Föräldraträff

Idag var de dags för vår första föräldraträff, vi kom sent, som vanligt. Jag dundrade in medan Pär parkerade bilen, alla platser va upptagna så jag fick trassla mig allra längst fram. Barnmorskan började om för andra gången, då kommer Pär indundrandes och ska trassla sig fram till mig. Barnmorskan börjar om för tredje gången, in kommer ett till par och barnmorskan får gå till förrådet och plocka fram mer stolar och börjar om för fjärde gången.

Så stor grupp som vi var hade hon inte sett på tjugo år, babyboom kanske?! Hon var så nervös den stackars barnmorskan, alldeles rödflammig och så stammade hon fram lite information.
Efter en halvtimma kom en sån där äckligt hurtig sjukgymnast och skulle prata om foglossning, hållning, smärtlindring och träning. Även hon sa att hon aldrig sett en så stor grupp. Denna sjukgymnast-kvinna var så sjukligt oförberedd att de va en plåga att lyssna och sakerna hon tog upp va det mosatta till vad vår barnmorska informerat oss om. Okej att informationen kan skilja sig mellan städer och olika instanser men när de kommer från samma ställe borde de väl åtminstone säga samma saker. Dåligt!!

Efteråt bad Pär om ursäkt men sa att de va bland de tråkigaste på länge, jag kunde inte annat än att hålla med. Sen fnissade vi i bilen hem, åt de andra paren, va lika de va varandra och va ofördelaktigt yttre många hade, jättehemskt av oss, jag vet. Men när man är hungrig, trött och har suttit och lyssnat för länge på tråkigheter så är sånt hemskt roligt. Såna är vi, ruskigt barnsliga, stackars barn.

Nu har Pär och hans far monterat dit vår nya tvättmaskin som jag fått av min far i födelsedagspresent. Härligt att slippa springa i trapporna och passa tvättider. Tvättmaskin va tydligen ett måste när man ska ha barn, sa pappa. Lät bra, tyckte jag. När de är klara blir de nog lite fuskmat hos Kaveréns ikväll, för vem är sugen att ställa sig vid spisen och köttfärspajen räcker till lunch imorgon också!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0