en stund lindade jag in mig i allt stickat jag kunde hitta i garderoben, släpade ut Pärs duntäcke och bäddade ner mig i soffan. Där satt jag restena v kvällen. 
Vi käkade lite gott, grabbarna drack lite också lite gott sen satt vi i soffan, kollade Idol, The Wedding Craschers och pratade en massa roligt. I takt med att febern började ge med sig kom huvudvärken jagande. När jag väl skulle gå å lägga mig (först av alla) så var jag tvunggen att ta med mig en hink, mådde så illa av den jäkla huvudvärken. Så natten har tyvärr inte inneburit så mycket sömn. Men Pär min räddande ängel och Robban tog HuSi på morgonpromenad, gick till torget och köpte frallor, köpte migränmedicin och serverade frukost vid tv:n. Nu känner jag mig relativt kry och laddar för kalas ikväll.

Pär ligger och vilar i soffan, själv har jag toning i håret och ska straxt entra duschen. 

Fy faan!

Hade lite tråkigt och spanade runt på lite olika bloggar. Jag halkade in på BlondinBellas blogg och läste inlägget där hon kommenterade småkillars kläder på tunnelbanan. Läste sen lite längre ner kommentarerna, fastnade för en som kommenterade att BlondinBella själv inte var riktigt klok då hon just köpt en ny päls. Tjejen som gjort kommentaren hade postat en länk och jag var ju bara tvungen att kolla.

Jag blev helt hysterisk, ringde till Pär på jobbet och grät, då han inte hade tid att prata längre ringde jag till min mamma och grät. Skickade länken till henne via msn och mamma blev så förbannad när hon såg filmen att hon började leta efter någon att ringa, för att fråga om det verkligen får vara så här. Hon vill veta varför de inte tar dö på djuren först.

Ni måste kolla på filmen, även om ni inte kan, det är lite av vår skyldighet, då det är vi människor som skapar efterfrågan på päls. Jag ska aldrig, aldrig i hela mitt liv köpa en päls och om jag ser någon i päls ska jag gå fram och fråga om de inte är riktigt kloka.

Skriver detta inlägg med tårarna rinnande. Lova mig nu alla mina vänner, att ni aldrig, aldrig köper en päls. Och om det skulle visa sig att ni redan har en, bränn den sort som faan, annars kommer ni hamna i helvetet.

Inte så duktig som jag trott

En annan fixade och donade som en tok igår men så glömde jag ett av dagen viktigaste moment, jag gör det två gånger om dagen, varje dag, men ändå..... Jag glömde ge hundarna kvällsmat, de fick inte mat förens klockan ett, på natten. Fy skäms på mig. Visserligen var det ingen av de små liven som kastade sig över maten när det väl var dags, så de svalt nog inte så väldans mycket iaf.

Vaknade imorse och kände mig som en klubbad säl, kände efter en aning och resultatet är: feber, ont i halsen och trött i kroppen. det kanske var städandet som tog musten ur mig :) Nej, det är väl dags nu, har inte varit sjuk på över ett år, så turen har väl kommit till mig. Men de är så typiskt när Robban kommer å ska hälsa på, fasiken också!

Hugo lider fortfarande lite av myssjukan, man för ju för sig att han är döende när han kommer fram och vill mysa men de är ju för att man inte är van. Han är frisk som en nötkärna förutom sitt kli.

Nu ska jag försöka göra ett sista ryck. Hade tänkt att tona håret och så måste jag dammsuga av lgh en gång till. Sen får det nog bli soffan för resten av dagen.

Duktig flicka

Idag ahr jag tagit mig i kragen och gjort en riktig storstädning. Torkat ur skåp, diskat ur fläkten, oljat in bänkskivan i köket. Torkat ur alla lådor i badrummet. Piskat och skurat vardagsrumsmattan med såpa. Ordnat alla kläder i garderoben, bäddat rent i sägen och tvättat i tvättstugan samt dammsugit och moppat alla golv, just det alla blommorna har fått sig en omgång i duschen och en del har fått nya krukor. Jag har även plockat i ordning på alla mina syalster och klippt rent allt mitt tyg, stuvat undan detta och fixat ordning och reda i vårt lilla hobbyrum.

Så nu känner jag mig ganska nöjd med mig själv :)

Imorgon får vi finfint besök av Norrlands-Robban som stannar över helgen. Det är snart ett år sedan vi såg hans lilla tryne, så de ska bli jätteroligt. Och ja, mamma, det är Robban från radion.

Hugo har ju som små koppor på huden som kliar, han har ett specialshampo som vi duschar honom med nästan var tredje dag och medicin. Men ändå så försvinner de inte!!! Jag tycker att han kliar sig mindre men kopporna är kvar, så det blir väl ett besök till hos veterinären. Dyrt!

På lördag ska vi på födelsedagskalas i dårhuset. Erik fyller 25 så det ska firas med dunder och brak. Det blir förhoppningsvis lite god mat, vin och så ska vi få se filmen som grabbarna grus (Erik-svåger, Sivert-svärfar, Pärsson-min prins) spelade in när de var i Italien i april. Skoj?! Ja, de återstår att se. Tjat?! Garanterat.

Ikväll när vi gick till tvättstugan sneddade vi över gräsmattan och Pär tog min hand i sin och vi började prata om vem som älsakde den andre mest. Pär sa att vi är så himla larviga men att det är så himla mysigt att va larvig :) Han är ju bara för go, min älskade Pärsson.Nu ska jag hoppa in i duschen, för man får inte gå å sova i rena lakan om man inte har duschat ;) Ska försöka komma i säng lite tidigare än vanligt idag. Har börjat bli ruskigt sent, igår kom jag inte i säng förens vid halv fyra. Så idag; senast klockan ett. 


Aldrig hundens fel

Idag har Siris kissiriande falerat en aning. Förmiddagen gick bra men sen gick det sämre. Ganska många gula pölar och våta strumpor har det blivit under kvällens lopp. Men det är inte Lill-Snurpans fel, utan vårat, vi passar inte på henne tillräckligt. Hon kan ju inte veta var hon får kissa eller inte, och det är inte så lätt att hålla sig när man är superduper kissnödig. Vi kan ju gå på toa när nöden tränger sig på och knckar i kisseblåsan.

Nu är det någon som krafsar på mitt ben, min älskade Hugo. De blir att bege sig till soffan och dela på en Clemmis, de är något av det bästa med hösten, dessa goda, gula lättskalade och jag-kan-äta-hur-många-som-helst-frukter; Clementiner och den bästa av dem alla Satsumas, nästan som jag; Sumo ;)

Hugo, en riktig myskorv

Det är sällan min älskad eHugo kommer och myser med mig, med någon över huvudtaget. han gillar att ligga lite vid sidan av, om vi sitter i soffan, ligger han på golvet. Myser alla under täcket , ligger Hugo vid fötterna och så vidare. Men idag när jag har suttit en hel del vid datorn (sökt en massa jobb bland annat) har han kommit fram till stolen, ställt sig på två ben och krafsat mig på armen, han har inte slutat förens jag har plockat upp honom. Sen har han gått upp på bordet, satt sig mitt på datorn och krafsat mig på handen, återigen slutade han inte förens jag började klia honom och då var han nöjd. Tillslut la han sig ner för att sova på datorn, kan det vara så att han tycker att datorn får för mycket uppmärksamhet?? Sen bar jag bort honom till soffan, där han kunde vila lite bekvämare, men icke, han var tillbaka på nolltid och proceduren började om på nytt.... Så idag har Hugo varit ett riktigt mysmongo och jag älskar honom till tusen.

Lill-Snurpan är jätteduktig med kisseriet och det är inte många pölar som pryder parketten numera, känner mig mäkta stolt och så är det skönt att slippa trampa i kiss vartanant steg man tar.

Nu är klockan snart fem och då kommer Pärsson hem från jobbet, myspys. Igår va Pär Mysbyxmannen som hoppade jämnfota runt i cirklar och pussade alla som kom i hans närhet... Så vi får väl se vem som kommer hem idag, Pär eller hans nya alias...Här är Hugo nyligen hemkommen, inte så stor på jorden men ack så kaxig, redan!!
Kan även meddela att Giffis (geraffen i Hugos famn) inte lever längre. Han var dock en trogen kämpe som överlevde diverse öppna sår, stor förlust av stoppning, en smärre halshuggning och kupering av svans. En trogen vän, helt enkelt, må han vila i frid.

Kollektion Lillstrumpa

Jag syr och jag syr, så nu har jag gjort sju stycken fleccetröjor. Det är så sjukt roligt, sen om de blir så snygga, de är inte upp till mig att bedömma, men visst, en del av dem är bättre än andra.

Fleccetröjorna är sydda för att vara lite lössittande, med en halv polokrage och kort ärm. Detta för att ge värme och komfort.
Text och konturer på tröjornas motiv är en fluffärg som "sväller" när man fixerar den med värme.
Tröjornas design är meningen att den ska vara enkel, lite "ruffig" men med en liten klatschig, barnslig tvist. Ha, ha, ha, de låter korkat men det är svårt att sätta ord på tänkta skapar-tankar.
Då mina modeller är lite vrånga idag, så har jag fotat tröjorna liggandes plant, så de gör sig inte riktigt rätta på bilderna, men man får ett litet hum om hur de ser ut.

Nästa plagg i kollektionen blir en väst, sen kommer någon form av sweatshirt och sen en sele. Så vi får de hur det utvecklar sig. Snart kanske man får skicka sina mönster till Asien för massproduktion ;)

Funderar på att ha en separt blogg för allt pyssel som tillverkas i min lilla verkstad. Va sägs?

  
Grön fleccetröja med blommor i blå flecce med en vit pärlar i mitten. Strl M

 
Grön fleccetröja med hunddödskalle av svart fluffärg. Strl S

 
Röd fleccetröja med rosa flecceblommor med en röd pärla i mitten. Strl S


Här är samma tröja som föregående men här har jag satt på mitt märke som jag har designat till kollektionen, syns lite dåligt. Tycker själv den är så himla söt. Att det blev namnet Lillstrumpa har med att göra att Pär kallar mig för Lillstrumpa.

 
Svart fleccetröja med körsbär i flecce, prydda med röda pärlor. Strl M

 
Svart fleccetröja med hjärta och banderoll i flecce. Strl M

 
Svart fleccetröja med rosa krage samt dödskalle i flecce. Strl S

 
Svart fleccetröja med vit dödskalle av vit flecce. Strl S

Sist men inte minst, så blev jag lite inspirerad av min kära vän Elin när hon skrev på sin blogg om att hon och Mini en dag skulle bli ett tävlingekipage. Tänkte då på Wilda som antagligen blir en trogen supporter. Så jag sydde henne en liten lagtröja. Förgen har inte torkat på bilden, så den kommer bli en aning bättre.
Go team WiMi!!

Tisdags-tristess

Nu är jobbet avslutat och jag är tillbaka i rollen som hemmafru. Pär har precis varit hemma på lunch, som tur var fanns det rester sen igår, eftersom matlagning inte är på tapeten just nu, inte hemma hos oss iaf.

Idag skiner solen och himlen är klarblå. igår regnade de hela dagen och var så grått, så grått, det blav aldrig ljust liksom. Så det är riktigt varannandags väder, men som de säger; omväxling förnöjer.

HuSi röjer konstant idag, vet inte vad det har tagit åt dem. Man kan inte riktigt urskilja vem som är vem, utan det är mer en brun-vit boll som far fram som en stormvind från rum till rum. Antar att det har med gårdagen att göra, då de var så slöa och bara låg i soffan och myste mest hela tiden. Så vädret har väl smittat av sig på dem också, varannandags bus. Men som sagt, omväxling förnöjer, synd bara att jag känner mig så slö idag.

Kollektionen Lillstrumpa rullar på, har nu sytt 6 stycken olika fleccetröjor och ska snart ge mig i kast en väst som jag har ritat mönster till, har också selar på tillverkningslistan. Vi får se hur mycket som blir gjort idag. Just nu lockar soffan för en liten middagslur.

Det ser ljust ut

Lill-Snurpan börjar bli rumsren, tror vi iaf. På tre dagar har hon bara kissat inne två gånger, det är hur bra som helst. Jag kan ärligt säga att jag tycker om henne mer nu när hon inte har ett konstant urinläckage.

Själv har jag varit uppe med tuppen idag, eller med Pärsson iaf. Det är nog första gången på fyra månader som jag går upp innan klockan elva, usch, helt otroligt. Men jag var riktigt pigg, tog en rask promenad med hundarna käkade lite frukt och sökte lite nya jobb, sen gick vi visserligen och myste i sängen men ändå... Ett steg närmare ett normalt liv.

Nu ska jag dra ut på min sista jobbrunda, fem besök kvar, sen är jobbet färdigt. Skulle gjort det i fredags egentligen, men jag fick sådan huvudvärk. Det är nog den enda fördelen med de här jobbet, att man kan bestämma själv när man vill jobba.

Här är lite bilder från mysiga-höst-söndags-promenaden igår:
Mat så god att...

...det är värt att blogga om.

Ibland känner man verkligen inte för att laga mat, man har ingen aning om vad man är sugen på och idéer det har man heller inga.
Så va de här idag, vi rotade lite i frysen och hittade lite blandfärs... Jaja, de får väl bli en köttfärssås eller någe, men icke! Eftersom ingen av var så speciellt hungrig egentligen tänkte jag att jag kan väl testa någe nytt och hoppas på det bästa, det kanske blir något roligare att laga maten iaf.
Jag tog 2 ägg, ca 1 dl vitlökssmör (hemmagjort) från i fredags, 1 näver persilja (från balkongen), köttfärsen ca 400 g och sen lite flingsalt, svartpeppar och Lawrys (grillkrydda, fast bättre). Blandade  ihop, lät stå en tio minuter och gjorde sen biffar av detta. Till det kokade vi couscous och så gjorde jag en jättegod sås. Har ju fått en mixer av pappa, gillar att använda den kan man säga :) Så i mixern åkte, ca 2 dl turkisk yoghurt, 1 tomat, 1/2 rödlök och åter igen lite persilja, sen var de bara att mixa på... Krydda med lite svartpeppar, salt och Italiensk salladskrydda. Klart!!

Måste säga att det blev så otroligt gott, fräscht och lagom mättande.

Mys Söndag

Idag har vi tagit det lugnt och började dagen med att mysa i sängen hela familjen. Sen blev det en sån där lång härlig frukost vid tv:n och en massa mys i soffan. Temperaturen klättrade upp mot 17 grader idag och solen sken, så det blev en härlig promenad i det fina vädret, kameran fick för en gångs skull följa med.

Fotbollen igår va till belåtenhet här hemma, det var en bra match och Sverige förlorade ju inte. Hansan var här och höll oss sällskap, då hennes bättre hälft var på fest. Det blev en hel del tacos och en hel del glass, så både Hanna och Pär är som galna i glass. Så alla var nöjda och glada när vi jäste i soffan. Hugo stajlade runt med sina leksaker, Siri fick pussa på Hanna hur mycket hon ville, och jag bara myste.

Annars har det sytts en hel del idag, även från Pärs håll, ha ha ha. Han frågar lite glatt om vi ska sy dag och spelar sedan fifa för glatta livet. Jag har sytt två stycken fleccetröjor idag, får de om de blir värda att fotas.

Nu kommer Pär och Siri med bilen, de har varit och handlat söndagsfika. Hugo och jag har tränat lite på skall och rulla runt. Han kan det, om man har tillräckligt mycke godis.


Sverige - Portugal

Årets viktigaste fotbollsmatch går av stapeln ikväll, jag sitter här iförd min Sverigetröja och undrar vad som hände egentligen?! Hur kom jag att bli denna hänförda supporter?
Svaret är ganska enkelt. Har man en sambo som lever, andas och drömmer fotboll är det lätt att ryckas med. HAr man också varit emd om att se hur glad fotbollen gör honom och hur nervös han är inför en match, vilket match som helt, så länge det gäller fotboll. Så är man gärna med på ett hörn. För det är väl det förhållanden handlar om, att dela varandras intressen?!
Jag sitter ju mycket vis symaskinen för tillfället och det gör Pär med, säger han. Jag ska nog gå och sy lite, säger han med glimten i ögat, smyger in i lilla rummet och spelar Fifa 09 på sitt kära Xbox. frågar man vart han är och vad han gör så syr han... Jösses, vad jag älskar den killen, precis som han är!

Heja Sverige!Landslagsfotboll ger ju mig även chansen att kolla på min alldeles egna kille, Henke Larsson. Tyvärr är han inte med ikväll...

Höstrusk

Har precis varit ute på en liten promis, så nu ska jag duka fram frukost. Det har bara inte blivit av att jag satt mig ner för att äta än. Pär var uppe med tuppen idag och borta på dårhuset för att hjälpa brorsan sin med bilen.

Annars idag är det ett fint duggande som verkar vara konstant, så det blir till att sy och spela tv-spel under dagen. I kväll är det ju fotboll, så kvällen är paxad.

Nej, som sagt... frukost!!

Huvudvärk och pruttar

Idag har jag varit sängliggande hela dagen pga den värsta huvudvärken på länge, det var så illa så stackars Pärsson fick äta smörgåsar på lunchen. Han räddade mig visserligen från värkhelvetet när han kom hem med ett nytt paket piller.

Ikväll har vi ätit god mat och tittat på "Idol" samt filmen "Shall we dance". Nu tittar vi på "I ditt ansikte" med Magnus Bettner. Siri har gjort ett riktigt paradnummer isoffan ikväll. Hon pruttade så högt att hon blev förvånad själv. Hon tittade frågande på både mig och Pär för att få veta vad det va som lät. Ha ha ha! Siri är ingen fin flicka som pruttar så det ekar.

Go´Natt

Nu är klockan strax halv tre, så nu är det nog dags att krypa ner i sängen.

Har jobbat min första dag idag, det var ingen höjdare, tyvärr. Glad i hågen blev Ica Maxi mitt första besök, där va de jättetrevliga och tacksamma över mitt besök. Sen gick det utför, folk har klagat, varit nedvärderande när man kommit och presenterat sig och många har tyckt att man stör. Känns inte som att jag har blivit tagen på allvar.
Jag har en lista på besök som jag ska utföra under en viss tidsperiod, ca två veckor... Idag har jag gjort två tredjedelar av listan och imorgon ska jag göra resten. Så två veckors jobb blev komprimerat till två dagar.
Så summan av kardemumman är att jag har aldrig känt mig såhär värdelös, tre år på högskolan, 26 år gammal, sökt 26 stycken jobb och det här är vad jag gör??? Värdelöst, totalt värdelös!!


Hugo myste med mig i soffan när jag kom hem, tröstade lite.


Längtar efter att få ett riktigt ♥jobb♥

Flygande start

Det är inte varje morgon man väcks av att en liten fågel flaxar ovanför ens huvud... men jag hoppas på den sista.

Såhär var det, jag vaknade imorse av att det surrade i sovrummet. När jag tittar upp ser jag en liten blåmes som flaxar omkring och letar efter en väg ut. Jag som tycker att fåglar är något av de skabbigaste djur som finns, visste ingen ro. Det blev till att ringa Pärsson på jobbet och be om en akutinsats.
Jag smög upp och klädde försiktigt på mig, medans jag gör detta flyger fågeln ut i köket, till HuSi:s boning. Nu är det kört, tänkte jag. Hugo slaktar pippin till frukost och Siri gör en hatt av fjädrarna. Så jag far ut i köket och tar med mig paraplyt, för att mota bort hundarna och fågeln. Till min stora förvåning märker ingen av hundarna fågeln utan är mer intresserade av att hälsa mig godmorgon och undra varför jag har ett paraply inomhus. Jag släpper ut HuSi och lurar in dem i sovrummet, stänger dörren och beundrar mitt eget mod (för att ha gett mig i kast med fågeln), i och med den stängda dörren, en väg mindre att smita för lilla pippin och det stora hotet är avvärjt. På väg in i köket flyr fågeln in i vardagsrummet och beter sig väldigt stressat och uppgivet. Den pendlar från att sitta i soffan, på gardinstången, hänga i gardinen, sitta i blomman. Nu eller aldrig, dags för dagens insats.... Jag viftar emd paraplyt för att hålla pippin på avstånd och går sakta fram för att öppna balkongdörren, vägen till frihet. Pippin flyger åter ut i köket, jag jäktar efter, fågeln flyger in i vardagsrummet... Jag håller på att öppna fönstret i köket för att bidra med ännu en flyktväg och när jag kommer in i vardagsrummet är pippin borta.
Jag ringer stolt till Pär och säger att jag löst problemet och att han inte behöver komma hem, han står då utanför dörren och kommer in ändå, för att pussas lite :) Pär tar även ett varv i lägenheten och kollar i garderober och dylikt för att se så ingen pippi gömt sig, ingen pippi kvar signaleras efter någon minut. Hundarna kan släppas ut. Jag är en aning orolig att fågeln skakat av sig ett antal loppor i lägenheten och funderar över sanering, Pär säger ett par lugnande ord och menar på att alla fåglar har inte loppor. Bra, då hoppas vi att Herr Blåmes tvättat sig noga innan besöket hos oss.

Så var de me de, det var min spännade morgon. Nu kan vi inte sova med öppet sovrumsfönster längre, visserligen så är det en springa på ca 10 centimeter, så pippin har verkligen smygit in... Vi får hoppas att han inte berättat för sina adrenalintörstande pippi-kompisar om sitt besök för då kanske det kommer flera som vill prova på att utmana döden och mitt mod.

Inte en enda kissfläck

Jippie!!!!

Idag har vi inte behövt torka en endaste kissfläck eller plocka en endaste liten bajshög. Är så glad att det nästan är larvigt, men har man inte haft valp kan man nog inte förstå glädjen i att ha en kiss- och bajsfri dag. I skrivandets stund sitter Siri och bajsar på vardagsrummet, ha ha ha! Men det är iaf ett steg i rätt riktning.

Plutten

På kvällarna invaderas hela Gräshagen av en stor mängd harar, dessa små skuttande jössar lämnar efter sig både det ena och det andra. Det ena är en jä-la massa ohyra, som Hugo fått erfara (vi tror att det är de kliet kommer av). Det andra är en himla massa harpluttar och det är just harpluttar som Siri är så förtjust i. Det är inte så att hon samlar dem eller leker med dem, nej, om det ändå vore så väl! Hon äter dem! Så fort vi närmar oss en gräsplätt åker nosen ner i backen och spårningen är i full gång. När målet är funnet blir hon som fastfrusen och rör sig inte förens hon fått smaska i sig en och annan härlig liten plutt. Så hädanefter går Siri under namnet Plutten, men som det sägs, kärt barn har många namn.


Nyinvigning

Jaha, nuär nog den nya looken klar för den här gången... De va lite mer att fixa med än vad jag hade tänkt mig så de hät får duga. Kanske lite grått men men

Hjälp...

Jag håller på och mixtrar med utseendet på bloggen, de händer en massa grejer som inte är så bra men den ska nog bli snygg tillslut.

Fick jobbet, så nu ska jag arbeta på uppdrag av Svenska Spel i en vecka, kolla deras pågående reklamkampanj. Gött att ha något att göra på dagarna.

Nu är det snart dags

Ska träffa Stefan från Conema klockan kvart över två, han är på resande fot så det blir över en kopp kaffe. Känns skönt, inte så uppstyrt och spänt men så är det ju bara ett litet jobb.

Hugo sitter på balkongbordet och solar sig medans hans blickar ut över grannskapet. Idag är det fantastiskt fint väder, ska kanske bege mig ut och fota lite senare, men jag har ju en del att sy också =)

Berättar senare hur det gick.

Xbox för hela slanten

Idag har Pärsson fått sitt älskade Fifa 09, han har spelat sedan klockan sju. Hna har dock gjort några småpauser för mat, toabesök och assistans vid kloklippning.

Själv har jag lagat mat och badat fotbad. Även vovvarnas små tassar har fått sig en omgång i form av klipopning och smörjning.
Imorgon ska jag på intervju. Det är för ett tillfälligt jobb som sträcker sig över ca två veckor. Det handlar om att man ska kolla upp om butiker använder sig av det kampanjmaterial som skickas ut till dem inför kommande kampanjer. Det är iaf något att göra och man kanske kan dra in några hundralappar. Det börjar bli lite deppigt att gå hemma och inte ha något att göra och inte ha några pengar.

LillSiri myser under köksbordet.

Pär tog ett så himla fint foto på Siri härom dagen.

Pannkakor

Idag har Hansan varit på besök och vi har åter igen ätit pannkakor med nutella, glass, sylt och socker. Så himla sjukt gott. Nu är vi helt degiga i magen och har legat i soffan, slöat och pratat skit. Hanna är min bästaste vän.

Hon är även mn första kund och har köpt ett halsband i serien "Human Heart". Måste få säga att det var jättefint på, det hängde snyggt och känndes helt rätt. Sen om det berodde på att Hanna är en av de sötaste och att hon klär i allt, de vet jag inte...

Human Heart Hannas nya halsband


Så ikväll blir det återigen tv och soffmys, men de är ganska skönt. Även vovvarna är slöa. En rolig nyhet är att Hugos kli börjar bli bättre, men han har fortfarande två behandlingar kvar och en massa duschningar att se fram emot. En annan sak som har blivit bättre är att Hugo är mer lyhörd, både inne och ute. Han är visserligen lika obstinat som innan vid hundmöten men man får vara glad för det lilla. När vi släpper hundarna lösa och de leker med Rex är Hugo jätteduktig på att lyssna och komma på inkallning. Men de är klart, han är ju mattes lilla goding.

 Mattes favvo

 Hugo är den bäste att pussas på kommando

Om vi orkar blir det lite rumphårsklippning och trimmning av klor, men bara om vi orkar, annars blir det imorgon.

Vatten, vatten...

bara vanligt vatten. Jag gillar vatten på alla sätt och vis, kan inte tänka mig att bo på ett ställa utan att ha närhet till vatten, bada på sommrarna är hur härligt som helst och vatten är ju ändå den godaste måltidsdrycken ;) Men när det bara vräker ner utan minsta tendens till uppehåll då är det ganska värdelöst. Idag är det den regnigaste dagen på länge, allt är grått och blött, jätteblött.
Nog om de olyckliga vädret, jag ska sätta mig vis symaskinen igen och Pär ska nog köra en och annan omgång Fifa. Sen kanske lilla Hansan kommer på besök.

För övrigt har vi ett problem... Siri!! Hon blir aldrig rumsren, vi trälar och trälar, springer med henne ut och in, upp och ner i dessa djävulusiska trappor, men ändå kissar hon inne. På dagarna går det bra, om man passar henne konstant, men på kvällarna läcker hon som ett såll, är det typiskt för tikar? Hon går runt och kissar små enkronor trots att hon precis har varit ute och kissat ordentligt. När Hugo blev rumsren var nätterna det första som han klarade utan att pinka, men Siri kissar cirka tre gånger varje natt... Nån som har tips? Vi börjar bli lite desperata!!

Låång lördag

Imorse tog min älskling hand om hundarna så jag fick en riktigt låång sovmorgon. Sedan blev det en sen frujkost och Pärsson lirade lite innebandy med korpenkillarna.
Väl hemma igen blev det en låång promenad i det alldeles perfekta höstvädret, hade kunnat vara lite mer nyp i kinderna för min smak, men ändå riktigt skönt.

Eftersom vi mest sitter här hemma och ruttnar bort, framförallt jag, så blev det en liten tripp till A6 för att få se lite folk. Spanade lite på H&M och såg ett par snygga stövlar som jag skulle vilja ha, men de får väl bli när man får jobb.

Igår kväll åkte vi till Vätternstranden och tog kvällspromenaden där, för att se någe annat och för att det är så fint vid vattnet på kvällen med alla lampor som speglas. Hugo som ständigt har sin bollradar på, hittade genast en tennisboll i sanden och så var hans kväll räddad.

Nu ikväll har vi spanat in ny programmet "Stjärnor på is", rätt trist, tyckte jag och sen att denna totalt värdelösa och fula Malin Ewerlöf fick stanna kvar, skandal, till och med Tjat-Lulu var bättre. För övrigt känns Gynning och Berg helt konstlade och fejk samt att hela produktionen kändes lite B, tjall i mickarna, kameramissar, dålig tidsplanering mm. Men det är ju fritt att byta kanal...

Länge leve helgen

Nu är det äntligen fredag och det är alltid lika superskönt. Jag och HuSi har slappat i soffan i eftermiddag (Siri gnagde dock ett stort hål, mitt på filten...) sen kom Pärsson hem och nu ska vi äta mellanmål.

Vet inte riktigt vad det blirför aktiviteter i helgen annars. Vi har pratat om att ta ett ordentligt träningspass med hundarna, var och en för sig, då de verkligen behöver det. På senaste tiden har det bara blivit promenader med dem båda, då ingen av dem egentligen kommer till sin fulla rätt.
Sen har vi ju alltid lite fix med lägenheten som vi bör ta tag i, sen fick vi ju tio 2:or på besiktningen av bilen, så där har vi en hel del att göra, suck!!

Så, trevlig helg på er!

Min smyckeskollektion

Nu är det mycket kollektioner här på bloggen, men de är lika bra att köra på medans man har ångan uppe... För ett tag sedan tillverkade jag en smyckeskollektion. Den består av 8 stycken halsband med ett hänge i form av ett hjärta och är tillverkat i tenn.

Human Heart är en halsbandsserie som speglar det mänskliga hjärtat. Alla har vi ett hjärta som fått genomlida och utså en hel del genom livet, men även positiva händelser sätter sina spår.
Det är fritt fram att tolka vad man kan se hos de olika hjärtana, alla ser vi olika på olika saker, det är det som är charmen med att vara människa och ha ett eget hjärta.

Alla halsband är till salu och kostar 249:-/styck. På bilderna ser man enbart själva hänget och vill man köpa ett halsband får man själv bestämma om man vill ha hänget i en kedja, ett läderband eller i smyckesvajer. Det är bara  att maila mig på c.carmling@gmail.com

Human Heart  Human Heart  Human Heart
  Human Heart  Human Heart
Human Heart  Human Heart

Första plagget i kollektionen från Lillstrumpa

Lillstrumpa heter mitt klädmärke och min första tröja i höst- och vinterkollektionen 2008 är färdig. Det är en röd tröja i värmande flecce med en halv polokrage som skyddar mot de kulna höstvindarna :) De vackra detaljerna föreställer små söta blommor i rosa flecce, prydda med rubin-röda strasspärlor. Allt i en lössittande modell som är lämplig för hundens alla rörelser.

   

Modell; Fröken Siri


En dag på Dårhuset 53B

Eftersom grabbarna från Tubus lagt beslag på hela vår lägenhet idag så har vi flytt till svärfar och Erik på John Erikssonsgatan 53 B, att jag kallar det Dårhuset beror på att ingen av dem är riktigt kloka.
Pär som imorse skulle iväg och jobba som vanligt, inledde dagen med att kräkas tre gånger, så han fick snällt följa med till Dårhuset och lägga sig på soffan. Framåt dagen har han ätit lite och varit ute i trädgården, så han känner sig litet bättre.

Nu är vi hemma igen och Tubus-killarna har lämnat nästet, skönt att få använda toaletten igen. Sista gången de kommer blir på fredag och då stänger de bara av avloppet i köket, så då kan jag vara hemma, skönt.

Jag har precis satt in en fransyska i ugnen och ska straxt ta plats framför symaskinen. Snart har jag sytt ett plagg av varje mönster jag har designat.

RSS 2.0