Slarvmajan; Siri och en stolle till granne...

Vi som har tyckt att Siri varit så duktig på att gå till tidningen för att kissa. Men nu har hon börjat slarva nåt så in i norden. Hon kissar lite här och kissar lite där... I sin korg, där hon sover... knepigt eftersom hundar inte kackar i eget bo?? På Husses täcke, två gånger till och med, under matbordet... På mina nya sittkuddar som ligger på golvet... Ja, hon väljer sina ställen kan man säga. Hon kunde väl åtminstone sätta sig på golvet eller någe istället för att kissa på alla våra saker... knepig tjej.

Annars håller vi på att dö av värmeslag... Hundarna strejkar så fort det vankas promenad, så hädanefter kommer vi att leva som nattdjur. Sova på dagen och leva på natten.

Åh, jag höll på att glömma det viktigaste. Inatt klockan 03.14 för att vara exakt släntrade vår kära granne på nedre botten hem med ett antal tjejer i släptåg, alla lite lagom runda under fötterna. Stollen till granne, kör igån stereon på saftigt hög volym, han gillar tydligen hårdrock. Så finfin dunkadunka-bas och ljudliga gitarrsolon ekade i huset på Boggesundsgatan inatt.
Hugo började morra då sällskapet gick ut och rökte på balkongen samtidigt som de reder ut varifrån de kommer, från början. Övervägande dela av tjejerna kommer ifrån Lekeryd, de säger ju allt ;) Sen lagar stollen mat och tjejerna jublar över vilken mässterkock de besöker. Pär är vaken och så irriterad att rumstemperaturen är över 40 grader.
Klockan 04.03 ringer Pär störningsjouren, de kommer, gör något, åker, ingenting händer...
När klockan är straxt efter fem klär jag på mig och vandrar ner, som en 65-årig tjurkärring. Jag ringer på dörren... inget svar, jag bultar på dörren... inget svar, jag hänger mig på ringklockan... och ut kommer stollen så full så att jag blir berusad av själva ångorna.
- Hej tror ni att ni kan stänga av musiken, de börjar nog bli dags va?
Stollen stryker mig över kinden och säger.
- Lilla gumman, stör vi dig?
- Eh... ja, klockan är fem, ni har spelat sedan tre och en del av oss ska upp och jobba vid åtta, de är liksom onsdag idag... Så, ja, ni stör.
Han drar in mig i sin famn och ber om ursäkt.
- Hörs de såå väl?
Nej, jag är bara här klockan fem på morgonen för att jag har på känn att ni kanske har fest?! Jävla dumhuvve!! Jag får bända mig ur hans famn och stollen lovar att sänka. Han undrar även om vi varit vakna hela tiden?
- Japp, vi har trallat med i era låter och tjejerna är tydligen från Lekeryd!
- Ojdå, jag ska prata med dem...
Väl uppe igen har de faktiskt tystnat och jag fnissar lite för mig själv i sängen. Pär undrar vad som är så jävla kul och jag säger att vi har varit studenter i tre år, varit på fester vardag som helg, hållits vakna av fester vardag som helg... Nu är vi färdiga med plugget, köpt oss en lägenhet på lugna Gräshagen för en halv miljon och bland det första som händer är att grannen har fest till klockan fem på morgonen en onsdag när man ska upp och jobba vid åtta. Ja, ibland är livet härligt!!
Vi somnar straxt efter och inom en halvtimma börjar Siri att gnälla, då är det dags att vakna, tycker hon.

Jag har bevis...

... på att Hugo tycker att det är mysigt att ligga nära Siri för att sova. Det går över förväntan bra med både Siri och Hugo här på hemmaplan. I vanliga fall brukar Hugo göra utfall mot andra hundar (speciellt små svarta pudlar) men här hemma tar han snällt hand om lillsiss. Enda gångerna hon inte är okej är när hon kommer nära vid sovdags, ska konkurera om mat som kan tappas från matbordet och när hon gör sina puss-och-bit-attacker.
Men idag när jag satt vid datorn kom det två trötta hundar och la sig under skrivbordet, tillsammans och mös, Siri fick till och med tillåtelse att putsa lite på Hugos tass. Han är en sådan ängel, min lilla Hugo.

Första sovmyset under skrivbordet  Jäätttenära myser de!!  Hugo och Siris sovmys

Bilderna är inte av högsta kvalitet men det är motivet som räknas. Observera att jag har fotat dem i smyg som värsta paparazzi-fotografen, anar att Hugo upptäckte mig på sista bilden. Så nu har den stora hemlisen läckt ut, att Hugo faktiskt gillar Siri.

Annars har kvällen innehållit en glass med tillhörande promenad i Stadsparken, det var hur mycket folk som helst eftersom det var dans på Fröjden, Wahlströms spelade, om jag inte missminner mig så är de från Vadstena, metropolernas metropol.
Siri höll på att skrämma slag på en muslimsk kvinna i Stadsparken när hon stor som ett lejon och med ett gap som en hel draken rusade mot den gående familjen i en geopards hastighet. Som tur var fick jag stopp på henne innan hon hann äta upp kvinnans barn =0)
Fy dej, Cicci. Man ska faktiskt inte skämta om att en del människor är rädda för hundar eller helt enkelt inte tycker om dem, iaf inte så som vi gör. Hi, hi, men lite roligt är det att de är så rädda för lilla råttan Siri.

Själv har jag varit lite trött på Siri idag. Hon gnäller så himla pass hela tiden, man kan inte lämna henne en sekund. Sätter man sig på sängen och Hugo hoppar upp så skriker hon som en stucken gris. Hon gnäller inte utan hon skriker, rakt ut. Om man tror att man kan trötta ut henne, då har man fel... Har försökt, det slutade med att hon skrek en hel natt och vi fick två timmars sömn samt hotas utav vräkning.
Provade att ha dem båda i bilen en stund i eftermiddag, Siri tjöt som ett bilalarm och vårt regnr blev uppropat i högtalarna... Kan ägarna till en vit Ford Mondeo, regnr: JXU 925 vara snälla att flytta sin bil, ni skrämmer iväg kunderna. Kan ägarna...
Näevars, inte riktigt så illa men hennes skri ekade på parkeringen.

Nu blir det lite film igen på projektorn. Kanske skulle recensera filmerna vi ser under en egen liten flik, bara för skojs skull... Har inte hört något från jobben jag sökt, men fortsätt håll tummarna tills de blir blå av blodstopp och trillar av.

Puss på er alla trogna anhängare till familjen Carmling/Kaverén
(undra när alla kommer att samlas under ett namn...)

Bland tallar och granar

Återigen är det för varmt för hundarna att gå på promenader på dagen. Så efter att Husse varit hemma på lunch, smög vi genom skogen upp till Vattenledningsparken. Vi hittade en skuggig lite plätt och campade där en stund.

Hugo lekte med sin boll, Siri lekte följa John, eller följa Hugo och jag försökte läsa en bok. Vi hade det riktigt trevligt tills Hugo hittade mega-pinnen; Allan. Han slet och släpade upp åbäket på filten och började tugga frenetiskt, Siri som gör allt som Hugo gör, högg in på andra ändan. Filten korvade ihop sig och befann sig snart under ett fint lager av träflis, jag såg ut att ha gått av ett 12-timmarspass i sågverket och hundarna strålade av lycka. De va bara för en annan att härda ut.

När pinnen sen inte längre var intressant, försökte jag släta ut min filt och läsa sidan 11 för hundrafemtionde gången idag. Då skulle det busas och filten blev åter ett enda ruleverk. De var bara att ge upp läsandet och kasta sig in i busleken. Efter att ha fått tretton nya rivsår och ha dödat tre fästingar promenerade vi hemåt.

Nu ligger hundarna klubbade och jag ska lägga mig på soffan och återigen läsa sidan 11 i min bok.

Hugo har hittat megapinnen; Allan  Helst på mattes filt...  Kom syrran så tuggar vi!

Här tuggas de för glatta livet

Siri hittar en pinne i sin egen storlek  Men tittar avundsjukt på brorsans mega-pinne; Allan

 

En glass... varför inte i Vadstena?!

Ja, de blev varken djuräffaren eller något annat gjort idag. När Husse kom hem och väckte de tre sjusovarna blev det lite middag på balkongen och sen åkte vi till Vadsten för att ta en glass. Kanske lite långt att åka tio mil enkel resa för en glass, men de är äventyret som räknas. Jag tog med kameran för att det är ju rätt fint i Vadstena såhär års...

Pärsson fick den äran att fota lite i bilen på vägen upp då solennedgången över Vättern och Visingsö var sååå fin. Men Pär fotade bilarna vi körde om istället, anledningen var att försöka fånga förarna på bild, för dem kommer vi ju aldrig att se igen, solnedgången kan vi ju se varje kväll... Han är ju en pärla, en sort för sig. Sen glömdes kameran i bilen och det blev inga bilder värda att publicera, inte äns på bloggen =0) Sorry, älskling!

Väl hos mamma, fick vi vår examenspresent. Fyra turkos-guld-bruna kaffekoppar, för att matcha vår nya soffa. De var jättefina. C-J och Martina var också på plats så vi gick hela hiet och köpte glass. Glass är gott, de tycker Hugo me så jag delade min med honom. Vi promenerade längs me Vättern hem och Hugo tog ett litet kvällsdopp.
Innan vi gav oss av hemåt passade Siri på att kissa på mammas äkta, gröna matta. Väluppfostrat till tusen!

Det blev en liten snabbvisit, men det var trevligt.
Husse sover redan och hundarna är dödströtta, en annan är ju pigg som en mört men de är bara att krypa till kojs, då vi fortfarande inte har någon TV. Hur det kommer sig?! Ja, de är en lång historia, som vi tar en annan gång. Men jag kan avslöja att Pärsson har huvudrollen.

Världens finaste kille och han är min.
Världens finaste kille och roligaste. Love you!!

Finfin solnedgång över Vättern  Mer solnedgång  Sveriges finaste motorvägssträcka

Vi väntar och vi väntar

Jaha, här sitter vi eller två tredjedelar av oss som är hemma ligger ner. Vi väntar på att klockan ska bli fem och att Husse ska komma hem från jobbet.

För då händer det grejer. Vi ska till djuraffären, köpa glass och åka å bada. De kanske inte låter så superhäftigt men med tanke på att vi gjort zero idag så ska de bli kul att se annat än dessa fyra väggar, nog att de är fina men kanske lite tråkiga i längden... Jag börjar bli desperat efter jobb. Sökte ju nio jobb, som jag tidigare skrev, har fått besked från ett att tjänsten redan var tillsatt. Så nu får vi hålla tummarna för resterande åtta.

Hugo är på skällhumör idag och skäller på alla ljud och rörelser han kan hitta, vet inte vad det kan va... vaknat på fel sida antagligen. Siri har börjat bli lite rymmningsbenägen på promenaderna så nu är det dags att koppelträna lite. Som tur är går det ju inte så fort för henne, men hon ska hälsa på alla som vi möter och gärna promenera med dem en bit. Vi försöker lära henne att man inte ska följa med främlingar man inte känner men hon är helt enkelt för godtrogen.

Nehej, klockan är tjugo i tre, när man sover går tiden mycket fortare, så jag ska nog joina resten av gänget i soffan och hoppas att det blir Husse som väcker oss...

Fy tusan för måndagar

Usch, har känt mig konstig hela dagen, lite illamående i kroppen, konstigt. Annars har det bara varit en helt vanlig, tråkig måndag.

Sverige är ordet LAGOM:s hemland och ändå är det få saker som är lagom här, runtomkring. Vintern finns inte längre, det är bara snöslask eller så blir det snöstorm i tre dagar och 30 minus grader. Sommareren kommer i april-maj, försvinner och gör comeback i slutet av augusti. När den väl kommer gör den det med besked, 35 grader varmt och inte en vindpust. Däremellan är det inget annat än regn, regn och lite mer regn.
Kunde det inte bara vara lite lagom. Lite lagom med snö och lagom många minusgrader? Lite lagom varmt och en lagom ljummen sommarbris? Lite lagom regn om nätterna och en och annan lagom regnig tända-ljus-mysa-se-på-film-dag? Var har allt lagom tagit vägen?!

Idag har vi tre soffpotatisar inte gjort så mycket, både Siri och Hugo strejkade på promenaden pga värmen. Så det blev en långis på kvällen istället. Små och få promenader gör att energin lagras här hemma och det betyder att det varit ett herrans spring fram och tillbaka i lägenheten så fort den vänliga väderguden släppt in lite svalka i vårt hem. Först kommer Siri i trehundra med Hugo tätt efter, sen ser man en vit och brun boll rulla runt och in i mina fina glaslyktor som står på golvet, omgång tre kommer Hugo springandes för glatta livet med Siri i hasorna, lite lätt morrandes. Vi tror hon leker tjejerna tar killarna och Hugo är livrädd för tjejbaciller, lilltjejan vill ju så gärna pussas!! Och efter allt detta börjar det om igen.... Avundsjuk någon?! Näevars, det är rätt så mysigt.

Pär och jag har sett Sweeny Todd ikväll, tyckte att den var jättebra, dock inte så bra som jag tänkt mig. Men Burton är en av mina favvosar så man har kanske lite för höga förväntningar ibland. Känner visserligen att det är en film som måste ligga till sig litet. American Gangster var en himla bra film, men Jumper gjorde mig sjukt besviken, blir mer och mer irriterad ju mer jag tänker på den. Den hade kunnat vara en superfilm, men icke!!

Så nu ska vi gå till sängs och hoppas att Siri sover så bra som hon gjorde inatt. Hon är en pärla, hon håller sig nämligen hela nätterna trots att hon bara är nio veckor, skönt! Imorgon hoppas vi på en LAGOM temperatur så att vi kan vara ute lite mer på dagen.

Så försök att sova nu om ni kan, det kan inte vi... Det är nämligen inte LAGOM varmt eller kallt!!

Migrän och semesterpanik

Som sagt, det är sällan någonting blir som man hade tänkt sig. I löradags skulle grannen; kusinen med flickvän kommit hit och käkat, druckit gott och vi skulle bara ha lite skönt lördags-häng, men icke. Vid lunchtid slog den till, migränen. Tror att det var värmen i kombination av för lite vatten och dåligt med sömn (tackar Siri för det sistnämnda). Så det blev att ställa in den planerade kvällen och gå till sängs med polarna Eeze. En annan tål varken ljus, ljud eller värme när värken slår till, så de blev att låsa in sig i sovrummet, tackar Gud eller vemsom för att sovrummet är svalt, och lämnade över allt ansvar till Pärsson.
Vaknade några timmar senare och huvudvärken var borta, de är nog första gången som det inte suttit i i tre dagar. Skönt! Vi funderade på att planera på lördagens aktiviteter men utan att ha handlat och lite öm i bollen, så satte jag mig vid datorn istället. Husse somnade på soffan av utmattning, han har nog inte dubbel-hundpassnings-vanan inne helt enkelt.

Och då, helt plötsligt uppenbarade sig den... Den lilla stugan vid vattnet med öppen spis. Endast 200:-/natt och 2 mil ifrån Jönköping. Jag ringde direkt och det var ledigt. Jag väcker Pär som i sömnyran undrar vad tusan det är som är på gång.
- En stuga, vi kan bada och mysa och sola och vi stannar där tills imorgon och det är billigt, och och och... Glädjeyra från min sida att slippa stan och en varm lägenhet för bara en liten stund.
Pär muttrar lite och surar i två minuter över att inte ha blivit tillfrågad. Surprise!!
Så vi packar, lite mat, badkläder och hundprylar. Stuvar in allt och alla i bilen och familjen Carmling/Kaverén åker återigen på äventyr.

Stugan var underbar, den var belägen på en liten udde med egen sandstrand och en fin liten altan. Utedasset ökade enbart på charmen och jag var helt salig. Hugo och Siri studsade runt i glädje och frihetsnojja. Snabbare än snabbast var Hugo i och badade, han är nog mer fisk än hund.
Så det blev bad, tacos bland tallar och björkar och en himla massa bus i blåbärsriset. Till och med lilla Siri vågade sig på ett dopp. Senare när vi tittat på solnedgången från första parkett blev det korsordslösande intill småtimmarna. Väl vid läggdags gick jag på mördarstråt med flugsmällan i högsta hugg då smådjur inte står högt på min lista, speciellt inte i sovrummet, vid läggdags. Monstrena tog plats i sängen samt Pär och jag. Mycket mys!

På morgonen blir jag väckt av tre glada som varit ute och plockat blåbär till frukost. Flitens lampa lös tyvärr inte så länge så den enda som fick blåbär till frukost var jag! Min familj är helt underbar, älskar er alla, speciellt dej, Pärsson. Jag är tydligen inte den enda som gillar blåbär, Siri hade tydligen ätit mer än hon plockat, ack ack ack.
Sen blev det återigen sol och bad, lite disk och lite städ. Vid sex-tiden rullade vi hemåt stan igen. På vägen passerade vi Siris gamla hemtrakter och vinkade glatt till Stor-Matte Carina och mamma Kia. Vi kommer snart och hälsar på er!

Så är det någon som är sugen att hyra en finfin stuga, där man kan vara som man vill? Vi tipsar gärna! Imorgon är det måndag och Pär ska jobba igen. En annan har ju ledigt i augusti om jag inte får något jobb. Så är det någon som vill ha sällskap på dagarna är vi tre som kan bjuda på underhållning och bus.

Må gott!!

Stugan  Utsikt från verandan  Sjön ligger blank som en spegel, fina fisken! 
Mer utsikt och mer stuga 
Hugo och Siri känner in sina nya marker.

Nya intryck = Vila  Bästa platsen, Husses kudde.
Hugo vaktar  Vår lurviga fisk som skäller.  Hugo visar upp beachen och vill ha sällskap i vattnet.

En helt vanlig fredag

Idag har Pär varit ledig från jobbet så de här är vår lilla minisemester, eller en liten långhelg. Det är iaf skönt att vara lediga, tillsammans. Förutom att det har varit ett evigt fästingplockande (hittade en som satt sig på lill-snurpan) så har vi hunnit med en hel del.

Uppe med tuppen då Siri gnällde och skulle pinka vid halv sju, sen morna vi oss allesammans i sängen. Pär är orolig att det kryllar av fästingar i hela vår säng, risken finnes.
Sen blev det en långis för vovvarna, över stock och sten, tillsammans med Husse. Matte var "barnledig" och befann sig på egna äventyr.

Vid lunchtid drabbades familjen Carmling/Kaverén av den mystiska sovsjukan och var tvungna att omedelbart gå till sängs.

När vi vaknade fick vi besked om att det skulle komma storfrämmat från Trollhättan. Pappa, C-J och Martina kom upp och sa hej innan de skulle åka bussen hem till Östergötland. Pappa kom dock tillbaka på en kopp kaffe och nybakt kaka som min husliga fästman bakat. Det var en mycket god sommarkaka med blåbär och hallon samt en klick vaniljvisp. Han kan den mannen.

Pappa stannade inte länge och vi följde honom till bilen. Då passade vi på att åka på äventyr med Eriksson, min blivande svåger, Pärs bror och Hugos favorit, kanske Siris blivande... favorit alltså, inget annat!! Äventyret resulterade i en mycket snygg skjorta.

Efter den lilla trippen blev det bad i Västersjön med tillhörande promenad då Hugo kissar ohämmat efter sina otaliga simturer. Han passar nämligen på att svälja halva sjön när han badar, han får nämligen inget vatten hemma. Siri badade med måtta (framtassarna) hon tyckte att leran var godare. Bredvid oss badade två stora hundar, en gul labbe, megastor och en vaktel. När de fick syn på lilla Snurpan kom de i full fart, jagade Siri ner till vattnet och gav henne ett högst ofrivilligt bad. Husse snabb som en vessla fiskade upp lillan, höll henne tryggt i famnen med bestarna på behörigt avstånd. Vi får hoppas att hon inte blir rädd för vare sig andra hundar eller vatten.

Väl hemma blev det lite mys på filten under körsbärsträdet, vi åt bär och myste lite. Matte gav sig än en gång på att fotografera, men de blir mest suddigt då ingen av motiven behagar att vara stilla. Efter lagom många bär gick vi in.

Eftersom Husse är så ruskigt huslig idag lagade han också mat som sedan avnjöts på balkongen. Lyxigt!

Senare ringde farsgubben och var glad över sin nysdda gardin som jag slängde ihop under besöket. Det ska tilläggas att detta är den andra gardinen jag syr till samma fönster inom loppet av en vecka. Detta då far min första gången skulle ha en gardin som var 74 centimeter bred, sen visade sig att fönstret var 91 centimeter brett och att den första gardinen såg löjligt liten ut i köksfönstret. Andra gardinen syddes med marginal och blev 150 centimeter bred och kunde då rynkas en aning då den blev skarvad pga tidigare felmätning. Lycklig som få kunngjorde pappa att gardinen satt som ett smeck. Skönt!

Nu har Pär och Hugo varit på HemmaKväll och hyrt tre filmer för 120 riksdaler som vi får behålla i en hel vecka, så nu ikväll blir det Jumper, imorgon American Gangster och senare Sweeny Todd. Tre i topp, hoppas jag.

Hoppas ni alla får en skön helg med bra väder. Imorgon ska vi träffa Felisia och Emma the Rottweiler och på kvällen blir det middag med Johan, Maria och sysslingen Rex.

Siri har sovsjukan  Hugo och Siri hjälper till med baket.  Den som äter snabbast får mest. 
Hugo badar, vem är snygg i blött hår?!  Siri slickar lera. 
Väl hemma granskar Hugo sina marker och vaktar sitt revir. Snygg kille!  Lill-Snurpan; Siri  Husses och Mattes stolthet; Hugo
Kom syrran, så ska jag lära dig att gräva stooora hål.   Vänta brorsan så ska jag befria dig!  Hörrni grabbar, vänta på mig! Jag springer, jag springer så fort jag kan!

Ännu mer fästingar...

Nu har jag plockat ytterligare två fästingar från Hugo, om de var kvar sen igår eller om de anföll under morgonpromenaden med Husse, vet jag ej. En satt precis vid ögat och det va rött och svullet runt om och den andra satt på vad som verkar vara favoritstället, bredvid pungen. Stackars Mattes godis.

Va gör fästingar för nytta egentligen, de kan inte fylla någon som helst funktion här i världen?! Ohyra är vad de är, usch och fy!

Fästingar

Tog och tittade igenom båda vovvarna efter att vi varit uppe på Odensberg igår. Kollade igenom tassar, öron och spanade på Hugos getingstick. Plockade bort fem, fattar ni... fem äckel-fästingar, två som kröp omkring och tre som hunnit sätta sig. Lill-Siri hade en som kröp omkring på baken. Kollar alltid igenom båda vildarna efter att vi varit ute men de här va nog rekord, usch aan.
Så nu ska här inhandlas fästingmedel i dubbla doser. Är inte så förtjust i de där giftet de säljer på apoteket så de får nog bli fästinghalsbanden från djuraffären. Man kanske kan vira ett om halsen, ett på vara ben och ett runt magen.

Ett tips till alla som besväras av äckel-fästingarna är att använda kofoten för att plocka dem, den fungerar på djur och människor. Den är speciellt bra på fästingar som precis har satt sig och fortfarande är väldigt små. Man får alltid med huvudet.

Bra skit  Blodsugande Äckel        

Vill ha, vill ha, vill ha...

Våra godingar Hanna och Marcus ärade oss med sin närvaro igår kväll. Vi startade med en liten drink på balkongen och Pär hade lagat en medelhavssallad med kyckling, valnötter och apelsin. Det blev riktigt lyckat. Eftersom vi inte har någon TV blev det en genomgång av min lilla skivsamling och alla i församlingen blev en aning nostalgiska, om det var alkoholen eller minnena som spökade är svårt att säga.

Siri och Hugo showade runt och visade sig från sina bästa sidor. Lilla vidundret Siri passade också på att tassa rakt in i Marcus hjärta. Hon pussade och slickade örsnibbar, hals och nacke. Hannas blonda lockar fick sig också en omgång, tur att hon hade tid hos frissan idag. Så det blev mycket hund-prat igår och jag vet några som jättegärna vill ha en hund... Vill ha, vill ha, vill ha...

Klart det är jobb med en hund, de kan man inte sticka under stolen med. Men allt jobb överskuggas av allt det roliga som de bidrar med. Kärlek, värme, underhållning, sällskap, sysselsättning... Allt detta bjuder de på i gengäld mot mat och husrum. Ja, vem önskar sig inte ovillkorslös kärlek?! 

Ikväll hade vi med oss lite kvällsmat upp till Odensberg igen, de är så himla fint däruppe och alldeles bakom vår husknut. Hugo verkar  ha turen med sig när vi är där, för idag blev han getingstucken precis när vi satt oss. Stackars lill-killen! Men de gick snabbt över och smärtan lindrades med lite boll och bus. Siri blir tuffare och tuffare och spatserar mer och mer iväg på egna äventyr. Det är så roligt att se. Hon tar även mod till sig och kaxar lite mot Hugo, hon morrar, skäller (så gott hon kan) för att få igång honom. Ibland leker han lite med henne, ibland morrar han bara till svar och ibland går han sin väg. Han beter sig precis som en storebror och Siri beter sig precis som en jobbig lillsyrra.

Såklart har man försökt att ta en massa kort och knappt några blir bra, men de är minnen de korten också. Har förresten sökt åtta olika jobb idag, så nu är det bara att hålla tummarna.

Siri på upptäcksfärd  Alla är laddade för bollbus med Husse 
Och så tuggar vi lite mer pinne...         Paus i skuggan.          Världens finaste kille och han är min.

Sol, sol, sol

Idag, äntligen är det sol, sommarens finaste dag eller jag kanske ska säga sommarens första fina dag. Hugo och Siri solar på balkongen, tillsammans, utan morr eller bus. Hur mysigt som helst!


Sol på balkongen

Mer sol på balkongen


Helt salig...

Måste bara säga att vi bor så underbart fint, både inne och ute. Pär är hemma från jobbet för han känner sig inte helt kry, så på förmiddagen passade jag och Hugo på att ta oss en låångpromenad. Det är så underbart att bo nära stn men med skogen om husknuten. Så vi vandrade uppåt vattenledningsparken och hittade en liten stig in i skogen. Där rann en liten bäck och Hugo passade på att svalka tassarna lite. Stigen mynnade ut vid bassängerna vid V-parken och Hugo tog sig ett dopp, kanske inte det fräschaste av vatten men de va gott ändå! Sen vandrade vi hemmåt och allt som allt gick vi nog inte mer en ett par hundra meter på asfalt, fantastiskt!! Ska nog ta med hela familjen på en sväng dit upp senare i eftermiddag och då får kamerna följa, tror de kan bli finfina bilder.

Nu ska jag samla mod till mig och åka till Ica Maxi själv, för att handla. Det är en stor bedrift och de ska bli skönt när det är över. Go Ciccan, go!

Borta bra men hemma bäst!

Idag har det varit full rulle som vanligt. Siri har sovit helt okej inatt när hennes korg stod bredvid sängen, på min sida förstås. Pär åkte till jobbet som vanligt vis åtta-tiden och vi tog en rejäl sovmorgon, gott. Efter att Muchen varit hemma på lunch, bestämde hans sig för att de va bra för idag, åkte till jobbet, låste och kom tillbaka hem, gott. 

Efter att våra underbara neighbeours sagt ja till att vara hundvakt åkte de vuxna i familjen iväg på en liten shoppingtur. Det handlades ett par finfina vita tygskor, på rean, lite toppar på H&M, hundmat, tuggben, en gammal byrå från myrornas som efter lite renovering kommer att blir finast i sovrummet. Lite annat smått och gott slank också ner i påsarna.

När vi skulle hämta de små hade husliga "tant" Maria bakat bullar, så det bjöds på ljummna bullar och mjölk. Familjen Carmling/Kaverén tyckte det var så himla trevligt så vi stannade på kvällsmat, vin, öl och drink samtidigt som vi njöt av Allsång på Skansen och Morden i Midsommer.

Så nu är vi äntligen hemma och Hugo sussar vid mina fötter. Siri det lilla vidundret kör valpracet, helt underbart =0). Så visst är det supertrevligt att vara borta men häligt att vara hemma, där man kan göra som man vill. Nu ska här nannas för imorgon ska här storhandlas, införskaffas nya blommor till  balkongen och till kvällen kommer godingarna Hanna och Marcus på lite kvällsemat med tillbehör.

Puss & God Natt!


Picknick... inte alltid som man tänkt sig

Efter att ha sovit ca 2 timmar mellan Siris nattliga skrik, kröp hela familjen in under täcket så fort Husse kommit hem från jobbet. Siri låg på kudden och Hugo så långt bort som möjligt (vid fötterna), vi vaknade inte förens vid halv sju. Då tog vi en modern picknick (drive in från McDonalds) uppe vid Odensberg.

Tyvärr hann vi inte mer än ut från bilen då Hugo trampade snett. Han gav till ett tjut och kröp långt in i min famn när jag plockade upp honom. Detta är då en kille som tål allt och som aldrig myser. Lilla larviga Matte blir smått hysterisk och storgråter, nu har benet gått av. Vi sätter oss på filten och leker doktor, Hugo hålls lugn av en jämn ström pommes. Efter lite hamburgare krafsar Hugo på mina fickor där han vet att det finns en boll. Lite smått haltande går Hugo på upptäcksfärd på den lilla bergsknallen med tennisbollen i munnen och Siri i släptåg. Matte andas ut och vi äter våra kalla burgare samtidigt som vi njuter av utsikten, Munksjön ligger blank som en spegel till och med Vättern är lugn. Efter lite lugnt busande, så lugnt som det går med två terriers... så åker vi hem.

Hugo och Siri fick varsin plågsam dusch. Hur kan man hata att duscha så, när man bara älskar att bada?! De har väl med att göra vilket håll vattnet kommer ifrån, jag är inte heller så förtjust när vattnet kommer uppifrån. För egentligen, gör det något annat än regnar i Sverige på sommaren?!

Nu blir det återigen film på projektorn och sen blir det till att sova sängen. Vi ska prova att flytta in Siris korg i sovrummet och se om vi kan få åtminstone 4 timmas sömn inatt. Hugo får gosa i sängen, för han är ju skadad.

Man måste spana in området, en aning iaf, skadad eller inte.  Hugos boll och Siri som svans, kanske kan bli hennes extraknäck; svans.   
Liten  men redan i tuggaretagen. Pinnar; Me like   

Huset fullt

Jag har märkt att det lätt blir så att man uppdaterar bloggen dagen efter... Fast huvudsaken är väl att den blir uppdaterad, eller?

Igår kom brorsan och hans tjej, Martina hit. De mellanlandade här för att sedan fortsätta till vår far som numera är bosatt i Trollhättan. Pappa kom också hit, för att hämta C-J och Martina. Senare trillade Jonatan och hans "bästis" Mia in för att skåda det lilla underverket, Siri. Med dem kom ockå Jonatans mamma, Maria med lilla Nea och en kompis till henne. Hugo va i sitt esse och Siri gick från famn till famn. Jag avslöjade också ett planerat stöldförsök av Siri =0) Mia förökte så osynligt som det bara gick att stoppa Siri under tröjan, men icke.

Pär och jag lyckades senare övertala besökande delen av Carmling/Andersson att stanna över natt, vilket de under natten ångrade djupt då Siri i sammanlagt 3,5 timma har underhållit oss med sin ljuva, falska falsett. Men kvällen var trevlig. Lite hemlagade pajer av diversse sorter, dock med ost till Pärssons stora förtret, lite vin och en GT. Vi avslutade kvällen med den underbara Morgan Pålsson på Pärs nyinköpta projektor.

Jonatans lillasyster Nea myser med lilla Siri


De ska börjas i tid

Jaha, då har Lill-Siri varit på Torget och fått social träning, hon sov i min famn mest hela tiden... Sen va de loppis och efter det sov Siri en hel timma. Det underbara med det lilla livet är att hon går och lägger sig i sin korg när hon är trött. Hugo haar aldrig sovit i någon korg, hur många olika vi än har köpt. När han va liten smög vi ut och la han i sin korg så fort han somnat i knät, men man han inte sätta sig i soffan igen förens man hörde de små tassarna komma smygandes...

Tänkte köpa tennisbollar till Hugo på Torget, de går ju åt som smör i solsken. De brukar finnas ett par som har en massa tio-kronors-lådor, där brukar man kunna öpa många bollar för en billig peng. Men tydligen har de sålt utan tillstånd och blivit avstängda från försäljning på Torget, typat.  Så nu blir de till att köpa fin-bollar istället.

Hela familjen har varit i vår lilla, lilla park idag. Busat och kastat boll. Eftersom bollar är Hugos prio ETT, så har vi honom lös när de kastas boll. Tyvärr fick leken ett abrupt slut då Hugo fick syn på en stor svart labrador som han bara va tvungen att bita lite. De flesta hundägare brukar ha förståelse för Hugos små ticks då vi brukar hinna varana i tid, men denna kille blev så arg och svor, fler än en gång. Helt klart vårat fel, men om det var så hemskt hade han kanske kunnat avsluta samtalet i mobilen och firat in sitt flexikoppel och hevat in sin egna hund. Enligt killen skulle man inte ha sin jävla hundjävel lös om man inte hade pli på hundfaan, håller dock me. Men vad är skillnad på 8 meter flexi eller 8  meter utan flexi?
Så Hugo får tillbringa lördagskvällen i skamvrån ;) med Laban som sällskap.

Här är iaf de lilla monstret, som nu är det stora monstret, från sin bästa sida.


Lill-Snurpan; Siri

Här är vi... igen!!

Nu ska det börjas igen, bloggas alltså. Fast det är ju rätt mycket annat vi ska börja med också. Vi sak börja träna rumsrenhet, igen... vi ska ut i arbetslivet, igen... vi ska börja träna (oss själva), igen... Ja, listan kan göras lång.

Men här kan jag ju börja med att välkomna lilla Siri till den beryktade familjen Carmling/Kaverén. Eftersom vi inte har nog att göra med oss själva och det lurviga bombnedslaget Hugo, så har nu Siri flyttat in. Siri är en renrasig Jack Russell Terrier tik, så nu blir det fullare rulle, eftersom det redan innan är full rulle.

Hugo som snart är två år tycker att det är skoj att ha fått en "lillsiss", han ser efter henne en aning och håller koll på vart  hon är och vad hon gör. Blir hon för jobbig eller om han vill ha sitt tuggben ifred så är sängen en bra fristad, för dit upp kan Siri inte hoppa. Hon ska ju gärna pussas också, mycket... och blir lätt lite ivrig i sitt pussande och nafsar till med de där små sylvassa valptänderna. Welcome back; rivsår.

Så här på bloggen kan vi ses ofta, för att bekänna våra synder och prisa vår välgång. (observera att vi faktiskt bor i Jönköping)

Nu är det iallafall dags att nana en stund

Pöss

Välkommen till min nya blogg!


 


RSS 2.0