Långhelgen snart till ända

Hade inte så farlig träningsvärk i onsdags som jag väntat mig, kanske för att man är ute och går en del me och utan de små liven. Jobbade til klockna kvart i två och sen var de långledigt, hur skönt som helst.

Torsdagen gjorde vi inte så mycket, om jag ska vara ärlig kommer jag inte ihåg alls va vi gjorde, hjärnsläpp när jag nu tänker efter.

Pär jobbade till lunch på fredagen. Pappa kom och älsa på så vi for en eväng till Gränna, inhandlade en studentpresent till Martina och spanade in ett litet sommartorp utanför Skillingaryd. På vägen hem "hittade" vi en liten plantskola mitt ute i ingenstans och inhandlade finfina blomster till balkongen, de är såå himla mysigt därute nu.
Pappa lagade gomat till kvällen och efter de tog vi de bara lugnt, de slutade me att Pappa och Pär snarkade ikapp i soffan.
Lördag va vi på loppis, jag vill så gärna ha ett gammalt klädskåp till lillarummet, men de va dåligt med skåp på loppis. Sen blev det ytterligare en liten sväng för att kolla på sommartorp, denna gång utanför Mullsjö. Vi åkte runt, runt och spanade men hittade inte huset, området va jättefint så de blir till att ta en tur till. Vore såå gott att ha ett litet sommarställe, även om de inte blir vårt, så får vi vara med och dela med pappa. Sen åkte Pappa hemmåt Trollis och vi begav oss till Alpist för att röja lite i den blivande hundgården. Vi blev där i sex timmar, men de blir himla fint, vovvarna verkar redan trivas där så de ska bli gott när de blir klart. Hoppas bara att brorsan snart blir klar med hundkojan. Väl hemma drack vi rosa drinkar på balkongen i våra nya turkosa cocktail-glas, härligt härligt.

Idag är det fix med lägenheten som gäller, jag gör om i klädkammaren och Pär fixar emd det lilla hembyggda skåpet i köket. Vore så skönt om de kunde bli helt klart någon gång.

Nehej, dags att fortsätta.

Spinning

Då har man gjort det, de första spinningpasset. Jösses, va jobbigt de va! Svetten rann och jag flåsade så högt att jag knappt hörde musiken ;) Men nu är jag igång och hoppas att de snart börjar ticka neråt, vore skönt att slippa alla gravid-kommentarer.

Annars har det inte hänt så mycket. Pension på jobbet är lika med invasion av pensionärer... Kortdag imorgon, vi stänger vid ett och så har jag semester på fredag, så jag har långledigt, gott till tusen. Tänkte se om de kunde bli lite fix hemma.

Nu är det sängen som gäller, antar att jag kommer ha sån fruktansvärd träningsvärk imorgon att jag knappt kommer ta mig ur sängen, men ska man vara fin får man lida pin, att jag lider.

Tiden rullar fort

... Känns inte som jag hinner med något, framförallt inte bloggen. Hemma är det så stökigt just nu att vi har fått lassa in all skit i lilla rummet och stänga dörren, illa.
Idag värker huvet och jag mår illa, så jag ska nog slappa på soffan tills Pär kommer hem. Han är å tränar med sin mamma på Friskis, en del är duktiga iaf. Själv åkte jag inlines igår och var ute på morgonpromenad vid 6-tiden imorse. De spöregnade och inte en själ syntes till. Men jag knallade på, imorgon blir de spinning. Nu jäklar har jag gett mig tusan på att gå ner några kilo, man kanske ska få på sig en viss sorts klänning i höst, så då vill man ju vara fin.

Helgen har varit kanon, i fredags var vi med jobbet på Aqua och firade av Miriam som gått i pension. De va jättrtrevligt, god mat, härligt sällskap och gott dricka. Jag gillar verkligen mina arbetskamrater och de är väl tur det.

I lördags kom Hanna och Marcus en sväng på kvällen,, vi käkade kräftstjärtssoppa och spanade lite Eurovison Song Contest, jag som är så totalt ointresserad av de där schlager larvet, men de gick an, va gör man inte för sin bästa vän. På dan fixade vi och grejade en del, bytte in vår matta på ikea och handlade diverse pryttlar, såna där småärenden tar ju hela dagen.

Söndag var lika med sovmorgon och mysdag, på kvällen blev det en sväng på inlines så jag lovat svärfar att åka med tre gånger för att betala av pengar som Pär är skyldig honom... Så nu är Pär skyldig mig pengar!! Näevars, men jag har en liten hållhake.

Ifredags när jag var iväg med jobbet käkade Pär grillad kyckling och gav lite till hundarna. Hugo har ju en riktig stålmage men Siri har kissat med stjärten sedan dess. Hon har brunlackerat köksgolvet varje natt, hela helgen. Nu börjar hon bli lite bättre men de har varit en hel del bajs i helgen och Pär har nästan spytt varje morgon, då han är lite känslig av sig. Men de är ju ingen härlig doft att vakna till, hellre nybakat bröd än nybajsat bajs...

Gravid....

Näe, bara fet!

Idag frågade ännu en kund om jag va gravid. Va fan är de frågan om?! Visst jag är en riktig liten tjockis men någon utputande bebismage har jag inte. Så snart får Pär printa ut en t-shirt där det står: Gravid?! Näe, bara fet! Nu börjar de bli lite jobbigt med allt tjat om att vara gravid, särskilt nu när jag börjat träna, då man bara längtar efter resultat.

På fredag ska vi fira av Mirre som gått i pension, jag har fått den äran att skriva ihop en text. Så vi får se hur det går med ordtrollandet.

Inget hört om bebisen från grebbestad ännu, vi väntar med spänning... Nej, nu är det sängen...

God Natt

Glömde helgen

Hur kan man glömma att blogga om helgen, den som är det bästa med hela veckan?!

Fredagen var allmänt lugn, blev en sväng till ikea för att inhandla ljus och bajspåsar, ikeas bajspåsar är helt klart bäst. Tro det eller ej så är sånt viktigt när man handskas med en hel del bajs varje dag. Äckligt, ja kanske de, men ändå ett måste när man har två små bajskorvar. (jag har ju en stor bajskorv också, men han klarar sig själv på de området, tack å lov)
Lördagen blev rätt lugn den me på dagen... På kvällen skulle vi träffat Hanna och Marcus men Hanna insjuknade plötsligt, så vi fick ställa in, undrar om de är svininfluensan, hope not! Vi har iaf bokat nästkommande lördag.
Så istället för att jäsa i soffan bakade vi lite pajer, packade med oss vilddjuren och åkte till Johan och Maria. Vi käkade lite gott och fick efter maten sällskap av Erik och Blom. Vi spelade Kampen mellan kvinna och man och Erik fick bli Erika, vem som vann spelet kommer jag knappt ihåg, inte värt att minnas heller men jag har nog inte skrattat så mycket någonsin. Hade sådan fruktansvärd kramp i käkarna när spelet var slut så jag kunde knappt prata, men de va de värt.
Söndagen blev det till att röja lite på Alpist inför byggandet av hundgården. Hugo och Siri va med och verkade gilla sitt nya place. På kvällen blev det en sväng på inlinesen, dock efter mycket tjat och en hel del mutor. Har fortfarande inte ändrat uppfattning att inlines är bland de tråkigaste som finns, men men, nu har jag åkt lite iaf.

Ett gossebarn

I fredags fick min kära vän och hennes kära sambo sin lilla bebis, det blev en kille, precis som vi trodde :) Vi visste redan innan att de skulle åka in för de planerade snittet på fredagsmorgonen men om knodden hade vänt sig till rätte hade de fått åka hem igen, men icke!

Så välkommen till världen, lilla Silas Lejontämjaren!! Vi har ingen aning om vad han ska heta men vi vet att Silas var ett av förslagen om de skulle bli en kille, vi gillar de namnet skarpt. Lejontämjaren är en lång historia men med två små lejon i familjen sen innan, lär han nog tämja både lite till höger och vänster.

 
Silas? Han är iaf 49 cm lång och väger 3,5 kg, hur fin som helst!

Familjen Carmling/Kaverén önskar familjen Nilsson/Ulvhammar all lycka till och hoppas de blir mysigt som tusan!

Kalas

Uppdaterar lite i efterhand, märker jag...


I onsdags var det dags för kalas. Vid sextiden kom Sivert, Helen, Erik och Mickis. Pär och jag hade stressat järnet hem från jobbet, hämtat hundarna, slängt ihop tre pajer, dammsugit och städat av toaletten, innan gästerna anlände. Vi hade gjort en broccoli och mögelostpaj, en tacopaj och en ost- och skinkpaj. Det blev uppskattat.
själklart blev det kaffe och tårta, inget hembakat denna gång, men ica maxi gör fina tårtor :)

Jag fick ett presentkort på hudoteket, så nu ska jag äntligen gå på ansiktsbehandling och köpa mig lite nytt smink, härligt. Precis vad jag önskat mig!


Finaste kommentaren

Då är man igång och jobbar igen. Allt är som vanligt med pensionärer inne på banken, en och annan utlänning och knackigt med personal. Men vi håller humöret uppe och jag busar på för att alla ska vara lite lagom glada. Gömde Berras sigmakort i broschyrstället så han inte kunde logga in i datorn. Jonas (the big cheif) tjatar på oss alla jämt att vi inte får lämna kvar våra kort synliga. Berra glömmer alltid sitt kort i datorn, ha ha ha. Så Leo och jag har börjat gömma det på eftermiddagarna. Larvigt men otroligt kul när Berra varje morgon undrar var han har lagt sitt kort.

Hade en kund i kassan som kommer in ganska regelbundet. En äldre herre som är vanligt trevlig, han hälsar alltid när vi möts untanför banken och tycker alltif att jag är så fint klädd.
Denna gång undrade han om jag var med barn.
- Nej, sa jag.
- Är du säker, sa han.
- Ja, de är jag.
- Jaha, men man kan aldriga så noga veta. sa han då
- Jo, jag är helt säker.
-Jaha, då är det nog dags att sluta äta då!
- Ehh....

Snacka om att jag blev helt paff. Kontrade inte med något spydigt som man kanske skulle ha gjort, utan lämnade ut pengarna och sa tack och hej!
Ja, s nu är det dags för tjockisen att på allvar ta tag i träning och byta ut matvanorna.

Kämpigt att jobba på bank!

Födelsedag

Ja, då har man firat sin 27:e födelsedag.

Pär kom in och sjöng så fint på morgonen och vovvarna hoppade glatt i takt. Hugo hjälpte till att öppna paket, eller slita upp snarare. Jag fick en jättefin tröja från Peak, en sån som man aldrig köper sig själv. en ny klocka, jag som älskar allt vad klockor heter. Och en ny fin väska, Pär undrar ständigt vad jag ska med alla väskor till, men de är bara så otroligt roligt med nya väskor. En riktig bankväska har jag nu.

Sen blev de fin-frulost i köket med färska frallor, mums!

Pär hämtade mig på jobbet och vi åkte till A6 för att korta av armbandet på klockan och jag passade på att gå in i 3 butiken för att ordna upp lite med alla abonemang jag har. Då visade de sig att mitt eget snart gick ut så om jag förlängde de fick jag en ny telefon, härligt! Så nu har jag en ny ericsson med superbra kamera, de kan ja gbehöva då jag alltid glömmer kamerna, nu är den ju alltid me liksom. Då gäller de ju bara att komma ihåg mobilen :)
Pär lagade supergott käk medans jag mös med vovvarna i soffan och pillade med nya telefonen.

Detta va den bästa födelsedgen på länge, så himla mysig och alldeles alldeles underbar.

Mot Grebbestad

Torsdag och halvdag på jobbet, även Pär slutade tidigt  och vi  slängde in hundar, packning och några presenter i bilen och styrde kosan mot västkusten. Äntligen skulle det bli av, Elin är en av mina äldsta vänner, vi har faktiskt gått på lekis tillsammans en gång i tiden. Vi har pratat och pratat om att vi ska ses men de har aldrig riktigt blivit av, men nu så... De gäller att passa på eftersom hon ska ploppa ut en liten skrutt snart.

När vi kom upp, fick vi en egen liten stuga som vi skulle få bo i, hur mysigt som helst. Elin va jättestor och jättefin, hon såg så fin och rofull ut med sin bebismage. Det var fint vader så det bjöds på räkor på uteplatsen, Pär som annars tycker att skaldjur är för mycket pill för för lite mat, tykte de va skitgott. Kvällen blev inte så sen eftersom det varit jobb och lång resa. Våra kära vovvar tyckte sådär om varandra, Siri som är en liten godis funkade bra, men Hugo, vårt lilla monster bet Wilda bland det första han gjorde, så de blev munkorg resten av helgen.

Fredag och fint väder. Tjejerna åkte till Tanum för att handla lite mat, medans killarna hittad det gemensamma intresset i Xboxet. Sen blev det till att sno lite sol på altan och grill på kvällen, helt underbart att bara få vara ledig mysa och umgås med så goa vänner. Jocke och Elin bor något så otroligt fint, precis vid havet i sitt mysiga lilla"hus".

Lördag, lite sämre väder men vad gör det. Vi tog oss en tur in till Grebbestad, tog en lunch och shoppade lite. På kvällen blev det mat inne på campingens restaurang. Kaffe och glass innen i soffan, lite Robinson och en massa prat om ditten och datten. Mycket minnen, mycket hundar och en hel del bebisprat.  Jag fick en jättefin födelsedagsblomma som nu pryder vårt sovrum, den passar perfekt där inne:)

Söndagen bjöd på en guidad tur runt Tjurpanna, naturreservatet som ligger intill campingen. Vi gick och gick och jag fotade och fotade. För en gångs skull hade till och med jag fått med mig kameran.

Titta och njut!

     


Alla hundar på vift!!

   

   













Tack Jocke och Elin för en helt underbar helg! Hoppas vi ses snart igen.

Tjejkväll

Tisdag var det inbokad tjejkväll på Holmgrnes Bil. Det skulle vara lite montrar från diverse skönhetssalonger, frisörer, inredningsbutiker, barnaffärer mm. Hanna hade fixat plats åt oss så vi gjorde entre vid sju-tiden. 718 tjejer och så vi, toppen!!
Vi spanade runt lite, jag köpte en hårbottenmassör-grej, nya solbrillor och testade läppglans som skulle förstora läpparna. Modevisningen var kul, de va de som jobbade å Holmgrens som va modeller, unga och gamla, tjocka och smala, så de va skoj, sen kom en massa barn också, coola som tusan.
Alla fick varsin liten osttallrik och cider så smaskade i oss detta, sen var de lotteri av olika produkter som utställarna hade givit till skänks, jag vann!! En liter vitamindryck från någon hälsakostbutik, jippie! Den smakade urban.

Sen va kvällen slut och vi gick därifrån nöjda och mest glada över att ha fått umgås lite med varandra.

Pär hade undehållit mamma under kvällen som i sin tur hjälp oss med en köksgardin och lagat en klänning som jag köpt.


Sen sist

Ja, ni, sen sist har det hänt en hel del. Vi börjar väl bakifrån...

Onsdag 22/4

Hämtade Leo klockna tio i sju och vi begav oss till Atlantis för att spela squash. Jag hade läst på reglerna innan sängdags och liksaså Leo. Vi lånade racket och bollar och var taggade till max.
De gick sådär, vi gav ganska snabbt upp tanken på regleroch linjer och fokuserade på att bara slå bollen och få igång lite spel. Varma och svettiga blev vi, inte av spelet utan av att springa och hämta bollen efter alla felträffar. Jag slog mestadels för hårt, så bollen flög all världens väg och Leo gjorde fina ballerinahopp samtidigt som han slog sin backhand. Vi had eiaf sjukt kul. Så imorgon blir de till att öva mera, vi ska bli champions.

Helgen 24-26/4

På fredag bar det av till Vadstena för att fira lite födelsedagar. Vi kom till mamma efter jobbet och åt jättegod fisk på balkongen. Fick lite presenter, bland annat kryddväxter och en stor lavendel till vår balkong. Fint, snart kommer det att blomma för fullt där ute, tills vi glömmer att vattna.

Lördagen var pappas dag. De blir lite uppdelat när man har föräldrarna på håll, men de blir ju fler kalas :) Vi åkte en sväng in till Motala och Brorsan och jag fick varsin innebandyklubba. Brorsan ska tydligen lira med polarna nån gång i veckan och vi ska börja spela med jobbet på tisdags-mornar. De blir gött, de är så himla kul. En annan spelande ju en hel del när jag bodde hemma i Vadstena, om ja ginte minns fel hette vi Vadstena Vipers, ha ha ha.
Sen blev det till att åka hem, fika lite och Pappa fixade en hel del matlådor som brorsna skulle ha de veckor han har praktik. C-J pluggar ju till snickare och har skola varannnan vecka och praktik varannan vecka. Så då blir det en hel del matlådor. Senare på kvällen blev det riktig sommarmat. Grillat kött och en stor sallad, lite melon, parmaskinka och mozarella. Efter maten kom paltkoman och vi satte oss i soffan, käkade lite glass och såg filmen Grand Torino, himla bra film. Clintan har kommit igång på äldre dar.

Söndagen blev lugn och vid lunchtid åkte vi hem till Jönköping, mamma kännde sig lite ensam när vi skulle åka och jag erbjöd henne att följa med, men hon ville inte. När vi kommit till Ödeshög ringde hon och ville följa med ner, så vi vände och hämtade henne.

Som vanligt hade jag glömt kameran så de blev inga bilder från helgens festligheter.

RSS 2.0