Bus med Pappa Pär


Ny vecka, nytt liv

Nystart av både de ena och de andra denna veckan :0) Både maten och träningen har hamnat lite på efterkälken de sista två veckorna men nu är de dags igen, ny vecka, nya tag.

Jag och Viggo mötte upp Frida och Edvin för en promenad ner till stan. Vi bytte den nya mössan som vi köpt mot en i lite bättre storlek, de blev ett par ulliga goa skor också, toppen nu när man bara gar jacka och kan visa sina fina skor :0) På vägen hem blev de ett pittstop på ICA och vi inhandlade lite mer barnmat, Viggo äter ju som en häst.

Nu på eftermiddagen har Viggo varit nakenfis och sen när pappan kom hem blev de en hel del bus och de är ju väldigt uppskattat, av både stora och små.



Lillfis


Magfis


Mammasfis


Sötfis






När vi va och grattade lillebror/morbror när han fyllde år fick även Viggo ett litet paket av Ronny & Birgitta, en jättefin sparkis :0) Viggo invigde den idag, kanonsnygg.

I sin nya sparkis


Byggt en koja me pappa


Himla fin koja


Bus med pappa


Tittut!

Ja, de va väl allt från oss idag. Nu ska lilleman äta gröt och sen blir de nog "Ullared" på tv :0)

De blev ju bra

Idag har vi varit på promenad i de underbart ruggiga, gråmulna vädret, uscha. Hela familjen, Pappan, Mamman, Viggo och Hugo traskade glatt bort till Farfar och hälsade på, även Morbror Erik va där. De blev ett kort stopp för målet på promenaden va Friardalen där Mariebo spelade match. De va ett gäng entusiastiska åskådare som stod där och huttrade, vi stannade inte så längs som vi hade tänkt för de nöp rätt bra i kinderna, så vi styrde kosan tillbaka mot Gräshagen igen. Viggo hade nya jackan och satt i sittvagnen utan insatsen, han satt där med sin åkpåse på benen som en stor pojke och tittade på världen :0) Han somnade visserligen ganska fort men ändå, de va en helt annan pojke som låg där i vagnen (värmemässigt funkade de kanon, han va sådär lagom varm, perfekt! och han sov i hela två timmar). Nu när han har varit med lite mer när vi varit iväg, åkt vagn med sufletten nere, suttit i vagnen, blivit buren av pappa uppe på A6 och så... då har han helt plötsligt blivit så annorlunda, så medveten om världen på nåt sätt. Han blev helt plötsligt lite större, bara på ett ögonblick. De är lite blandade känslor som dyker upp, de är ju såå otroligt roligt när de händer grejer, de växer och utvecklas men samtidigt så försvinner ju den där lilla bäbisen mer och mer, åh mammas lilla älsklings Viggo ♥

Nu är de söndagsmys som står på schemat, jag har tänt ljus överallt och vi ska nog köpa kinamat till kvällsmat :0) Sen är de ju solsidan och Wallander på tv, myspys!

Dagens lunch å så lite Tacos

Dagens lunch idag blev kyckling och rotfrukter samt lite broccoli och potatismos och så efterrätt förstås ;0)


Mammas mat är bäst!


Viggo har slutat att gapa, han liksom suger in maten som en del sörplar när de äter soppa. Jag hävdar vänligt men bestämt att de går lättare om man gapar men icke, sörpla is da shit, säger Viggo. Så de mesta hamnar på haklappen. Ibland hamnar även haklappen i munnen, sötnöten.


Men när de serveras efterrätt spills de minsann inte lika mycket, hm... ♥


Pappa upp i dagen :0) Japp, ny outfit. Nåt ska man ju köpa för barnbidraget ;0) näevars men jag fick en fin liten rabattkupong på posten, så 9:- kostade tröjan, perfekt!

(ser ni hur bra han sitter?! stolen är kanon, inte så snygg, men helt kanon)





Ikväll blev de tacos, de gillar jag, mycke :0) De hör liksom helgen till, lite tacos men de va längesen sist. Medans vi lagade mat hade Viggo besök av PärCilia (persilja)


Hallå kompis!


Vilka fina fötter du har...


Hallå morsan!








Svettigt

I fredags va jag och Viggo på stan med vår kära BB-kompis Karin och hennes lilla Selma, väldigt trevligt men de va inte de jag skulle skriva om. Som vanligt låg Viggo i sin åkpåse med bara vanliga kläder och mössa. Vi tog en liten fika och skruttas han sov sen skulle vi ner och spana lite på stan och Lilleman va väldigt kinkig. Så jag tittade ner på han och då va han alldeles römosig och helt genomsvett, hela mössan va helt blöt.... usch, jag blev nästan lite rädd att han är såå varm och svettas såå mycket.
Vi vet ju att han är väldigt varm av sig, han sover ju utan täcke och har inte haft overall på hela vintern, förutom i bilbarnstolen förstås. Så nu va vi tvungna att hitta en bättre lösning för lillfis i vagnen. Många olika råd fick vi, overall och fårskinn, jacka och fodrade byxor, jacka och långkalsonger och byxor, sommar-åkpåse, fleeceoverall, kläder och fårskinn och täcke... ja jösses, va vet man funkar. Viggo hatar ju att ha overallen på sig, han blir helt stel och skriker då han blir irriterad över att de är svårt att röra sig, så overall känns uteslutet.
Vi begav oss till Jönköpings alla babybutiker och letade efter en sommar-åkpåse, men icke, de är ju inte direkt säsong, nehej, men om man behöver en ändå??Äsch, de blev ner på stan å leta efter jacka, de enda som fanns va tunna vårjackor??!! Snacka om synkade affärer... Men tillslut blev de  en vindfleece från POP, den sitter kanoners och Viggo kan röra sig mycket bra, så nu vi kör på jacka och fårskinn och en liten filt över benen :0)

Här är resultatet


Jackan sitter bra


Mössan sitter mindre bra




Känner ni igen grodpyjamasen han har på sig, de är likadan som han hade i mindre storlek när vi låg på BB

Kommer ni ihåg?


Lilla bebisen har blivit en liten pojke ♥

Morgonmys

Viggo sov till klockan nio, hans mamma och pappa också :0) Efter det att han ätit sin morgonflaska låg han på kudden mellan oss och tjattrade lite me sin kanin även Hugo kom och la sig brevid mig på kudden, så där låg vi alla fyra och bara mös, bästa morgonen på länge.

Häromdagen...

... eller rättare sagt i tisdags fyllde våran lilla pärla Hanna år och Viggo kom ihåg att gratta henne på födelsedagen, han gjorde till och med ett eget kort :0)







Ja, va säger man?! Vår son gillar papper, de gör jag me, helst färgglade papper som man kan klippa och klistra me och och så förstås PÄR men de är ju papper i singular, PAPPA. En pappa flera papper, eller?!

Kvällsmat

Som vanligt serveras de gröt till kvällsmat men de är nog Viggos absoluta favvo :0)


Viggo har fått post

Igår kom de post till Lilleman, de va nån typ av klädklubb man kunde gå me i och få ett paket med kläder hemskickade varje månad. Beskrivningen av kläderna lät helt ok (de va inga bilder) så jag tänkte att de kanske inte är så dumt, kikade in på deras hemsida och Herregud?! De va brunmelerade tights med tillhörande brun tunika som hade lila och gula trekanter tryckt på sig, visserligen va detta till tjejer men jag tog de som en varningsklocka och sa vänligt men bestämt Nej, tack och la brevet i sopen. Viggo däremot tuggade friskt på de röda fina kuvertet som brevet kom i och jag kan inte annat än att hålla me, de va fint :0) Den röda fina färgen flyttade sakta men säkert över från kuvertet till Viggos kinder i takt med han sultande...


Åh, vilket fint kuvert mamman


Prasslar fint gör de också


Japp, nu tänker jag äta upp de, iaf smaka...


Smaskens!


En lite lätt rödmosiga kille efter en stunds smaskande på de goda kuvertet, mer post säger Viggo.

Pratglad liten kille

Viggo tyckte de va dags att prova på de där me att videoblogga, synd bara att han inte kan säga till innan så man kan hämta filmkameran. Ber om ursäkt för ljus och kvalité men man tager va man haver när tillfälle ges. Ljudet är iaf skapligt.


Präst-besök

Jaha, då har prästen varit har och haft dopskola med oss, de va en väldigt lång präst, väldigt lååång. Så nu har vi bestämt psalmer, blivit lotsade igenom cermonin och fått lite övrig info. De ska bli en trevlig dag med familj, släkt och kära vänner. Viggo tycker att de ska bli spännande och få ta på sig klänning.

Annars har vi inte gjort alltför mycket, egentligen så skulle vi till kaxholmen och käkat lunch men de va ingen av våra bb-kompisar som vill ha dit oss då pappan haft kräksjukan i helgen i fall vi smittades. Men imorgon ska vi i alla fall till ÖF hoppas Fina Frida och Eddeman kommer, skulle va skoj att se dem nu, de va ju ett tag sedan sist. De har också åkt på en släng av illamående, IGEN. När ska detta sluta?! Aldrig nu när man har fått barn antagligen.

Vi sitter nu i soffan och kollar på "Sofias Änglar" och Viggo har fått en alldeles egen fjärrkontroll och han tycker den är såå fiiin, skruttas.


Bestämd liten herre

Viggo har fått ett nytt ansiktuttryck, nåt åt de bestämda hållet... kan nog gissa i vilka sammanhang vi kommer få se denna lilla herre :0)


Men mamma, JAG VILL... JAG KAN SJÄLV...

(han passar så himla bra i turkost ♥)

Måndag me sjuk pappa och sjukt uttråkad mamma

Pär är hemma från jobbet idag och de är ju mysigt men han är lite trött och slö efter kräksjukan, han har iaf slutat spy och febern har släppt nu på eftermiddagen, skönt. Jag har varit så uttråkad idag, sådär riktigt jätteuttråkad så de bara har krypit runt i hela kroppen och man bara inte vet va man ska ta vägen. Ge mig huset att sätta tänderna i, de är kanske de som spökar i bakhuvet, att man bara vill komma igång, nu, nu, NU!

Lilleman har smaskat broccoli och potatismos till lunch, kanske en ny favvo iaf en stark kandidat :0) Ibland sitter Viggo i babysittern på fotpallen vid bordet när han ska äta, de blir liksom rätt höjd och lätt att mata, han nickar inte och blir inte så trött i ryggen, men idag fick han sällskap på pallen av någon som också va aspirant på maten... gissa vem?! Svårt, ok, ledtråd; brun och lurvig....


HUGO!!


Ganska jättesugen, faktiskt, den lille brune alltså!


En sked till Viggo och en sked till Hugo, neeej! Men han fick slicka rent skålen sen, Hugo alltså!

Ny mat, ny stol och lite smått & gott

Nu är pappan på bättringsvägen, vi undrar om de va kräksjukan eller om han fått i sig något, de är iaf skönt att han är bättre. Han hade lite feber imorse och känner sig lite urlakad så han har varit hemma idag, men imorgon blir de jobb igen för nu tycker jag han börjar bli sig själv igen :0)
Innan Pappa Pär blev dålig natten mellan lördag och söndag så hann vi ju me lite annat. I fredags va vi en sväng på Ikea och inhandlade lite nya haklappar, de går ju åt några per dag och de tre vi har kommer man inte långt me, speciellt när vi glömde en i Grebbestad (eller gjorde vi inte de?) och så köpte vi en matstol me bord till Viggo. Han satt så bra i den när vi va hos Lisa och Sigrid, sen är den så smidig att ta me sig, man ploppar bara av benen och vips är den liten och lätt att slänga in i bilen, och allt detta för bara 129:- way to go, Kamprad! Så kvällsgröten intogs i nya stolen på kvällen :0)

Viggo övar på bordsskicket, kolla in lillfingret (Elin, något han lärde sig hos er?!)
Gröt är smaskens
En sked för mamma...
De va himla skoj att trumma på de nya bordet, de egna bordet :0)
JätteHimlaSkoj, faktiskt
En glad fis som gillar mat, precis som sin pappa
Har man ätit upp maten får man godis...
...nej, inget sött innan man fyller ett iaf, men påsen är såå himla fin...
...jättefin
Såhär jäst blir man efter en hel påse godis ;0)
Efter all gröt och allt gott godis blev de en hel del soffmys. Vi hade också hyrt filmen "Wallstreet" Pär somnade som vanligt efter en halvtimme så vi gick och la oss. Lilleman somnade vi halv elva, kors i taket. Kanske är de på väg att vända, han kanske vill somna liite tidigare än tolv?!

Lördag blev de köksplanering på HTH, Lilleman va hos farmor. Kändes lite småjobbigt att lämna honom men när vi kom tillbaka och såg hur glad och nöjd han va så kändes de genast bättre, så bra att vi tog en sväng till Strömsdal och kollade in deras kök också. Sen blev de lite lunch hos farmor och efter de kom farbror Erik med lite semlor :0) Jag som inte gillar semlor alls tyckte dessa va sååå goda, de va från Centralkonditoriet och va bara kanon, mums! Sen åkte vi hem, kollade resten av filmen och gick å la oss. Jag trodde att Lilleman skulle somna tidigt eftersom han bara vilat tv halvtimmar på hela dagen men icke, han härdade ut till klockan halv ett. Vid tre vaknade Pappa Pär och började spy, så efter de va vi vakna hela hiet, härligt.

Söndag blev de till att ge sig ut med Hugo och Viggo på promenad och sen pyssla om pappan lite. Jag gjorde lite mer barnmat och testade nytt mos med potatis och broccoli och potatis och morot, de va gott och de tyckte nog även Viggo, de gäller bara att spä ut de ordentligt för annars blir de lite stabbigt. Ja, de va den helgen de.

Kräksjuka, igen

Japp, nu har pappan insjuknat i kräksjukan, igen. Han har sprungigt skyttetrafik till toan hela natten. Som tur är, är Viggo och jag krya, än så länge... men vi hoppas de håller i sig.

Grannen under oss har ju precis flyttat och nu verkar de som grannarna mitt över är på väg att flytta och snart flyttar väl vi, ombyte på Norra Bogesundsgatan 7A, men som de sägs, omväxling förnöjer :0) Vet inte riktigt va de hade med saken att göra men de är kul när de händer grejer och här händer de grejer...

Viggos önskelista till dopet

De är ju alltid tråkigt att få saker som man inte vill ha, så för att undvika de har Viggo gjort en önskelista :0) Vi har bestämt att inte samla på någon servis eller några silverbestick då både Pär och jag har några skedar där i en låda och några gafflar någonannanstans samt lite tallrikar och några kaffekoppar med guldkant på som aldrig någonsin kommer användas.
Vi tänker såhär, de är Viggos dag och vad vill Viggo ha, jo antagligen lite roliga saker som kan användas framöver och så kanske en och annan bra-å-ha sak. Vill man inte köpa en massa saker kan man investera i Lillemans framtid och sätta en peng på hans sparkonto, kolla me oss så får ni nummer. Självklart köper man vad man vill och vill man inte köpa något alls så gör man inte de, man gör precis som man vill :0)


En turkos tripp-trapp-stol från Stokke...


...och baby-sitt-delen så han kan använda den med en gång


Byggklossar i trä...


...och i tyg


Duplolego


En Bobby Car vill alla barn ha, röd orginal...


...eller den coola svarta varianten...


...eller varför inte en riktig racerbil


Sagoböcker


En alldeles egen fåtölj att ha i vardagsrummet


Ett fåskinn till barnvagnen


En åkpåse till sittvagnen, gärna röd :0)


En sacco-säck till nya rummet i huset


En liten Kånken-Mini, så att Lilleman kan packa sin egen väska


Briotåg med järnväg


En bondgård i trä


Djur som kan bo på bondgården



Efter att ha testat Sigrids gåstol, så vill Viggo ha en egen


En myspöl att lära sig sitta i och ligga å läsa böcker i


Kläder går ju alltid åt...



...likaså blöjor

Bidrag till nya bilbarnstolen som snart måste införskaffas


En slant på kontot


Vi vet att det blir svårt för våra långväga släktingar att komma ner till Jönköping en söndag vid två-tiden men vi ville ändå bjuda in och se de som ett tillfälle att samla alla, släkt och vänner, för de gör vi så sällan. Så vi förstår verkligen att alla inte kan komma men alla är i alla fall välkomna :0)




Viggo och Hugo

Viggo har på sista tiden blivit såå intresserad av Hugo. Han blir så glad när Hugo kommer nära så han får känna lite :0) Hugo däremot har ju sällan tålamod att stå stilla så länge för han är ju oftast i farten den lilla vovven. När Hugo springer iväg och Viggo inte hänger me då blir de sura ljud i skällan. Så roligt att de tycker om varandra.


På besök i Kaxholmen

Idag har vi varit i Kaxholmen och hälsat på Lisa och Sigrid, ja vi hann ju även att prata lite med pappa Henke också :0)

Härligt me nya vänner som är lite som en själv, med samma tankar och samma pussel och pyssel me de som kallas livet :0) Så de blev en hel del fika, lite mysbus, husesyn i de superfina huset, mer fika och en lite promenad. En toppendag helt enkelt.

Viggo blev introducerad för majskrokarna idag och de va grejer de, vi fick t.o.m en liten påse me oss hem, så nu ska här smaskas krokar.

Jag gör väl som vanligt och snor bilderna som någon annan fotat då kameran stannade hemma....


Lite häng vid fikabordet, Viggo spanar på....


... Lisa!


Lite häng i myspölen, nu bara måste mamman bygga en.


Sigrid visar sina fina klossar


Hmm... va är de här för en liten filur?! De är såå söta ♥♥♥


Viggo har lite fin fjong på scarfsen, ha ha ha





Viggo testar gå-stolen, han når nästan ner och va helt betagen av leksakerna som satt på. Vill ha, vill ha, vill ha!!


Fin-fisan Sigrid ♥


Kök

Eventuellt lutar de åt att de blir hus för lilla familjen Kaverén till våren/sommaren så i tisdags va vi och kikade på lite kök, bara för att få ett hum om va som finns, va vi vill ha och va de kostar.... Spännande :0)

Men... HTH? Marbodal? IKEA? Electrolux Sentense? Kvik? Myresjökök? Ballingslöv? Epok?

Ja, va väljer man?!

Helgen som va

Den va verkligen toppen :0) Vi hade lite otur på vägen dit men efter mycket om och men kom vi äntligen fram. Vi bestämde oss för att denna gången ta vägen över Göteborg eftersom vädret va lite halvdåligt och västgötaslätten blåser fort igen. Vi försökte komma iväg vid ett, men när bilen började rulla var klockan kvart över två. Mellan Jönköping och Borås snöade och blåste de järnet men mellan Borås och Göteborg va de strålande sol. När vi kom till Göteborg hamnade vi mitt i rusningstrafiken en fredagseftermiddag så de tog sin lilla stund, när de sen började rulla på igen hamnade vi i nästa kö, i Ljungskile hade en lastbil vält så vi fick åka en annan väg och va slutligen framme i Grebbestad vid sju-tiden. Viggo tyckte de va lite väl tråkigt mot slutet men pappas skönsång fixade sista milen :0) Han är så lugn och snäll vår lille pojk så åka långt är inga problem, skönt de.

Väl framme blev de husesyn i de fantastiskt fina huset, man blev bra sugen på att flytta till hus nu och medetsamma. Elin hade lagat en jättegod "räkgratäng" så vi hamnade vid matbordet ganska så snabbt, de blev en massa härligt tjat och lite soffhäng innan vi smög in och la oss i vår lilla stuga.

Lördagen började me gofrukost och lite lugn förmiddag innan vi åkte in till Grebbestad och tog en härlig lördagsfika med räkmacka, blåbärsmuffins, pannkakor med päronsmil och lite annat smått och gott. Väl hemma igen blev de en hel del bus med den mysigaste lilla Zion. Mycke legobyggande blev de och många torn som rasade :0) Pär fick sjunga krokodilsången minst hundra gånger och så dansades de en och annan dans. På kvällen lagade vi fiskknytten och jag tog ett glas vin, andra gången sen januari förra året!!

Söndag och redan dags att åka hem igen, de gårfort när man har roligt. Vi hann dock me en liten promenad i de härliga solskenet och fick besöka familjen mysiga sjöbod. På vägen tillbaka va de en liten man som vänligt men bestämt ville ta vägen förbi lekparken och vi hängde glatt me och provade de nya gungorna. Viggo sussade sött i sin vagn. Sen pillade vi i Lilleman lite lunch och tuffade hemåt, denna gång tog vi vägen över Trollhättan och skulle se om vi kunde träffa morfar men han va på andra äventyrr så vi tog en lunch på Överby innan vi avverkade sista biten hem.

Som vanligt så glömde jag ta me kamerna men jag snor Elins bilder...


Zion visar Viggo hur man gör när man leker


De va väldigt viktigt att Viggo satt precis där och inte någon annnastans :0)


Matdags med gröt på menyn


Ehh...


Nakenfisar :0)


Jocke och Viggo ♥


Lek-time


Zion delade glatt med sig av sina leksaker


Pappor och pojkar ♥, många killar va de, vi tjejer är lite i underläge... men de gör inget, de gör oss bara lite mer speciella ;0)


Lego är toppen


Snart 2-barns mamma :0) Bäst att öva lite...


Härlig söndagspromenad vid havet

Tusen tack kära vänner för en toppenhelg ♥, känns skönt att veta att vi snart ses igen :0)

Mini-semester

Nu sitter jag här och väntar på att husbandet Pärsson ska komma hem så vi kan komma iväg, tror jag har packat de som vi behöver :0S

Lilleman ligger å sover även denna dag fortfarande i pjampasen. Han va lite slö imorse efter sprutan så jag ville inte bråka med han, jag hoppas på att han är lite piggare när han vaknar.

Härligt med lite miljöombyte i hela 2 dagar, som vi har längtat och sett fram emot att få komma iväg på denna lilla tripp. Inget kan stoppa oss nu...

BVC

Spännande hur Lilleman växer...

Dagens vikt: 7234 g

Dagens längd: 65,7 cm

De är en stor fis vi har :0) han har ökat 600 gram och vuxit 3 cm på fyra veckor, inte konstigt att han behöver så mycket nya kläder hela tiden. Nu är de bara 68 som gäller. Synd att mamman tycker de är så tråkigt att handla kläder bara, NOT.

Vårt älskade lilla ♥

Uppdateringarna...

... haglar inte tätt direkt, men de har varit en ganksa händelserik vecka hittills och i helgen blir de ett riktigt äventyr för hela familjen :0)

Isöndags va vi uppe i Vadstena hos min käre bror som fyllde 20, helt galet!!! Tjugo år, de innebär att jag är nio år äldre och ja.... eh, snart 30. De känns helt galet de me, när man smakar på 30 så faller de sig inte rätt i munnen, uscha! Hos brorsan blev de smörgåstårta och prinsesstårta, gick inte så bra ihop med GI men va gör man inte för sin  lillebror ;0)

Måndagen va en sån där start-sträcks-dag och tisdagen va den en hel del fix hemma, lite spinning på kvällen.

I går va Mackan och jag på promenad runt sjön. Vi bestämde att vi skulle gå efter att Viggo vaknat och ätit, så vi kunde gå hem å äta brunch sen. Viggo vaknar vid halv nio alla dagar och har gjort så i två månader drygt. Men inte igår, då vaknade han vid sju så då tog Pär och matade honom och den somnade han om. Jag vaknade vid nio och Viggo sov som en stock, så vid halv tio tiden stoppade jag ner honom i vagnen, sovandes och med pjampas på. Så Viggo han va ute i bara mässingen fram till nästan lunchtid, men gott hade han de i sin lilla åkpåse. Mackan och jag käkade lite ägg och bacon, kaffe, the och ostmackor (för dem som inte äter GI) mycket, mycket trevligt.
Pä kvällskvisten kom Hanna och Marcus på lite kvällsmat, de serverades fisksoppa med torsk, lax och räkor med saffransaioli, smaskens! Jag fick en liten present, en påse med tvättnötter!!?? De är små nötter, lika stora som hasselnötter som man ska lägga med tvätten i maskinen när man tvättar istället för tvättmedel. Miljövänligt och skonsamt mot kläderna. Kul grej, ska testa snart. Bra kan jag tänka mig när man ska tvätta Kaninen och så till Lilleman.

Idag va de lite lunch med jobbet och lite framtidsprat, kanon. Och sen blev de bvc och sprutor, tur att Pappa Pär va me. Viggo blev inte alls så farligt ledsen, de blev ett värre skrik när tröjan drogs över huvudet än när Nina stack två sprutor i benet. Så nu inväntar vi vara febern.... Den kom ju förra gången och kommer säkerligen denna gång me.

Imorgon blir de stora äventyr då vi äntligen ska komma iväg och hälsa på familjen Ulvhammar :0) Fantastiskt va roligt och mysigt de ska bli, men att packa inför denna resa, oj oj oj vilket huvudbry jag har. Va ska me? Allt ska me! å de, de, å de... och ändå så kommer jag väl glömma hälften, bilen är snart fullpackad och då är de bara Viggos grejer. Att en sån liten kan behöva så mycke, de stämmer inte! De är iaf skönt att vi ska till ett ställe där de finns barn, så ifall vi glömmer något så finns de säkert redan där :0)

Viggo Update

Har snott en grej från Elins blogg som hon brukar lägga in, lite uppdateringar om Lilleman, tycker de är så mysigt så jag gör likadan, jag vet, härmapa ;0)


Fullständigt namn:
Carl Viggo Erik Kaverén

Ålder: 5 månader, om fyra dagar.

Favorit leksaken: Dinglisarna, Kaninen och Giraffen.

Måste ha när de är sovdax: Säng-Zoo:t (Kaninen, Giraffen, Hunden Hugo, Nallen och Småkryps-mobilen som dinglar ovanför) och INGA strumpor.

Tänder: Nope!

Står: Nej.

Kryper: Nej.

Pratar:
Som mest när han äter och emellanåt efter en hel del koncentration kommer de lite ljud och en massa slem.

Sover helst:
I sin säng men utan täcke och med Kaninen över HELA ansiktet och så förstås gärna i vagnen.

Äter: Ersättning, Majs och Potatispuré, en himla massa olika mosade frukter och puréer, gröt och ännu mer ersättning.

Kompisar: 
Edvin, Selma och Nellie.

Lyssnar på: Den silvriga barnkammarboken!

Sjukdom: Lite mag-bajs-sjuka.

Mamma eller pappa?: Båda tror jag, men kanske lite mer mamma

Resa: Som längst hos mamma i Vadstena, men i helgen bär de av till Grebbestad och då ska vi sova borta 2 nätter :0)

Kläder: Jeans eller inga kläder alls.

Pulka eller vagn?: Vagn, han äger ingen pulka och kan inte sitta i nån heller.

Vikt: 6578 g, för snart 4 veckor sedan.

Längd: 62,5 cm, för snart 4 veckor sedan.

Bok: Vi har inte kommit igång att läsa än, vi sjunger mest, så Sångböcker.

Nattas helst av:
Spelar ingen roll, mamma eller pappa och Kaninen

Övrigt:
Skrattar sådär himla högt och gott som bara små barn gör åt konstiga ljud.

Lika som bär

Har kollat på lite gamla bilder på mig själv som liten och lite lika är vi allt, jag och Viggo :0)


Viggo badar


Jag badar


Viggo vilar


Jag vilar


Viggo tjurar


Jag tjurar


Lite lika är vi nog allt ;0)

Hittade en bild på Pär som mindre, inte bebis-liten men som barn

Ett födelsedagsbarn


Lill-Pär ♥

Den där förbannade j-vla skrivaren funkar ju inte, blir såå trött på allt som ska krångla hela tiden. USCH! Så jag fotade fotona, de blev sådär, men man ser ju lite iaf. Nu ska Viggo äta lunch.

Den där härliga fredagen!

Då är det helg igen, jippie! Pappa Pär är hemma och ledig :0) de bästa med hela veckan. Och då gäller de att passa på, för då bjuds de på lite bus på skötbordet.


En dag som idag

Idag har vi inte gjort någe särskilt, nej inte idag heller men ibland är de bara så gott å gå hemma å mysa lite granna :0) Viggo tog en ganska lång tupplur så jag hann me att både damma och tvätta lite tvätt, skönt med rent hus inför helgen.

Lilleman blir ganska missnöjd med tillvaron om han inte får sitta eller stå. Låt han göra de då, tänker ni. Ja, men de är inte så lätt när han inte kan de själv och efter en stund blir man rätt trött på att hålla, men de går bättre och bättre :0) Lite kuddar fixar biffen.

Som vanligt har man ju mobilen närmast till hands...


Leksakerna är såå fina, mamma


Än så länge är de stablit


De börjar bli liite slagsida


Va är det egentligen som händer, mamma?! Varför är världen så sne?!

De rullar på

Idag har Viggo rullat från mage till rygg. Han låg vid mina fötter och pratade lite med nallen. Rätt va de va så kände jag nån som låg på min fot, tittade ner och där låg han den lille solstrålen, överlycklig att ha kommit över till rygg. Efter de har vi försökt igen så att jag kunde få se, men icke! Viggo är som Lotta på Bråkmakaregatan, han gör de i smyg...

In da House

Idag ska vi bara vara hemma, se om vi kan fixa te´t lite så de blir ordning och reda i de kaoset som råder mellan dessa fyra väggar emellanåt. Annars myser vi bara i soffan :0)

Min djävulusiska träningsvärk har blivit snäppet värre, men ikväll är de spinning, på´t igen bara. Nu somnade Viggo så nu passar jag på att vika lite tvätt, roligare än så blir de inte.

RSS 2.0