Lite bilder

Då va de dags för lite bilder igen


Viggo testar solbrillor, kan va bra å ha nu när vårsolen börjar titta fram :0)


En liten filur i sängen


Myser med tyghunden Hugo


Morgonmys med mamma i stora sängen


Viggo har som Hugo en gossehund som heter Laban


FinFisen

Tråkdagar

Både igår och idag har jag haft så otroligt tråååkigt, tills Frida har kommit och räddat mig :0) Jag har hängt hemma hos dem både idag och igår, idag gick vi faktiskt runt sjön men annars har vi bara hängt i deras stora soffa och busat med barnen.

Innan Frida räddade mig från att dö av tristess igår så fotade jag lilleman lite :0) Han låg i vår säng och käkade helt besinningslöst på den lilla gröna ormen, den va såå god!


Tugga, tugga


Mmm...


Gahh, tugga...


Ge den va den tål


Åh, fin är den och såå god


Å så in igen!


Tillslut blev ormen så trött på allt sultande så han smet och gömde sig...


Söndagsmiddag

Traditioner är ju trevligt, de blir trevligare om man har barn också. Så nu tänkte jag att jag ska laga söndagsmiddag, om de sen är så att de blir varje helg de vet jag inte men hoppas de iaf. De vore så mysigt, även när barnen är äldre och håller på med sitt om de vill komma hem till morsan och farsan och käka söndamidda :0)

Så sagt och gjort, de blev stek, kokt potatis, brunsås och till de svartvinbärsgelé, pressgurka och kokta morötter. Till efterrätt chokladpudding och grädde :0) Frida och Edvin va också här och åt med oss, alltid både trevligare och roligare att laga och äta när man är fler.

Lite söndags-soffhäng, Viggo, Persilja och Edvin

Vi följde Vasaloppet också då Farfar stakade runt och Jonas och hans pappa. Roligt att följa dem på nätet, tråkigt för svärfar att de inte gick som han hade tänkt sig men vi hejade på honom allt va vi kunde och tycker han va superduktig iaf :0)


Pär&Erik i Mångsbodarna under Vasaloppet förra året!

Brunch på Esters

Lördag och strålande sol :0) Nu åker vinterjackan in i garderoben, visserligen blåser de en del men nu åker skinnjackan på och solglasögonen, jippie!

Vi promenerade ner till staden, plockade upp Frida och Edvin på vägen och tog en brunch på Esters. De va kanon. Sådär borde alla lördagförmiddagar vara, sol, promenad och brunch. Men å skulle de nog inte kännas så lyxigt. De blev även en liten sväng på stan och jag tror jag har hittat vad jag ska ha på mig på dopet, äntligen!

Hem och lite vila, då jag är tokigt förkyld för senare på kvällen kom lilla Hanna och kollade på Melodifestivalen med oss, de är ju verkligen mitt favoritprogram ;0) Men de va väldigt trevligt att få mysa med Hansan lite.

A6

Ifredags va vi på A6 med Frida och Edvin och invigde helgen, de va himla mysigt att strosa runt där lite, äta lite lunch och fika lite granna :0)

Mammorna hann med Vila, BikBok, Vero Moda och H&M innan skruttarna vaknade och ville ha lunch. De blev en hel del provat men inget shoppat. Vi tog lunch på Soya och Viggo käkade spagetti&köttfärssås, nya favvon :0)

Som vanligt har jag ingen kamera med mig så jag snor Fridas bilder...

Grabbarna på lunch


Finaste buspojkarna


High Five!

De blev tillslut en heldag på A6 och såklart lite shoppat, Viggo fick en ny sparkis, pappan fick en skjorta och mamman fick en tröja :0) Lite våtservetter, nya nappar och skedar slank också ner i påsen.

PekPinne Kärring

På ÖF i onsdags va de lite info från Folktandvården, de va nån äldre dam som bannade allt socker i världen och pratade om att barn inte skulle äta de å inte de å inte de å inte de å inte de... frukt är också godis, saft är också godis, jucie innehåller för mycket socker, barn ska hållas borta från godis så länge som de bara går för de är döden frör tänderna.... Barn ska inte borsta tänderna själva, de ska föräldrarna göra.... PekPinne hit och pekpinne dit, uscha, jag blir såå trött. Lite sunt förnuft tror jag räcker långt. Alla barn fick varsin tandborste, Viggo valde själv å de blev en ljusblå :0)

Viggo

Lilleman sover och jag äter frukost vid datorn och funderar på vad Viggo betyder....

Viggo - Danskt namn som betyder strid

Viggo är en latinisering av ett namn på vig- som betyder "strid". Viggo var en av Rolf Krakes män. namnet är relativt vanligt förekommande i Danmark. Betydelsen kan även utläsas som kämpe.

År 2008 fick 507 pojkar namnet Viggo som tilltalsnamn varav 443 stavade Viggo, 59 Wiggo och 5 Vigo.
Namnet har förekommit i Sverige sedan mitten av 1800-talet. Namnet är idag ovanligt.

Populäritet idag: Minskar trend ner
Placering på namntoppen 2010: 29
Antal män med namnet i Sverige: 4510
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 0

De är alltså en liten fighter vi har :0) de kan väl stämma, han kämpade ju på med alla möjliga små bekymmer när han va mindre. Nu är han ju mestadels lugn och väldigt nöjd men han kommer kanske att strida för sin sak eller för sin flicka i framtiden, vem vet?!Idag är de öppna förskolan, de är ju alltid kul. Jag har hunnit att duscha och fixa iordning mig, till och med äta frukost. Så nu väntar jag bara på att lilleman ska vakna så ska jag fixa iordning honom också, sen ska han få äta lite lunch innan vi rullar neråt stan, idag blir de nog lite spagetti och köttfärsås á la puré.


Våran älskade lilla Viggo

RSS 2.0