Dårhuset

Har ju glömt att berätta att Hugo har varit hos hundpsykologen. Ja, tro det eller ej, nu går till och med djuren i den här familjen till psykdoktorn =0)

Det började med att jag blev stödmedlem i föreningen Hundar Utan Hem. Det är en förening som tar hand om herrelösa, avlivningshotade hundar från Irland. Efter att tag bestämde vi oss för att försöka ta hand om en hund och innan man blir betrodd som "adoptiv-husse-och -matte" gör någon från föreningen hembesök. I och med att föreningen är belägen i Stockholm kom en bekant till bossen i föreningen och gjorde hembesök; Eva Masthagen.
Vi pratade hundar och vår syn på hundar och lite ditt och datt. Hon godkände oss och berättade också att hon läste till hundpsykolog. Hon lärde sig om hundars beteende och hur man skulle kunna träna bort ett oönskat sådant. Vi berättade om Hugos tendenser att "flyga" på andra hundar. Eva tyckte Hugo var en intressant hund och frågade om hon fick ha honom som projekthund i sin utbildning? Självklart sa vi. ( hur gick det med adoptivhunden undrar ni, inte så bra, Hugo sa tvärt nej och så fick det bli.)

Så projekthunden Hugo fick göra en del tester och jag fick svara på en massa frågor, sen var det bara att vänta på dommen.

I torsdags var vi bjudna till Eva för att se hur det hade gått. Eva hade fått högsta betyg på sitt arbete med Hugo och var nu färdigutbildad hundpsykolog. Hugo fick sin dom och vi fick en massa ovärderliga träningstips.
Att Hugo nu har lagt sig till med ett litet hundilsket beteende har med stress att göra, att han är överstimulerad och behöver få utlopp för sitt jaktbehov.
Så framöver ska vi ut i skogen och lägga blodspår och i övrigt behandla Hugo mer som den hund han faktiskt är. Jag ska försöka lugna ner mig och inte hetsa honom så mycket, svåra saker att ändra på!! Men vår lilla pärla Siri hjälper till.
Eva har startat ett eget företag där hon jobbar med hundar och deras ägare för att hjälpe dem till ett bättre liv tillsammans. Du o Hund heter företaget och har en sida på nätet. Lägger till henne bland mina länkar om någon är intresserad. Rekomenderar henne varmt, då hon är sund i sitt tänkande, har ett genuint intresse för hundar och är supertrevlig.

En ilsken liten krabat :)

Fast man blir ju som man umgås =0)
Galet värre!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0