Torsdag idag

Idag har de hänt en hel del ;0)

Efter att vi campat klart i sängen och Pär kommit hem från sitt lilla äventyr blev de lite lunch och sen va de dags för mitt äventyr =0) De blev en sväng till Ikea där de inhandlades lite tvättlappar, en skallra och en liten boll, bollen va till Hugo då Viggo inte springer så fort än. Sen gick jag en sväng inne på A6, men jag kunde inte riktigt koppla av så jag stressade runt och gjorde vad jag skulle och åkte hem till godingarna. Men jag fick iaf med mig lite nya linnen, en ögonfransböjare, två på tok för stora pjamasar, blöjor och en liten filt.

Väl hemma kom "farbror" Marcus på besök, mäkta stolt att Viggo och han delar födelsedag, sen blev Marcus så stolt så han gick i taket när han fick veta att Viggo heter Carl i andranamn för de gör han me, dock är Viggo namngiven efter en helt annan Carl =0) Sen va de dags att byta på Viggo då han kissat ner så mycket han hade på sig och efter maten var de samma visa igen, kiss å mera kiss rakt igenom, tacka vet jag tvättmaskin =0)

Vid sju-tiden kom en del av familjen Davidsson för att inspektera lilleman, han fick finfina presenter. Tyvärr, när vi för en gångs skull fått kläder i rätt storlek va de sådant som vi redan hade. Kanske för att utbudet består av 2 par byxor och tre bodiesar i storlek 44. Så de blir till att byta, tyvärr men de blir nåt coolt att ha om ett litet tag.

Vi har precis pillat i oss lite mat, lite sent kanske men ibland hinns det bara inte me... och lilleman vilar på soffan, söt som få =0)









Jag antar att alla föräldrar känner så men lilleman är så söt så de gör ont i hjärtat när man ser på honom.

Imorgon kommer morfar och morbror, morfar har inte träffat lilleman än så de ska bli spännande å se vad han säger, morfar alltså =0) Nu vaknar Viggo-liten för de är dags för mat, ibland är hoa lika punktlig som Skalmans mat-å-sov klocka.

Pappa-razzi

Hittade dessa i kameran idag, de va någon som smygfotade oss när vi vilade igår... hmmm


Tre utslagna hjältar ;0)


Och en närbild på den lilla fisen

Inatt, inatt...

Inatt har varit en bra natt, men vi förstår nu att de är magen som spökar. Viggo tar i med hela kroppen och blir spänd som en liten pilbåge, ansiktet blir alldeles rött och så gnyr han, sen slappnar han av och så kommer de en liten fis... å då är de bra en stund men sen så kör de igång igen, stackars liten. Vi hoppas verkligen att dropparna ger effekt så de inte är mjölk eller ägg som han är överkänslig emot, visserligen kunde de ta upp till tre veckor innan dropparna gav effekt. De blir långa veckor för Viggo och hans päron. Vi märker också att han tycker de är skönt med massage då han släppnar av när man masserar den lilla "masen".

Nu har Pär gett sig iväg på äventyr, för idag kom nya FIFA, jippie! Sen så skulle han ta en sväng på Maxi och fixa med nya vinterdäck också. Jag ska me på äventyr i eftermiddag, ska nog ta mig en tur till A6 och kika runt lite, måste visserligen till apoteket och köpa blöjor också, Viggos blöjor finns bara på apoteket, prematur-blöjor, små som tusan, men bra för annars rinner de brevé.

Så nu när pappa Pär är iväg campar vi i sängen...


En mysig liten vovve...


... som är ganska trött...


... men sover alltid med ena ögat öppet...


... för de gäller att va beredd, ifall nånting händer...


Viggo sover i sin färgglada säng...


... som han nästan drunknar i. Börjar han bli lite lik sin mamma tro?! Eller kanske inte, nej pappa upp i dagen =0)

Reggad och klar

Nu finns han på riktigt vår lille son =0) Igår kom beviset...



Så fint att se hans hela namn skrivet, ser bra ut. Carl efter min lillebror, Erik efter Pärs storebror och Viggo för att de passar så bra.

Drömhus

Nu är mitt drömhus till salu, någon som har en eller ett par mille till övers?! Tänkte väl de... men jag vill, jag vill, jag vill, ha ha ha och de nu, nu, nu



Visst är de fantastiskt =0) Kolla in mer här Har lyckats göra länktexten vit, samma som bakgrunden, smart?! Får lösa de en annan dag, men länken till hemnet ligger där om man för musenpekaren mellan "mer" och "Har" =0)

De är inte lätt...

... när man är lite för liten =0(

Viggo har de senaste tre nätterna varit vaken och gnällt, hela natten igenom, inte skrikit och varit ledsen men precis innan man ska brista ut i gråt, så låter de, timme efter timme...
På bvc sa Nina att de beror på att han antagligen har ont i magen och de i sin tur beror på att hans tarmar inte är riktigt redo för all mat, då han är lite tidig, lite liten. Stackars lilleman. Men vi kämpar på med semper-droppar och massage.

Så jag behöver väl knappast tilläggga att vi är ganska trötta, lite för trötta för att orka blogga =0) så de får bli mer en annan dag och gång.


En liten fis, som minsann... (några minuter gammal)


... blivit en hel del större =0)

BVC

Då har vi ökat i vikt igen, gott. Bra jobbat, lilleman!

Dagens vikt: 2966 g, en ökning med 182 g

De är en liten, liten bit kvar till 3 kilo... den gränsen spräcker vi nästa gång!

Nya favoriten

Är den gamla fårskinnsfällen. Viggo ligger där och gosar ner händerna och griper om ullen och sen så somnar han så gott, även Hugp tycker de är gott på fällen. Så skönt att se att de två funkar ihop.

Just nu lagar Pär lasagne och vi andra väntar på "Ullared" och "Lite sällskap" sen blir de sängen då vi ska va på BVC redan vid 9:00, mitt i maten...


En liten mys-fis


Två små mys-fisar


Ända mot ända, kan ingenting hända...


Pappas näsa, mammas mun, pappas ögon, mammas kinder och hårig som husse ;0)


Promenad

Då blev det en liten promenad på vallen i eftermiddag. Känns skönt att få promenera lite nu när allt är bra igen. Trycket är under kontroll, allt har blivit som de ska "down under" och urinvägsinfektionen är borta. Då kan man gå där och grunna på vart sommaren tog vägen och vad fin hösten är. Jag tor de va BB som tog sommaren, för den fanns här när jag åkte dit men var borta när jag kom hem... Men de gör inget, för jag tycker bäst om hösten, när de nyper sådär lite lagom i kinderna, alla fina färger, hur de luktar och solen när den skiner på hösten är bättre än något annat.

Viggo fick ha sin overall i fleece som mormor införskaffat, den va perfekt, bara en aning stor men varm och skön. Lilleman sover som en stock så fort han hamnar i vagnen =0) Han äter numera med stor aptit så nu får vi väl börja oroa oss för om han blir mätt också?! Imorgon ska vi till BVC igen och vägas, Pär tror att han väger över tre kilo, men jag undrar jag...


Lilleman i overallen, den är ju bara tre storlekar för stor, men då har han ju något att växa i, som morfar hade sagt...


Armarna och benen slutar halvägs ut i overallens ärmar och ben, men varmt och gott va de =0)

MVC

Då va de tryckdags idag och de gick bra =0) 120/70 så jag är himla nöjd, de blir en kontroll till nästa vecka och sen kan jag nog börja trappa ner på min medicin, yes!

Träffade Irene också, vår kära barnmorska som följt oss och hjälp oss hela vägen, hon är helt fantastisk =0) Som jag tidigare har sagt är hon lite lik hollywood-frun Maria Montazami, pratar sådär lite lagom sakta och slänger sig med lite svengelska ord ibland, störtskön. Vi pratade lite om hur de varit under graviditeten, ingen höjdare tyckte jag och de kunde hon förstå, lite om förlossningen, som inte var något i jämnförelse med de nio månaderna som var innan... och så pratade vi om Viggo ♥

Trodde aldrig man kunde känna såhär för någon, att man kan bli så upp över öronen tokig i någon som man bara har känt i två veckor... konstigt men lilleman är vårt allt ♥

Viggo 2 veckor

Idag är Viggo 2 veckor =0) Han växer så de knakar, man kan verkligen se att han blivit större, väldigt roligt och lite otäckt. Ska de verkligen gå såhär fort? Jag vill ju att han ska va liten jämt... fast de ska bli skönt att få sova liiite mer på natten =0)


Lilleman äter numera med ganska stor aptit, jippie, säger vi


Man kan ana några blonda fjun på de lilla huvudet =0)



Lika som Pär... bär =0)

Viggos mamma är ju så förtjust i jeans, och vi har ju fått en hel del jeans men i lite större storlekar så nu har morsan införskaffat ett par i storlek 44, så fina, lilleman ser riktigt tuff ut i sina jeans och sin kammo-mössa =0)



Lite lätt suddig bild och mössan har vi gnossat av sen länge, men de är vad vi har att bjuda på idag. Nu har pappa precis bytt blöja och tagit på pjamas så nu är det matdags.

By the way så får jag numera på mig mina ringar, något jag riktigt längtat efter ♥♥

Fin-främmat

På eftermiddagen tittade Hanna och Marcus in för att spana in Viggo. De kom med ballonger och paket, Hugo blev fantastiskt glad för ballongerna =0)
De blev lite äppelpaj, mycket mys och en hel del tjat, mycket mysigt och härligt, precis så de ska va en liten lagom seg söndagseftermiddag.



Viggo fick fina strumpor, tant Hanna är väldigt mån om att Viggo är varm om fötterna ;0) och sen en kanonfin bodie, den har vi spanat lite på innan, perfekt, tack snälla!

SöndagsFix

Idag har vi städat av lite här hemma, välbehövligt och härligt med de lugnet som infinner sig när man har det rent och fint runt omkring sig. De blev också en maskin tvätt då det är någon som agerar vattenspridare emellanåt =0)

Även Hugo fick sig en omgång, ny frisyr och en välbehövlig dusch.



De blev ett litet festligt foto, fina fina Hugis

Lördagsgodis


Viggo skickar lite lördagsgodis till en gottesugen mormor =0)

Kossan Rosa

Vi skulle ju testa att inte mata på flaska nu framöver utan jag skulle bara amma eftersom lilleman blivit så stark och pigg att han orkar tutta i sig maten själv. Men de funkar inget vidare, inatt har han vaknat var 15:e minut och velat tutta, sen somnar han efter fem minuter, sover tio och ska sen tutta igen. Så vi går tillbaka till att pumpa och äta på flaska, dels så vet vi hur mycket han får i sig, han blir mätt och nöjd, han sover gott mellan matningarna och vi vet att det fungerar och att han går upp i vikt. Så morsan får gå tillbaka i rollen som kossan Rosa och mjölka var tredje timma =0)



Så dagen idag har jag mest spenderat under filten och vilat när lilleman har sovit eftersom natten inte bjöd på så mycket sömn.

Fredagsmys

Som alla andra så har vi lite fredagsmys ikväll. När jag var liten fick man alltid önska vad man skulle äta på fredgskvällen och min favvo va lövbiff, pommes och bea-sås och de är precis vad vi har ätit ikväll =0) mums!

Viggo va så himla go efter badet och vi myste lite i sängen innan maten, tog några goa bilder










Hugo var ju också med på lite fredagsmys i sängen =0)

Badpojkarna

Idag var de dags för bad, man måste va ren och fräsch inför helgen =0) de va också premiär för pappa att sköta badandet och det fixade han med bravur.


De är en liten, liten kille som har kommit till oss, men vi älskar honom så mycket, så mycket ♥♥♥♥


Hugo va också med och assisterade under badet, mer nyfiken, mindre sugen.
Ja, tre fina pojkar har man =0)

BVC

Idag var de ju dags för bvc igen och Viggo-man har gått upp, jippie och jubel. Han har tydligen lagt på sig så mycket som de går =0) De känns ju jätteskönt då vi inte varit så hårda dessa dagar på att han ska äta upp, utan när han säger ifrån och inte vill ha mer har vi slutat truga... och han går upp ändå =0) fantastiskt!
Nu ska vi prova att inte ge flaska utan han ska bara äta från mig, vi får se om han orkar. Jag har pumpat lite så vi har om han skulle bli tok-hungrig... för han somnar ju ifrån tutten ganska så snabbt. De blir ny vägning på tisdag för att se om de funkar. De är fortfarande väckning var tredje timma för mat, men vi härdar ut och vilar lite på dagarna, sovrummet är vår borg.

Dagens vikt: 2822 g, en ökning med 182 g, bra jobbat Viggo-man ♥

Dagens längd: 48,3 cm, maten sätter sig på längden också ;0)

Hedersplatsen

Nu när lilleman blivit lite piggare är han ju vaken små korta perioder, oftast då när vi ska äta =0) Så numera har Viggo hedersplatsen vid bordet... tror att vi ska investera i att köpa oss en babysitter. De som är så bra med bilbarnstolen är att den har gung-mode, något som uppskattas av lilleman men de ska gunga ordentligt =0)


Viggo vid matbordet ♥♥♥

PickNick i sängkammaren

Efter att Viggo ätit vi tre gick vi stora också å la oss på sängen, Pär har ju myror i brallan så han vilade inte så länge, jag sov tills tjugo över fem och känner mig nu superpigg, tänk va lite sömn kan göra.

Sen åkte Pär iväg en sväng och jag matade lilleman, han åt allt i ett svep... mamma rules =0) Å sen somna han som en stock, lilla skrutten ♥

Sen dess har vi legat i sängen och bara gossat, Pär kom hem å de blev lite Idol, Yoggi och mackor i sängen, nu är det matadags igen och vi kör de me, i sängen. Lilleman har sin grodpjamas på sig och läggar men ner honom så åmar han och böjer på benen, precis som en liten groda =0)

Lugna dagen idag

Idag ska vi inte göra ett jota, bara ta de lugnt och vila. De börjar kännas i kroppen att man inte sover så mycket då de är matning var tredje timma och den proceduren tar ca en timma, så sömn är lite av en bristvara just nu. Så idag ska vi bara mysa i soffan och gotta oss, men sen är de ju svårt att inte pilla lite med tvätten, kanske dammsuga och fixa och dona lite =0)

Imorgon är det dags för BVC igen, tredje gången denna veckan. Viggo ska vägas igen och vi kanske kan sluta väcka honom på nätterna för mat, hoppas.



Här är två godingar som myser i soffan ♥

Avokado

Japp, Avkado heter mitt jobb, bästaste jobbet man kan ha, tycker jag iaf. Vi svängde förbi där igår hela familjen för jag behövde ett papper. De blev glada miner och kramkalas, Viggo fick jättefina kläder, igen =0)



Sen tog vi en liten premiärtur med barnvagnen på stan och mötte Hanna som spanade in underverket. Vi tog ett litet stopp på Kappahl eftersom de är dem enda som har kläder i strl 44 och de blev ett par byxor och två bodies, fina fisken.

Besök och lite soffmys

Då har Johan och Maria varit här och hälsat på lille Viggo =0) Vi fick en jättefin liten dress, i jeans men ändå inte. Ni förstår nog vad jag menar...



De va ett tag sedan vi träffade Johan och Maria så de va skoj att få tjata lite. Hugo fick träffa Rex och leka lite, välbehövligt efter allt bäbismys.

Nu ligger vi i soffan igen och ska krypa in i sängkammarn alldeles strax men de känns knappt lönt att somna då de är matdags vid tolv igen. Men vi är alla lite slöa nu, så sängen lockar. Jag har fått penicillin idag så nu hoppas vi att jag känner mig lite kryare imorgon.

Puss & God Natt, säger vi

BVC - hembesök

På förmiddagen kom sköterskan från BVC, Nina på besök. En jättegullig tjej/kvinna som ska va våran kontakt de närmaste 15 åren, kan inte tänka mig att lilleman ska bli så stor bara, inte än iaf. Hon gav oss en massa information, lite böcker och broschyrer och så forstås... D-droppar, minns dem så väl, men jag tror de hette AD-droppar på min tid. Ja, ja, vi ska börja med dem när Viggo är en månad, så de får vänta lite.

De blev en vikt igen och idag vägde han 2640, jippie!!! Ytterligare några gram upp och de är ju toppen. Förhoppningsvis kan vi om 2-3 dygn sluta med att väcka honom var tredje timma på natten för mat och om han vaknar så får han äta hur mycket han vill. Jag känner mig så hemsk när man tvingar i honom maten fastän han vänder sig och nästan kräks för att han är så full... pappa är lite bättre på det där, framförallt mer tålmodig, jag börjar bara lipa. De blir vikt på BVC på fredag igen, då hoppas vi på ytterligare några gram =0) Heja Viggo!

Idag har vi promenerat i höstvädret igen, sakta men säkert som vanligt. Mina fogar är inte riktigt bra än och trycket gör att jag blir lite andfådd och matt, att man sen fått en urinvägsinfektion också gör ju inte saken bättre, men ska snart till apoteket och hämta ut medicin.

Lite senare kommer Pärs kusin Johan och hans tjej Maria på en liten snabbvisit, vi försöker att passa in de mellan matningarna, eftersom ingen utav oss orkar mycket mer än mata, pumpa, byta och vila...

Pär är som vanligt en pärla och fixar och donar med det mesta. Han orkar allt, han tar hand om oss, matar och värmer mat, servar sin fru och tröstar henne när tårarna trillar, promenerar med Hugo och tar hand om allt annat. Han är bara så fantastisk och jag älskar honom så mycket.
Utan dig Pärsson är jag halv och med dig får livet en mening, love!

1:a badet hemma

Japp, ikväll blev de bad. Viggo tycker de är riktigt gott att få flyta runt i baljan lite, pappa hällde visserligen i olja för ett helt kompani så torr lär han inte bli i första taget å inte jag heller =0) men de luktar gott och rena och lena blev vi. De värsta med att bada är att de blir lite kallt när man ska går upp men mamma är ganska snabb ;0)

Nu blir de sängen för snart ska vi upp å mata igen...


Gott å få plaska runt i baljan


Plaskeli plask


Uppe på torra land och snart i pjamasen

BVC

Idag har Viggo haft sitt första besök hos BVC och jag har kollat trycket hos morskan. Trycket har gått ner men vi fortsätter med pillrerna en liten tid till för att vara på den säkra sidan, men de känns gott att de är på väg ner.

Viggo har varit på BVC för första gången och gjort en liten vägning. Han vägde 2566 och var 47,7 cm lång, de är en viktuppgång på 86 g sen i lördags, så de är bara att kämpa på med maten för nu är han på väg upp. Imorgon kommer BVC hit för ett hembesök och ska göra, ja inte vet vi... kolla så vi sköter oss ;0)

By the way...

... så har Pärsson sålt bilen. Jippie och vilken lättnad för oss =0) Är så stolt över Pär efter allt slit och allt tålamod som han investerat i den bilen. Älskar dig mest!

Lite bilder...

Är för tillfället tröttast i världen så bilderna är inte direkt toppen men de är vad jag förmår för tillfället =0) De får bli lite bättre bilder med lilleman som modell.

Nu på eftermiddagen har vi varit iväg och röstat, känns fint. Lilleman fick också följa medde blev en kort promenad eftersom vallokalen ligger ca 500 meter från oss, men ändå en promenad.
Pär är iväg och visar bilen, hoppas, hoppas att åbäket försvinner nu.


Finfina outfiten från farfar, kepsen rymmer inte bara Viggos huvud utan hela Viggo =0)


Sjyssta hängslebyxor och bodiesar från Farbror & Mickan


Farmor hade shoppat loss ett matchande set på P.O.P


Morbror kom med en giraff som nästan är lika stor som Viggo själv =0) Även Hugo är en stark kandidat till att få leka med "Giffis"


Också denna lilla leksak kommer från världens bästa morbror, han har verkligen tänkt till då färgen matchar Viggos rum.


Även Mormor har shoppat en del till Viggo, här är bara lite av allt...


En overall för lite kallare dagar, så fin ;0)


Randigt går alltid hem i våran familj, något man ärvt kanske, då även Mormor är galen i randigt?!


En liten pjampas fick vi från Christina med familj, tack snälla, säger vi.

Jätte-TACK för allt fint som vi fått, Viggo kommer va klädd som en prins =0)

Också tack igen till lilla mamma som städat, tvättat fönster, tvättat soffklädseln, fyllt frysen med matbröd, bullar och äppelpaj. Du är en pärla, allt blir lite lättare när du finns =0) och nu när vi lever i ett litet lätt kaos underlättar de nåt enormt. Puss på dig lilla mamma. De blir för dotera di att ta me sin morsa på en liten tripp till Ullared kanske?!

Farmor, Farfar & Farbror

Då har vi klarat besöket och de bestod av Farmor, Farfar, Farbror och Mickan. De skålades i lite bubbel och fikades lite av mammas goda äppelpaj.

Viggo fick finfina kläder (bilder kommer lite senare) och det tjatades på en hel del som de vanligtvis görs när Kaveréns kommer ihop sig =0)

Vädret är inget vidare idag, vi som tänkte ta en promenad till vallokalen och lägga våra röster. Ska man rösta enbart egoistiskt och rösta enbart för egen vinning eller ska man tänka framåt och rösta för en bättre värld för alla?! Ja, de är frågan...

Ställde mig på vågen idag... -12 kilo på 8 dagar, ja, de går ju neråt i alla fall =0)

1:a besöket

För första besöket stod mormor och morbror från Vadstena. De va gott att få visa upp vår lilla trofé. Mormor hade lite svårt att hålla fingrarna i styr men lillfis verkade inte ha något emot de heller.

Morbror hade köpt med sig en liten giraff, liten och liten... den är nästan lika stor som lillfis =0) och en fin liten grön skallra från BRIO. Tack, säger vi!

Idag har vi lagt en liten visit på BB och gjort en kontrollvikt av lilleman eftersom han bara sover och vi måste väcka han när de är matdags och så somnar han ifrån maten, men vi trugar och lirkar och tillslut får han i sig de han ska. Väl uppe på BB va han piggare än någonsin och visade att han minsann kan tutta =0) En liten luring är de vi har.

Nu har vi käkat lite gott och bara myser i soffan. Snart ska lillfisen äta och sen blir de nog sängen för alla, både stora små och fyrbenta. För imorgon kommer Farmor, Farfar och Farbror.

Äntligen hemgång

Torsdag och vi släpps ut från BB. Lilleman är inte så gul längre och matningen är på väg åt rätt håll. Vi har fått hyra med oss en pump hem och vägt och mätt de sista, lite har han gått ner den lille, men inte så farligt, nu hoppas vi att han smaskar i sig ordentligt med mat, så han blir stor och stark.


Åka-hem-outfiten som kommer på efter ett gott litet bad, man måste vara ren när man ska lämna BB


Mamma, mästerfotografen?! Eller kanske inte men han va fin i sina nya kläder som pappa inhandlat. De sas att vi skulle få en stor bäbis, så alla kläder vi köpt är i storlek 56, men lilleman har bara storlek 44, så pappa har varit på lite shopping, good job, daddy!

Carl VIGGO Erik Kaverén

Japp, så ska han heta. Carl efter min bror, Viggo för att de är den han är och Erik efter Pärs bror och Kaverén såklart för de heter ju mamma och pappa.

Välkommen hit till oss lilleman. Jag trodde aldrig att man kunde känna såhär för någon eller något, jag undrar hur alla känslor får plats? De är kanske därför jag gråter så mycket, de bara måste sippra ut lite?!


Vår älskade Viggo!

Lite bilder från BB

Lilleman är en liten man som är så trött och orkar inte riktigt med att äta för de går åt så mycket energi då, men vi tragglar på med ammning, pumpning, tillägg och sparad bröstmjölk.

Men han är så himla go och söt när han sussar så sött och skriker de gör han inte, bara gnyr lite lätt =0)


Lilleman i sin nya gröna pjamas, en liten groda =0)


Lillaman i sin balja på BB, att han gillar pappa är de väl ingen som tvekar på ;0)


Lika som bär, Lilleman och pappa alltså!


Vår lilla pojk

Idag kom han, äntligen! Vårt lilla monster är den finaste lilla mys-fis som någonsin skådats (enligt oss iaf) Allt har gått toppenbra och jag känner mig hyfsat pigg.

Lilleman föddes idag 12 september 2010 klockan 9:02, vägde 2690 och är 46 cm lång, de är en liten kille men gud så go =0) Han är ju född tre veckor för tidigt men allt ser finfint ut, han har lite svårt att hålla värmen så hela dagen idag varvar vi att ha honom hud mot hud så kroppstempen ökar, de är rätt så mysigt ;0) just nu är de pappa Pärsson som agerar värmeagregat. Jag ska passa på att vila.








Tjejerna på hemliga 8:an

Längst bort på BB, nere i ena hörnet, ligger en 4-sal och på den salen ligger de "oförlösta". De "oförlösta" har inte riktigt samma pondus som de förlösta, inte riktigt samma prio som de med bäbisar, vi får själva påminna om provtagningar, mediciner mm men vi är de som har de roligast på hela avdelningen. Står dörren på glänt hörs ett litet glatt, kärvänligt kacklande om allt från bäbiskläder som ännu inte inhandlats till frustrationen över att bara ligga och vänta.
Tyvärr eller kanske som tur är börjar vi tunnas ut, bytas ut, de är stor rulijans på 8:an nu dessa dagar. En tjej försvann i förrgår morse och ficken liten pojke, 2300 g i v.32 - kul, grattis! En annan försvann i förrgår eftermiddag och fick två små pojkar, 1780 g & 2510 g i v.35 - superduper, bra jobbat! Erika fick äntligen efter 3 veckor åka hem och vila hos gubben sin, och vi hållar alla tummar och tår för att de ska hålla sig lugnt. Karin som ligger på min vänstra sida försvinner nu, vilken sekund som helst ner till förlossningen, vi tror alla att de är en liten pojke och vi kommer vänta med spänning hela dagen på att hennes gubbe kommer upp och säger hur de gått, lycka till! Imorgon, ja då får vi se vems tur de blir då.. Just nu blir de iaf bara jag och Ida kvar och vi är båda tryckare (högt blodtryck & havandeskapsförgiftning)

Snart kommer Pärsson upp och säger hej och puss, hoppas jag =0) Sen ska han iväg och visa bilen, den gamla, så nu får vi hålla tummarna att den blir såld. Mamma åker hem idag efter nästan två veckor hos oss och en hjälteinsats, tack snälla söta rara älskade mamma, du är bäst!

Tilde = Wilma

Lilla Tilde va ingen Tilde utan en liten Wilma. Mycket fint namn tycker jag, passar den lilla lurvtofsen alldeles perfekt, enda nackdelen är väl att vi får ett namn mindre på vår lista ;0)

Vi hoppas att vi snart får träffa den lilla familjen, bäbisträff kanske?!

Läget är oförändrat

Inget nytt på fronten här, tyvärr. Mina värden går lite upp och ner, har fått lite mer huvudvärk men annars är läget detsamma. Sitter på sängen och äter en schokladbit i smyg som mamma smugglat in, sen blir de lite korsordslösning och förhoppningsvis kommer Pär snart. Har vilat hela dagen men är ändå trött, kanske vilat för mycket?!

Imorgon är det nya blodprover och så kommer doktorn så får vi kanske lite besked om vad som blir nästa steg, eller om de blir att avakta och se vad som händer med värden, prover och gud vet vad de ska mäta näst... bara inte hårstråna på benen, för den tävlingen vinner jag nog lätt =0)

Knarr, knarr...

...säger sjukhussängen och snark, snark säger grannen. Ciccan säger bara suck!

Är bara så jävla trött på de här. Vill bara få va, slippa alla kontroller, kunna röra mig som en vanlig människa istället för att vanka som en jävla simfågel, kunna nå mina fötter, få ta på mig ett par vanliga skor, kunna gå ut i friska luften, tänk att få plocka svamp, gå på promenad med Hugo, äta vad jag vill, när jag vill, sova som vanligt, prata utan att flåsa, slippa vakna av att kudden är blöt av dreggel, slippa oron om man får va hemma en dag till eller inte, kunna gå på toa...

Japp, jag klagar och jag gnäller, skitjobbigt, jag vet. Och visst vi väntar på nåt fantastikt, men jag har ju ingen aning om vad... just nu är de den här världen jag lever i och den är jag ganska trött på.

Ryhov, 3: gången gillt?!

Ja, de är vad jag hoppas iaf. Är nu inlagd på BB för tredje gången utan bäbis, så nu hoppas vi att de är den sista. Mina värden är ganska dåliga så de har idag tagit mer prover och beroende på vad de visar så avgörs de när bäbis ska komma, snart önskar jag. Just nu vill jag bara få bli mig själv igen, åtminstone lite mer Cicci och lite mindre förvaring åt bäbis. Vore trevligt att kunna duscha ordentligt, ta på sig byxorna utan hjälp, prata utan att få andnöd och få ta en promenad i friska luften.

Ligger själv i ett nymålat rum som luktar lite lätt av målarfärg som egentligen ska vara doftfri. Vitt, behaglig färg, eller är de överhuvudtaget någon färg. Maten idag var så äcklig så jag klöktes, usch och ikväll serveras de fläskpannkaka och jag som kräks av pannkakor, usch igen. Mamma och Pär kommer efter klockan 18 med lite mackor och bullar. Kan ärligt säga att jag skiter i allt vad diabetes heter dessa återstående dagar... kanske dumt men jag orkar inte, lite måste jag få tröstäta, har ju bara gått upp 8 kilo, alltid något =0)

Ingen tv finns de på rummet, undra om jag kan få låna en sen, Idol kan ju va kul att se, ett tidsfördriv om inte annat.

Nu känner jag mig lite sömnig så jag ska nog vila en stund, tiden går ju lite fortare då.

Som vanligt hoppas jag på att få åka hem imorgon igen, men de innebär ju bara ytterligare en runda till sjukan...

Bakbestyr, förkyld och världens tröttaste

Idag har morsan gått lös på köket, hon bakar matbröd, bullar och äppelkakor så frysen kommer att sprängas och vi me för den delen =0) De blir nog ingen rask viktnedgång med dessa godsaker i vårt förvar. Min insats i det hela är att hålla tiden på de som står i ugnen =0) och vilken insats sen. Behöver jag tala om att de luktar grymt gott?!

Nåt  mindre roligt är väl att vi alla tre har blivit lite förkylda, vi går här och snorar lite lätt, känner oss allmänt uschliga och inbillar oss iaf någon grad med feber. Typiskt säger jag, vi som ska föda barn, känner mig inte jättepepp på de nu eftersom jag inget sovit på några nätter. Inte nog med att foglossningen gör de svårt att komma till ro och bidrar med ständig värk, nu kommer den snoriga näsan också i vägen för skönhetssömnen. Pär sover lika illa han, eftersom han sover bredvid stök-och-bök-Ciccan. Att Hugo sover i sängen kanske också bidrar till att sämen blir lite sämre, han är ju lite av en vandrande pinne... men jag har inte hjärta att stänga ut honom i köket alldeles själv om natten, han tycker ju de är så gott att sova i sängen och sen kan han ju sova i bäbis säng, toppen!

Kontroll med Roland Boij

Hemkommen från Ryhov, ja de släppte hem mig igen men med order om strikt vila. Så här sitter jag som fastlimmad i soffan, fast de går ingen nöd på mig. Jag har nyaste numret av Föräldrar & Barn och en ny superlätt korsordsridning =0) så de rullar på. Sen i eftermiddag kommer ju lilla mamsen tillbaka för att hålla mig sällis och fixa och dona lite.

Som jag misstänkte så hade mina värden blivit sämre så de blir kontroll på förlossningen på onsdag igen och då sa doktor Roland Boij att jag nog får stanna kvar. Han hoppades att de kunde vänta med att sätta igång mig till början av nästa vecka då de helst ser att jag gått in i vecka 37 men att de kanske blir till helgen. Så sjukt, om en vecka är vi föräldrar och mamma och pappa är mormor och morfar =0) Ja, de ska bli spännande att få se på bus-monstret. Ikväll blir de nog till att packa väskan och se så allt är på plats tills dess att monstret kommer. Dr Boij är en skön prick, en riktig tupp bland alla hönor nere på förlossningen och så supergullig. Han gjorde en tillväxtkontroll på bäbis också och den väger ca 2,5 kg, normalstor. Jag vägde ju 2,8 när jag föddes så de blir en ganska liten fis =0)

Får se om datorn hänger med till BB annars blir de lite blogguppehåll från och med onsdag... men vi får se. Nu ska jag göra som Hugo och blunda en stund.

Sämre...

Har känt mig sämre idag. Igår vid sovdags hade jag sådant tryck i bröstet att de nästan va lite otäckt, men envis och hemkär som man är så gick vi å la oss. Idag har de känts bättre i bröstet men jag har känt mig rejält hängig och så har huvet värkt lite, men vi ska ju till Ryhov imorgon så jag antar att de blir några nätter på BB igen =0( Månne denna bebbe komma snart innan man helt tappar sugen, för de finns väl ingen avdelning för byte/återköp på BB?!

Idag har Pär varit en PÄRla, de är han visserligen varje dag men speciellt idag när jag inte har orkat ett skvatt. Han har också bemödat sig med att köpa lite fina blommor till sin krävande, jobbiga fru när han var iväg och handlade. Jag älskar honom så. Just nu är han på långis med prutt-korven Hugo =0)

Imorgon är de som sagt dags för en tripp till Ryhov igen för lite provtagning, hoppas allt är bra med monstret och med mig =0) Sen på eftermiddagen kommer min sällskapsdam tillbaka, ska bli roligt att hon kommer tillbaka. Då blir de äppelpaj på kvällarna igen. Mamma har nog gjort en paj per dag när hon varit här, mums!

Just de, vi svängde förbi Kerstin & Eric igår och lämnade av ett litet paket. Vi tänkte lämna de i brevlådan men hittade inte deras så vi la de på kofångarn. Vi hoppas de passar och önskar dem all lycka till med lill-fisan.

Nu blir de mer soffa och lite tv

Måste bara...

... säga att jag har den bästaste brorsan i hela världen. Veckan som har varit har han spenderat i Turkiet med två polare och man kan ju bara tänka sig hur den resan har sett ut, precis som den ska när tre grabbar i 20-års åldern åker utomlands ;0) Men man vill ju gärna att han ska komma hem hel.

Jag har trissat lite på mamma nu när hon varit här att brorsan säkert har gjort världens bamsetattuering på fyllan (eftersom tattoos är bland de värsta mamma vet) Och så igår messade vi lite och mycket riktigt så har han gjort världens fyllegrej, visserligen ingen tattoo men en piercing. Jag lovade att inget säga men kunde inte sluta att skratta, satt här i soffan med tårarna rinnande längs kinderna och mamma blev helt tokig. "Säg va de är, man kan inte sitta och skratta själv, man måste dela med sig" Tillslut sa jag som de va och hon tog de helt lugnt, brorsan är ju orolig att hon ska slå bakut, men icke. De raseriutbrottet fick nog jag när jag piercade mig i tungan för 10 års sedan.

När vi messade skrev han ett så gott sms att jag blev alldeles rörd, älskar den lilla fisbrorsan till tusen =0)

"... du är den bästa systern! Och kommer att bli den bästa mamman! Ajja, jag kommer alltid hem! Puss..."




En bild på två av mina favvo-killar från i somras när vi va i stugan och badade lite. Snyggaste "surf-boysen"

Välkommen "Tilde"

I onsdags kom den fina efterlängtade lilla "Tilde" (om de nu är de som gäller??) Kerstin och Eric har fått en av de sötaste små töser och vi gratulerar dem till tusen. Bra jobbat, Kerstin!



Tösabiten är född den 1/9, en dag senare än beräknat. Hon ser så snäll och nöjd ut =0) De kommer att bli hejdundranes kul när lill* sysslingen kommer om ca två veckor.

Grattis än en gång till familjen Törnkvist/Holmén önskar familjen Kaverén

Äntligen fredag

Nu är det äntligen fredag och då får man ha sin lilla man hemma hos sig i två hela dagar och de är bra gott =0) Visserligen är det ju fotboll x 2 ikväll så man lär ju inte få någon direkt kontakt förens vid elva-tiden ikväll, men va gör väl de...

Har varit på en x-tra koll hos morskan idag och de såg stabilt ut, skönt, då behöver vi inte oroa oss i helgen. På måndag är de upp till Ryhov för nya tester och förhoppningsvis får vi åka hem igen, håll tummar och tår!

Mamma är fortfarande kvar och det är fortfarande jättemysigt =0) Hon går här och pysslar med än det ena än det andra och så skrattar vi en massa. De lutar åt att hon stannar här i veckan också. Sen får Pär ta helgskiftet nästa helg och senare den veckan kommer bäbben, så nu är de inte långt kvar.
Just nu står de båda två i köket och lagar Cyrry Bombay, smaskens! Mamma och jag gömmer oss väl i sovrummet och kollar på Bodyguard ikväll när Pär glor på fotbollen, en riktig gammal klassiker.

Me the living Jojo

Japp, hemma igen efter två dagar på BB. Mina värden har inte blivit bättre men de är stabila så nu får jag återigen vila hemma med regelbundna kontroller hos BM och på sjukhuset. Så nu får vi se hur länge de dröjer till nästa gång?!

Pär har lagt ut vår gamla bil på blocket och mot förmodan har de ringt en hel del intressenter, så förhoppningsvis är den borta till helgen. Finfint, då slipper vi de problemet framöver.

Nu är de finalen på Fångarna på Fortet så nu ska jag mysa med min lilla familj och min fina goa mamma som  är här och gör livet ganska mycket lättare för oss nu när de är som det är.

Man inser fort hur mycket de som står en nära verkligen betyder. Jag älskar Pär så mycket så de känns som jag ska gå sönder, som att de inte får plats mer kära känslor men så nästa dag tycker jag om honom ännu mer och ändå så går jag inte sönder.

RSS 2.0