Äntligen!!!

Ja, äntligen har jag fått ett jobb. Klockan 8.45 ska jag infinna mig på Swedbank i Huskvarna där jag ska jobba som bankkassörska, härligt!! Jag är hur glad som helst. Tror ingen kan förstå hur olidligt det är att gå hemma dag efter dag, vecka efter vecka och bara längta efter ett jobb. Men nu ska jag berätta hur det gick till.

Vaknade i går morse (tisdag), va ute med hundarna och satte mig sedan vid datorna för att kolla mailen. Inget nytt där, bara tre mail om att de tagit emot min ansökan och då fick jag en vibb, en känsla, att nu vänder det, nu är det min tur. Så jag ringde Pär på jobbet och sa, nu vänder det. Han fattade noll och undrade vad jag mena. det vänder nu förklarade jag, de kommer att bli bättre nu. Okej, sa han. Sen efter en timme ringer Andreas från Framtiden AB (ett bemanningsföretag) och kollar vad jag gör i dagsläget och förklarar att det gäller tjänsten som kassapersonal på bank. Ja, vad gör jag, inget. Jag kan börja jobba imorgon sa jag. Ok, säger Andreas som ska prata med bankchefen och få till ett möte mellan oss för en intervju. De ska kolla upp mina referenser och återkomma senare eller imorgon bitti, som idag. Andreas ringer idag vid halv tolv och säger att han bara vill ställa en fråga, vill du ha jobb? Om jag vill!!! Jag hade tydligen så fina vitsord så någon intervju behövdes inte och jag börjar redan imorgon, snabba puckar... Men ack så glad jag är. Jag har med glädje städat och tvättat hela dagen för att vara förberedd inför jobb på heltid. Nu ska jag bara dyka in i garderoben och rota fram lite propra kläder som hör bankvärlden till :)

Hur gör vi med hundarna då?! Jo, vi vann ju som tidigare berättat ett presentkort på Martins Hunddagis, de va visserligen en veckas pensionat för en hund men vi ska förvandla om det till presentkort på dagis, bra va?! Så imorgon börjar Hugo och Siri på dagis. De kommer att bli kanon för dem och för oss.

Nu ska vi kolla på Bonde söker fru och sen blir det till att laga en lite matlåda, till och med det är roligt :)

Söndagmorgon och solen skiner

Idag ska jag skjutsa hem min lilla mamma och för en gångs skull skiner solen, härligt. Pär är iväg och hjälper bror sin med nya lägenheten, idag stod de bärhjälp på schemat.

HuSi tycker att de är skönt att va hemma och Hugo har startat en ny vana, eller ovana. Han står på köksstolen och spanar ut genom fönstret på de som promenerar på vallen vid skogskanten. Så fort det kommer en hund, gnyr han och springer till dörren i hopp om att han ska få gå ut... Lilla pimpenetta fröken Siri även kallad fröken Faxén, liten och klen, medlem i frälsningsarmén, börjar få ordning på sin tandlossning. Den härliga odören börjar försvinna och Siri är såå duktig på att lyssna, oftast... om inte Hugo lockar till rackartyg. Pär som varit ensam hela veckan, har tyckt att de varit lite skönt att rå om sig själv, tycker nu också att det återigen är HuSi helvete, men de har sin charm det också.

Så nu blir det en sen härlig söndagsfrukost och sen vet man aldrig vad vi ska pyssla med innan avfärd :)

Lördag och en härlig 600:- böter

Då mamma är på besök och behöver lite sysselsättning så bestämde vi oss för att ta en liten tur till torget i förmiddags. Har aldrig sett så mycket folk på torget, de va pensionärer överallt. Så vi ställde bilen jäms med vägen och gav oss in bland massorna. Efter fem minuter fick jag nog och började känna mig obekväm, jag gör ju lätt de när det är för mycket folk. Så vi bestämde oss för att ta en tur till tygaffären istället. När vi kom tillbaka till bilen hade vi varit borta i exakt sju minuter och hade fått en p-bot på 600 riksdaler. Enbart för att vi inte parkerat i rutan, faan! De va inte vad min plånbok behövde.

Vi tröstade oss med att åka en sväng till Junex-huset och kolla på alla fina tyger. Mamma hittade lite fina grejor som hon blev sugen på, men de får bli lite senare då hon ska plugga textillinjen på Vadstena Folkhögskola!
Jag inhandlade lite mera band, då jag ska sy ett litet halsband till Bruno, Christinas lilla vovve.

Vi hann även en liten sväng till Ica Maxi för att inhandla ingredienser till mammas storbak som hon haft här i eftermiddag. Hon har till Pärs stora förtjusning bakat kanelbullar och rågbröd. Till kvällen ska vi äta tacopaj och jag ska få hyra en film som jag länge velat se; Den magiska leksaksaffären. Ja, visst är det en barnfilm, men så mysigt. 

Vila i frid, Moster Oster

Ledsen att jag inte har skrivit på länge, vet att jag lovat mina trogna läsare både bilder och en ny sida. Men oväntat och helt plötsligt gick min kära Moster bort ifrån oss i måndags eftermiddag.

Så därför har jag tillbringat hela veckan i Vadstena och stöttat min lilla mamma.

Cinnis blev bara fyrtioåtta år gammal, hon har varit sjuk ett tag och sett sin egen bortgång som en befrielse, visst vet vi att hon har det bra nu, men är ledsna över att hon inte längre är med oss.



Så vila i frid lilla Cinnis♥

Har nu tagit med mig mamma hem till Jönköping över helgen för att hon ska få lite annat att tänka på, så jag hoppas att jag är klar med nya sidan till början av nästa vecka.

Mässvärdinna?!

Idag har jag varit på intervju på Memu Mässbemanning. Så på fredag kommer resultatet, då får vi se om jag fått jobbet som mässvärdinna på nästkommande mässa uppe på Elmia.
Det va skönt att få göra sig iordning och komma iväg hemifrån en sväng. Gud, va jag saknar att ha ett jobb. Det börjar bli riktigt kämpigt nu, både socialt och ekonomiskt.

Nu är mitt konto skapat för hemsidan, så i eftermiddag blir det till att jobba på designen. Förhoppningsvis blir den klar tills ikväll eller i morgon. Spännande!!

Håll tummarna för jobbet och ögonen öppna för hemsidan!!

Tandlösa damen

Siri är i tandtappar-tagen. Hon luktar som ett övergivet slakteri med kött ruttnande i tjugo graders värme. Så ikväll har jag hjälpt henne lite på vägen. Har pillat bort tre lösa tänder... Hoppas att det kommer att skynda på processen lite så att han kan börja med sitt otroliga pussande snart igen. man riktigt ser på henne hur olycklig och ynklig hon blir när hon inte får pussas. Känns också bra att veta att inte alla gaddarna hamnar i magen. Det ska ju inte vara någon fara men det är väl inte världens mest lättsmälta bukfylla.

Nu ska vi kolla på hål i väggen.

En underbar kväll

Igår var hela familjen Carmling/Kaverén bjudna på festligheter hos Hanna och Marcus. Eftersom bilen har punkis och en massa andra defekter så blev det till att ta bussen. Och det gillade både Hugo och Siri, spännande att kolla på allt folk och spana bland sätena efter lite gott. 
Eftersom det var Hallowen tänkte jag att det kunde vara passande att ta med sig en pumpa till värdparet. Jag spanade på nätet efter ett snyggt ansikte att härma. Sen gav vi oss ut på pumpajakt. Det var ju ändå lördag och det är ju lika med torgdag, något som vi hade glömt va ju att det var röd dag igår. Så vi blev båda lite paffa när vi kom fram till torget och där fanns inte en levande själ. Men jakten fortsatten till Ica och Willys, men ingen hade några pumpor. Tydligen så har det varit ont om pumpor och de som funnits har gått åt illa kvickt. Så det blev till att köpa en stor honumgsmelon och göra det bästa av situationen.

Väl på kalajset så bjöds det på fördrink som smakade smaskigt gott och till mat blev det indiskt, det hette något med Bombay och det påminnede lite om tacos fast med andra ingredienser, jättesmarrigt! Till efterrätt hade Marcus bakat Mias brömda kladdkaka och den är ju såå sjukt god. Sen satt vi i soffan och tjatade tills efter midnatt, då somnade lilla Hansan sittandes och vi såg det som ett tecken på att det var dags för refrängen. Åter igen glömde vi bort att det var röd dag och bussarna hade slutat gå för länge sedan, som tur var kom lilla godingen Erik och skjussade hem oss.

Idag har vi sovit länge, sytt och spelat tv-spel. Sen blev vi lite sugna på äventyr och tog bussen till Ikea. Jag skulle köpa några gardinringar, det va det enda. Men sen tog vi en sväng in till Fyndet och Pär hittade en massa delar till köket. Så där kom vi släpandes till busshållsplatsen med en massa skivor och brädor. Härligt, men det gick bra. Dock så halkade jag och slog omkull så alla prytlar for till höger och vänster på väg hem. Igår på väg hem från torget halkade jag omkull två gånger, så nu är det verkligen broddar som gäller. Har ett fint blåmärke på mitt knä.

Imorgon lovar jag att det kommer upp lite fina bilder på det jag sytt. Håller på att bygga en hemsida också, så snart kan ni kika in på www.lillarastgården.se (fast a i stället för å) Där kommer kollektionen från Lillstrumpa att finnas och man ska också kunna handla de plagg man gillar. Så "spread the word"!! 


RSS 2.0